2000FUN論壇

搜索
go

海盜王簡體單機版[2016-05-22更新]   [複製鏈接]

圖片網失鏈..
以PDF形式更新

使用條款及免責聲明:
本貼僅供對海盜王Online研究及參考之用。
以下資料均由網絡收集,任何人不得用作商業用途。
若有違反或侵犯他人著作權或其他相關權利者,本人不會負起一切相關之法律及賠償責任。

單機教學
https://drive.google.com/file/d/ ... Gc/view?usp=sharing

加個整合版客戶端 主程式(未測試)
https://drive.google.com/file/d/ ... GM/view?usp=sharing

之前個貼:
http://www.2000fun.com/thread-4957876-1-3.html

外連教學
https://drive.google.com/file/d/ ... zQ/view?usp=sharing

海盜王註冊機參考
https://drive.google.com/open?id=0B_8LQ8G5Wt8UNEcyTDVia0FtMWs

研究日誌:
1. 可用SQL2008 Express with Tools取代SQL 2000 / SQL2005
2. 繁化需要利用16進制編輯把服務端GameServer.exe, 客戶端 system\Game.exe 由簡轉繁
3. GameServer.exe 控制天氣 / 部份系統顯示字句
4. system\Game.exe 控制職業 / 武器能力等顯示字句
5. 其他顯示字句主要由source folder裡不同的script所控制
6. 版本改為136可使用外國英文客戶端登入
7. 英文海盜王為"TALES OF PIRATES"
8. 外國論壇有完整1.36版海盜王, 不想使用簡體的可以試試看
9. 百度有人出售新海盜王1.10版完整源碼的服務及客戶端, 得到的話可以做任何事(繁化,加入新GM指令等)
10. 可惜有貼說他是呃錢的lol (有埋視頻show到係用visual studio編譯)
11. 最近有人問點開服, 順便教一下, 不過遇到外連問題就卡住, 而家自己測試解決左, 但條友已經放棄了lol
12. 用router開服完全無問題
13. 己測試用Oracle VM VirtualBox 開服成功
14. VirtualBox好處係可以無限重裝而唔會搞壞部電腦, 記得去BIOS開Virtualization Technology
15. 有好多唔識裝SQL的人可以用VirtualBox裝多幾次
16. 同一部機多次重裝SQL好似有問題, 所以玩VirtualBox裝會更好
17. 路由器防火牆加電腦本身防毒軟件, 要經VirtualBox再入侵你部電腦應該好難
18. 設定DMZ IP只會入到VirtualBox 而唔會入到你主機, 關閉VirtualBox外人絕對連唔到
19. 三分鐘熱度的研究
20. 連Visual basic相關語言都唔識, 就唔好學人開服, 因為開海盜王真係好複雜(本身唔user friendly)
21. 程式語言 / SQL語言 / database / html 語言 識晒都未必開到
22. 但係識既話上網就可以學更多野
23. 自己只學過C++ & 小量 html碼
24. 所以無呢d條件唔好搵我教~有呢d條件我諗你自己都識玩
25. 因為自己太上心, 而人地仲快放棄過你, 最後獨自研究...
26. 不會再繼續研究,不會再繼續研究,不會再繼續研究。因為很重要,所以要講三次。
27. 讓海盜王成為回憶吧

回覆 魔星雲 的帖子

設成功?
私服分享程式、架設或修改技術專區
您個POST?有D唔關事?

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

你有冇試過繁體端開得唔得

我無繁體端~_~
某貼又話發佈
入埋個QQ群都無比我

就算我俾左你甘又點? 唔通拎我個端出黎打教學?
有時我都要搵食.要反工......姐係甘唔好話我串你~你話試過繁客戶端姐係對於繁化有小小學識~但係你唔識繁服務端?

魚仔o 發表於 13-1-5 03:38 AM
就算我俾左你甘又點? 唔通拎我個端出黎打教學?
有時我都要搵食.要反工......姐係甘唔好話我串 ...

我拎黎都係方便研究
唔洗繁簡轉黎轉去
係唔得閒無乜問題
但係我on左幾日QQ群
你連幾分鐘sd比我既時間都無?

我只係識繁服務端而唔係客戶端
不過唔想再繁一次先問你拎
以前繁一次慢手腳都整左成個月

既然你唔肯比
咁你開兩個重覆貼 "發佈自家制繁體海盜王1.38+2.0一鍵服務端 附帶登陸器...註冊網頁 gm指令"
有咩用呢?
所謂的"發佈"、"繁體端極少人發放出來 所以繁化了一個送給大家"
又是什麼意思呢?
刪唔到貼可以叫魔鬼皇幫手
而唔係放個QQ群出黎,入左又唔應機
咁你想點呢?
不如你直接答我唔比 唔洗我等你幾日
我又唔會死纏爛打咁追住你拎

打教學唔需要用到你個"繁體端"
唔洗咁睇得起你個端

魔星雲 發表於 13-1-16 01:15 AM
我拎黎都係方便研究
唔洗繁簡轉黎轉去
係唔得閒無乜問題

喂...你講野都幾搞笑ON左幾日等於一定要係電腦前面? 香港大把人唔熄機出街反工訓教架拉~
仲有唔係申一申隻手出黎我就一定要俾你...一般禮貌都冇叫人點俾?入到黎就話可唔可以俾個端你老馮?
入得我群自然有其他群組成員有我個端你唔問佢地拎 以唔係將所有責任推落我到?至於你話群唔放出黎..仲有話你知免費野俾端你地..仲要我開個有群組空間發佈出黎?洗唔洗包埋你結婚生仔?

魚仔o 發表於 13-1-17 07:45 AM
喂...你講野都幾搞笑ON左幾日等於一定要係電腦前面? 香港大把人唔熄機出街反工訓教架拉~
仲有唔係申一申 ...

原來 "唔該 係咪有繁體端?可唔可以比我"
係無禮貌
仲有 我係見你開貼話"送"
而你個入面無任何連結
我先諗會唔會入QQ群到問你拎
唔係"送"既話 刪唔到貼都可以編輯掛?

我係話我ON左幾日
而都見過你有ONLINE講野吹水
咁都叫唔得閒?

算啦 無心分享就算
唔同你嘈

我QQ用電腦加電話ON架囉 甘我E家唔係送咩?只不過我冇連結!入到群D都拎到端

更新較完整GM指令(好多都唔知點用)
更新端的載點
更新外連教學

玩過星曲WEB

多謝樓主分享@_@ 學左好多野

以PDF形式更新教學
懶得再上傳圖片多次

客戶端借用左戰神海盜王
用呢個可以整到繁體既海盜王
補丁入面既model, scripts, system 同埋 texture
可以用戰神海盜王的 代替
之後再用補丁入面既kop.exe入game

更新外連教學

更新海盜王註冊機的寫法

魔星雲 發表於 16-5-22 01:10 AM
更新海盜王註冊機的寫法

舊拍檔~~宜家你還好嗎~~見字既話回覆我~~唔好潛水。。好難搵到你
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 06:20 PM , Processed in 0.037585 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存