2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 給官方的一些建議 (有關攻城戰/魔獸c)
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 給官方的一些建議 (有關攻城戰/魔獸c) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

總而言之,若在遊戲內發現失衡的東西。歡迎隨時通知我,遊戲設定方面可以更改。務求令各位能享受遊戲。

首先係到提一提少少謎裝
官方話會將生成率調低 同埋調整謎裝公式
希望真係做到謎裝變得稀有
同埋令到謎裝能力改弱d 唔好咁屈
呢個修改尚可接受 始終要入去體驗下先知

而至於攻城戰方面
可以更改攻城戰獎勵當然非常好
但係亦都有一個問題未解決
就係魔獸c係攻城戰仍然獨佔優勢晒問題
如果官方覺得攻城戰玩法本身無問題
咁懇請官方正視一下攻城戰導致職業失衡既問題

好多有玩過童話 玩過次元既人都知道
魔獸c係攻城戰既主導職業 亦都係造成遊戲不平衡既元兇之一
而問題來源主要就係因為魔獸c兩招技能--獸神 / 合體
(尤其係獸神呢招 唔單只係攻城戰屈機
仲要對辛辛苦苦屈技既暗c ﹑ 等等有全體技既職業唔公平)
由於呢兩個技能設定非常奇怪
可以打全體之餘 就算怪物miss都會變扣1
換句話說只要全隊組晒魔獸c 夠敏的話就能在攻城戰輕鬆秒小怪
導致魔獸c壟斷左成個攻城戰

有玩家話 係月費ser打攻城戰會變得困難 無咁易打嬴 所以唔會有影響
雖然係咁 但亦都改變唔到魔獸c係攻城戰既地位
即使月費ser入面全隊組晒獸魔c 都未必可以打得嬴王
但就算係咁 都無礙魔獸c係攻城戰入面既地位
因為魔獸c清怪實在太快 到時d人最多未組多個光c黎打王

的確 月費ser對於魔獸c壟斷攻城戰既問題一定無免費ser咁嚴重
而且魔獸c既生成亦都需要時間
最怕有玩家話: 你知唔知魔獸c好難升架 知唔知夠敏既魔獸要升幾耐啊?
但係不平衡既問題始終有一日會黎 可能係半年之後 可能係一年之後
童話上限200lv 有帶升 有經娃 有調整藥丸
要升隻夠敏既魔獸c唔係太難 只係時間既問題

唔通就因為問題無咁快會出現就唔理?
當已經有帶升/高lv魔獸c出現 什至魔獸c量產既時候先修改未免已經太遲
希望官方盡早正視及修正魔獸c係攻城戰太佔優勢既問題
最好就係修改獸神 / 合體 miss都變扣1既問題 (個人意見)
或者直接刪除獸神都好   (個人意見)
當然有其他提案更好
總知唔希望到後期童話又係魔獸c稱霸

玩過星曲WEB

如果照你禁講 魔獸師直接刪左個職去好唔好?只係要捉寵未SET番個個都用到1~7石捉寵
你岩~魔師係唔使點升技~~但係你都要諗下 寵既配合先夠帶升到WO重有鞭呢
暗/法佢地要升技 但係佢地比獸神更強大    黑洞 流爆
以上只係我小小意見~不要罵戰

我個人覺得每一個職業都有佢定出黎既意義, 亦有佢存在既價值.....
對於法C, 戰士,等等既職業係一轉時, 個輸出能力真係十分唔錯, 打怪升LV都唔係難事, 相反, 魔獸使, 老闆等職業係一轉時係可以話冇輸出咁濟, 升LV只可以靠其他人打怪升上去, 而自己做番少少輔助既角色, 補刀, 汁錢, 呢D都幫到大家....  不過去到後期, 戰士輸出係有的, 只係集中左係數隻怪, 而唔係全體技, 而且我相信新SER要用普通鞭(冇分子),普通寵秒水木, 秒黑森林都成問題, 所以唯有要同其他人合作升上去.  所以魔獸使帶升呢個問題大家係唔係睇得嚴重左D呢.
好了, 講番成篇文個重點, 次元. 迷裝已經可以話冇左咁濟,  1-10LV仲要+體, 升上71全敏都大約只有60*3+10 = 190 升得好好都係220-230, 以咁GE敏再除敏你認為打到次?? 分分鐘慢過木, 比人456左. 技都唔可能出, 點打次...
隻GAME出左10年, 雖說有幾年冇理, 但頭幾年官方真係做過唔少修定, 職業平衡 官方會冇諗過??  
免費SER之所以老闆,魔C獨大GE原因 就在敏再也不值$$, 飛卡錢亦不再值$$, HPMP亦不再值錢.  放番係新SER黎睇, 500HP一下獸神, 100MP一下白金, 2000$$一下白金,  獸神GE除敏.  你覺得有幾多人做到.. 冇轉生情況下....

十週年勳章(賀詞)

我個人覺得每一個職業都有佢定出黎既意義, 亦有佢存在既價值.....
對於法C, 戰士,等等既職業係一轉時, 個輸出能力真係十分唔錯, 打怪升LV都唔係難事, 相反, 魔獸使, 老闆等職業係一轉時係可以話冇輸出咁濟, 升LV只可以靠其他人打怪升上去, 而自己做番少少輔助既角色, 補刀, 汁錢, 呢D都幫到大家....  不過去到後期, 戰士輸出係有的, 只係集中左係數隻怪, 而唔係全體技, 而且我相信新SER要用普通鞭(冇分子),普通寵秒水木, 秒黑森林都成問題, 所以唯有要同其他人合作升上去.  所以魔獸使帶升呢個問題大家係唔係睇得嚴重左D呢.
好了, 講番成篇文個重點, 次元. 迷裝已經可以話冇左咁濟, 1-10LV仲要+體, 升上71全敏都大約只有60*3+10 = 190 升得好好都係220-230, 以咁GE敏再除敏你認為打到次?? 分分鐘慢過木, 比人456左. 技都唔可能出, 點打次...
隻GAME出左10年, 雖說有幾年冇理, 但頭幾年官方真係做過唔少修定, 職業平衡 官方會冇諗過??  
免費SER之所以老闆,魔C獨大GE原因 就在敏再也不值$$, 飛卡錢亦不再值$$, HPMP亦不再值錢.  放番係新SER黎睇, 500HP一下獸神, 100MP一下白金, 2000$$一下白金,  獸神GE除敏.  你覺得有幾多人做到.. 冇轉生情況下....

其實點解咁多人會話幻C無輸出...
強化連擊打出黎既數字其實好可觀(當然係講緊有少少力既寵,金獅/寶石獸呢D都幾打得架)

仲有以前月費SER係無除敏呢樣野,
當然官方一日未公佈都唔知係咪真係無出招次序啦 呢樣HOLD住先

另外我想問,次元入面D怪最高敏係幾多敏呢

回覆 95137 的帖子

連擊相比+攻左既戰士?????
次元怪敏跟人LV而定( 未轉生魔C 上左敏裝好多都唔夠光快, 2x敏裝年代)

十週年勳章(賀詞)

mantingq321 發表於 13-1-12 02:11 PM
回覆 95137 的帖子

連擊相比+攻左既戰士?????

我話數字可觀姐,係咪一定要同最大輸出比
仲有,幻獸師強化隻寵連擊呢個動作自己一個就做到 唔駛話搵光/僧幫手加攻

十週年勳章(賀詞)

係 每隻職都有佢既獨特之處
但招獸神又會唔會太強呢?
其實魔獸本身隻職無問題 只係獸神設定既問題

另外新ser係無扣敏制(好似係)
獸神會扣500血 但唔算多 有恢復就好易解決
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:47 AM , Processed in 0.032190 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存