2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 六轉戰心得post
樓主: sck123
go

[歷險心得] 六轉戰心得post   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:25 PM
回覆 sck123 的帖子

我都廢事同你呢種垃圾講咁多

90左好耐so sad
100%中效果你可以抗幾多??
又唔係1/2機會
就算多到比你抗成2X%配合埋抗效頭+面
都一樣有機會照中
你就係因為咁就全部否定而且一定唔中

照你咁講水/暗弓個D咪蝕到仆街????
水弓就算有眼都一樣可以miss紅點miss冰
暗弓夠可以miss左招放血啦
基本上連技呢一樣對其他爆發型既職都差唔多
hi face

十週年勳章(賀詞)

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:28 PM
樓主呢挺傻西, 見到官網介紹話呢隻野岩pvp就以為隻野真係pvp勁
再自行腦補, 打一篇咁垃圾既攻略出黎, 真係 ...

呢篇係單純既心得post
事實上佢真係唔岩打怪
再講呢篇係講心得
係你條傻系亂入泥係度鳩up so sad
如果係咁垃圾呢度係死剩你呢條撚樣係度踩係度嘈

十週年勳章(賀詞)

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:32 PM
求你on9小陣
水弓就算唔依賴太陽彈, 照舊可以憑藉4job作出一定輸出
暗弓本身主打就唔係放血

求你傻系小陣
唔連技既六轉只係輸出無咁大
但係一樣都可以有輸出
就算水弓有4job
戰本身都有天生既優勢去打
就算招招有20%唔中
姐係仲有80%中,唔好意思
80比20邊個大你唔識用腦諗?

十週年勳章(賀詞)

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:34 PM
隻野打怪廢唔表示佢pvp勁
事實上佢各方面都係咁垃圾
我過左20後連job都唔想升 ...

話左你玩得垃撚圾就係垃撚圾
唔想再點回你

有心思

老實講天行又唔錯得晒
6轉戰打迴抗負的確幾痛苦

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:37 PM
回覆 sck123 的帖子

屌.. 你究竟有無用過腦

高近迴
咁食左徹底嘲諷咪如同虛無
以本人一生夢歷淺陋經驗,負效盾最高只見過3x%

當新火戰100%嘲諷,負效盾30%;當新火戰90%擊倒,負效盾30%
雖然唔清楚邊種計法,但係有三種方法供參考
嘲諷:
1、100%-30%=70%
2、以30%機率抵抗
3、100% x (1-0.30%)=70%

擊倒:
1、90%-30%=60%
2、以30%機率抵抗
3、90% x (1-0.30%)=63%

水弓冰封30%,係咁易入粒3x~4x%防冰再用第1種方法計,水弓咪永遠唔會中冰
冰封:
1、30%-30%=0%
2、以30%機率抵抗
3、30% x (1-0.30%)=21%
呢個例子相信唔少人中過伏,所以第1種方法可信性不大

淨番2同3
30%話易唔易,一睇水戰果2j就知
70%同63%比起30%,實數黎計邊個易中d心照啦

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

天行哥~ 發表於 12-12-27 08:37 PM
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

又不停違規連帖 又粗口鬧人 又侮辱人  你當版主死嫁

IP已記下 若再發現此IP有這樣違規 會被禁 IP 3個月

kenyeung525 發表於 12-12-30 12:54 PM
高近迴 ?
咁食左徹底嘲諷咪如同虛無 ?
以本人一生夢歷淺陋經驗,負效盾最高只 ...

ZZZ
重點根本唔係在於邊方面易中D
而係唔中對雙方既影響
唔中效果/攻擊引致效果6轉劍就食得屎
但對2轉弓黎講冰同太陽效只係BONUS, 並非主要攻擊手段

另外戰盾效果係無得扣
你降幾多近迴, 戰盾30就30 20就20

爆烈天行哥 發表於 12-12-30 01:57 PM
ZZZ
而係唔中對雙方既影響
ZZZ
而係唔中對雙方既影響
唔中效果/攻擊引致效果6轉劍就食得屎

明顯地,我冇否定過miss

但對2轉弓黎講冰同太陽效只係BONUS, 並非主要攻擊手段

當雙方條件相約,隨便一、兩個負效已經足以扭轉局勢
兩場PVP對決,一場中次冰/中次紅點/兩樣照單全收,同一場唔中雙效/中單效;
如果打近戰既話,我仲未計埋食冰水弓走最遠爆碎箭同虎眼距既傷害加乘
所以淨係計冰效,兩者相約條件距離已被大大拉遠,你同我講水弓唔係靠冰/紅點
照你咁講,致爆都唔算主要攻擊手段啦
不如話單靠虎眼,用普攻拉戰已經夠做

另外戰盾效果係無得扣
你降幾多近迴, 戰盾30就30 20就20

我指既係角色與生俱來既迴避能力,姐係角色基本素質連同裝備能力
弓手迴避能力屬三職之冠,升上去後面弓甲仲有3迴100

本身已經高迴,入埋高迴盾咪有左雙重保障?
咁緊係打走你近迴先,得番高迴盾起碼都易中d

回覆 kenyeung525 的帖子

其實講咁多
都係圍繞一個主題
就係而家個META, 而家P場既節奏唔岩6轉劍
而家P場全世界都傳戰盾, 傳戰盾隨隨便便都過20迴, 最TOP果堆更加係25,26迴, 27我都見過, 負效盾更加係28%起跳
而且10%面具亦都愈黎愈普及
導致整體PVP節奏變慢
係呢個情況下, 依賴擊中引發效果/直接落效既卡片自然唔會吃香, 原因係在於攻擊失誤(MISS)/效果被抗對佢地既進攻影響極大
其實唔止6轉劍一張, 舉個例, 4轉戰同5轉咒亦有同樣問題
4轉戰依賴神力三級所提供既爆發力, 而神力三級只有短短7秒, 係呢段時間攻擊如果失誤, 對4轉戰會產生極其不利情況
5轉咒依賴效果, 不論係由攻擊觸發既亡者之手/直接削血既安魂曲, 戰盾都有方法防
再簡單D講, 其實圍繞講緊既係容錯率問題, 而呢個錯, 就係MISS

點解我話二轉弓同三轉弓無呢個問題?
原因係佢地唔需要太依賴效果, 連技去打爆對手
二轉弓虎目攻擊加成極高, 配合4JOB爆擊率, 基本上冰同太陽只係BONUS, 實際對戰除非打返豆腐西, 如果唔係對方遠迴夠高, 你會發現就算對方中左冰+紅點, 其實都未必一定扣到極多血, 同以前大家有得BUG, 無迴避盾, 全部硬食既情況差得遠. 掉返轉黎講就係非必要, 即使無冰無太陽, 亦能憑藉高攻擊頻率與攻擊力致勝
三轉弓出血效果極其OP, 我諗如果比我選, 我會選佢做全GAME最強效果, 容易持續, 攻中帶守, 惟獨刺客主要輸出手段為爆擊, 故即使出血效果被完全封鎖, 亦不會處於下風

謝分享~~                       

爆烈天行哥 發表於 12-12-31 01:27 PM
回覆 kenyeung525 的帖子

其實講咁多

好簡單姐
水弓水屬、新火戰火屬,大家互相剋屬扣多d
只要擊倒一中,定格果幾秒行近隊幾野我就真係唔信miss大半
勝利宣言引發既不詳之兆,定格果幾秒就算唔靠大技加乘傷害,都足夠隊多幾野掛

kenyeung525 發表於 12-12-31 05:15 PM
好簡單姐
水弓水屬、新火戰火屬,大家互相剋屬扣多d
只要擊倒一中,定格果幾秒行近隊幾野我 ...

擊倒唔會無法迴避, 所以你擊倒左對你命中率無著數
除非有無法迴避說明, 咁中左效就只係計戰盾
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 03:33 AM , Processed in 0.039582 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存