2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 TC香港公會[NYS]
go

[公會] TC香港公會[NYS]   [複製鏈接]

已轉Server到 Tarnished Coast

首次公會任務大合照

最近公會任務人數越來越多!!!

公會團殺屍龍

Guild Rush

Guild Puzzle

NYS首屆PVP比賽
http://www.2000fun.com/thread-5387449-1-2.html

公會戰影片
Vs 新加坡公會[Awe]

Vs 台灣公會[Ge]

====================================================
公會名稱 : Not Yet Solved [NYS] - Tarnished Coast
Facebook Fans Page : http://www.facebook.com/GW2.NYS
Facebook Group : http://www.facebook.com/groups/gw2.nys
聯絡人IGM : Nys King
語音 : TeamSpeak3
LINE ID : edking
====================================================

我地最新使用Teamspeak3做語音程式
TS3下載頁 http://www.teamspeak.com/?page=downloads
Address : ts.devilet.net
Pw : (不公佈) in game按G睇Guild Message有寫
記得係你個名前面加返你既公會Tag [NYS]

======================================================

詳細請到Facebook查詢

十週年勳章(賀詞)

唔想孤軍作戰
就加入nys啦

而家有不少香港公會人數已經所餘無幾
不過入面仲有D想玩既朋友, 不妨加入NYS搵D朋友仔玩唔使咁悶

有無公會同事帶打下副本  入手GW2  兩個月了  就除左識得打下WVW 同  PVP  外未玩過任何副本

因為唔識英文(打同睇都唔識)  裹面打中文又有D 字顯示唔到  英文更加唔識點表達出黎  所以 WVW  PVP  任務(靠睇標誌做)  打下怪之外 其他都唔識

兩個專業技能都未升過   裝備都係任務送同拍賣場買   因為公會有同事有空閒帶玩下  因為裹面仲有好多野都未試過

louis.3172  公會成員留名求協助

PS:我想知遊戲裹面D主線任務通常完成之前都有些問題選擇(黃色三角形)  而呢D選擇會唔會影響你要武器定裝備同屬性?  還是佢定左你簡既野

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

岩岩新玩既新手可唔可以加入你地既大家庭???

chy911 發表於 13-1-2 03:46 AM
有無公會同事帶打下副本  入手GW2  兩個月了  就除左識得打下WVW 同  PVP  外未玩過任何副本

因為唔識英文 ...

因為唔識英文(打同睇都唔識)  裹面打中文又有D 字顯示唔到  英文更加唔識點表達出黎  所以 WVW  PVP  任務(靠睇標誌做)  打下怪之外 其他都唔識

兩個專業技能都未升過   裝備都係任務送同拍賣場買   因為公會有同事有空閒帶玩下  因為裹面仲有好多野都未試過

louis.3172  公會成員留名求協助

PS:我想知遊戲裹面D主線任務通常完成之前都有些問題選擇(黃色三角形)  而呢D選擇會唔會影響你要武器定裝備同屬性?  還是佢定左你簡既野

1.dungeon其實日日夜夜都有人打, 你係公會channel叫LFG + dungeon名 e.g. cof, ac之類, 好快就有人一齊打
2. 由於打字唔方便, 我地通常都唔打字, 係mumble入面直接講野又快又方便, 所以你見公會channel唔多人講野就係咁既原因
3. 專業技能都係得閒先會升, 唔一定人人需要做既, 唔倏都可以係拍賣場買或者打dungeon拎裝(我諗九成人都係用dungeon裝)
4. 主線任入面既選擇會影響你故事發展

回覆 tyh2005 的帖子

歡迎加入NYS~~

NYS已轉到Sanctum of Rall
1月28日之後會停止免費轉Server, 請大家盡快搵到自己既落腳地啦

ser full左LU

nys_king 發表於 13-1-19 04:01 PM
NYS已轉到Sanctum of Rall
1月28日之後會停止免費轉Server, 請大家盡快搵到自己既落腳地啦 ...

如過左1月28號 之後要比錢轉  係遊戲裹面果D鑽石代幣??

用GAME錢轉得唔得?

GEM可以用game錢買
星期二晚SoR會全Server下線以配合NYS會Server
有意轉到SoR既Member記得轉Server啦!!

點解要轉到Sanctum of Rall?
其實之後會有訪客系統, PvE, PvP之類係唔同Server都可以一齊玩, 只係WvW就淨係為自己server而戰
當年HoD時代完全制霸後, TA同盟解散, HoD既WvW公會一瞬間走哂
嘗試過奮戰一星期, 完全失去支援, 比一波又一波既敵人強攻
大家都打到冇哂心機
最後就跟隨左當時盟友Yaki同SYN轉到SBI
SBI時代有最強公會WM帶領下再次稱霸, 不過好景不常
WM既離開令到好多公會一齊走左, 再次出面後HoD時代既情況
跟住就出現左1月28日既停止免費轉Server
大家都忙住搵自己最後既落腳點

經過對SoR既觀察, 時區人數既考慮, 同盟公會一齊決定左轉到SoR
SoR亞洲時間人數不多, 但係北美時間強大
而且Server內既同盟友善兼歡迎我地過去
所以最後決定轉到SoR啦

請問仲有冇位收人呀??
我玩左大約一個月左右
但係最近無太多時間玩
想上線時有人帶打副本同一齊打WvW

求加入大家庭~~~~
我叫:William M

nys_king  已收你, 得閒去我地官網睇下, 上面有教你點入去我地個語音系統同埋一D有用既資訊  發表於 13-1-28 10:21 AM

實有位收人~我地有幾個分會~
而家準備緊一個海外分會, 以加強WvW歐美時區既戰力
有意入會PM我啦

HI~ NYs King 上次多謝你幫忙打CHAMP (可能你自己都唔記得咗...)  希望大家可以繼續互相幫忙!

nys_king  唔使客氣 :D  發表於 13-1-30 03:02 AM

NYS將會係星期六晚開始第一次公會任務
Guild Bounty Hunt 獵頭任務
介紹 : http://nys.256pages.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=385

有興趣一齊玩既玩家可以聯絡我啊~~

公會任務開放中!!
歡迎任何人來參加!!

十週年勳章(賀詞)

點樣加入你地個公會?

留ID比我啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 03:48 AM , Processed in 0.038411 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存