2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦技術問題交流 防毒軟件 邊個好?
返回列表 發新帖 回覆
go

防毒軟件 邊個好? [複製鏈接]

大家好啊,我之前都有用開防毒軟件,不過果D一直都有限期
直到依家冇用到 防毒軟件 感覺電腦有中毒跡象,我想問下大家有冇防毒軟件介紹?
另外有幾個問題想問:
(1)用果D破解版嘅防毒軟件系唔系會安全?
(2)我上其他網睇過話咩 360衛士+金山毒霸 系完美組合  (內地網)
(3)如果出街買果D防毒軟件碟系唔系一定好過曬免費果D?買碟嘅好處又系邊度?

我想大家可以介紹防毒軟件俾我用,最好系免費

感謝~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 童話八週年 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

1.唔一定
2.絕對唔係...
3.一定唔係
http://www.avast.com/zh-cn/index
http://free.avg.com/ww-en/homepage
http://www.avira.com/zh-tw/for-home

以上三個防毒都有免費,防毒能力亦好高

仲有冇其他@@定系全部人都系覺得哩3個?

用Avast比較好, 原因打機有得開安靜模式. 到你上網再反勾番佢.
用Avg不太好, 掃毒及發現毒的能力較差, 雖然有免費版, 但效果麻麻.
至於用小紅傘如果用來打機就濕濟, 你只會見到更多的誤判同誤判, 如果做普通文書都OK的.

頭先3個版本都有免費版. 要更高級的要收費.

好耐以前有人用過BitDefender, 但效果不太好.
樓主你提及過的360, 我建議你如果裝了, 最好刪左佢.
因為早排360有涉及將用家電腦資料外洩及上傳分享.
你如果有下載360, 佢會有個監控程式, 有個幫你控制上/下傳速度的, 果個野會係背後幫你sharing你PC document出去...所以裝了360建議刪左佢...

當然種有其他防毒, 例如金山毒霸, QQ電腦管家…作為香港人. 我覺得用Avast係大路...起碼少誤判同真係發現毒即時處理大過其他啦…

回覆 haigowong 的帖子

多謝你嘅建議啊,我依家用AVG 不過系限時 我夠期再用AVAST喇
再夠期就見步行步- -"

360 個人認為幾好用

依家我個AVG夠期喇= =AVAST 免費果個夠唔夠做ga=  =?
其實有冇D防毒軟件可以永久而好用ga??

AVAST我用緊

五裝最好,如果係要裝未小紅傘囉!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 07:59 PM , Processed in 0.032564 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存