2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 想練下伊瑞莉雅top...有冇人可以教我出裝`? ...
go

[英雄心得] 想練下伊瑞莉雅top...有冇人可以教我出裝`?   [複製鏈接]

想重新拎返起隻野

有二套裝... 一是直上西風 好戰~~
二是 依舊 三相 好戰 復甲

笑傲無雙

初期被壓 > 跳錢必出 . 再出小冰鎚  睇情況 再考慮會唔會繼續上3相 . 如果唔係就要轉坦D 去打會戰  ~後少少先3相

初期壓到人 > 攻速鞋  雙多蘭  > 閃耀劍 / 小冰鎚  (配21/9/0) 打法  基本 一套技 打落人地到  佢基本殘血 .  (注意係壓到人 / 或者平手想打早期暴力D )
如果壓住人黎打通常 你食兵都唔會少 . 大約會到20分鐘左右 就會有一把3相雙多蘭.. 到時到考慮 出好戰 / 智慧末刃 .   

呢個另類打法. 我未實驗過. 只係想法.  不過比較拖裝 ...  
魔劍正宗   攻速鞋   寒冰霸拳 / 3相  好戰  重生甲  黑切   ((  呢個我覺得好暴力 .. 不過伊瑞通常衝入敵陣會極速比人打 . 所以考慮下先再出 ~_~

細峰XD 發表於 13-1-15 12:39 PM
有二套裝... 一是直上西風 好戰~~
二是 依舊 三相 好戰 復甲

咩係西風呀???

kuRt` 發表於 13-1-15 12:55 PM
初期被壓 > 跳錢必出 . 再出小冰鎚  睇情況 再考慮會唔會繼續上3相 . 如果唔係就要轉坦D 去打會戰  ~後少少 ...

一開波1鞋3水起手?
之後出兩把多爛劍?

笑傲無雙

tomchunman27 發表於 13-1-15 01:15 PM
一開波1鞋3水起手?
之後出兩把多爛劍?

如果打rk  . 對方早期 上路輸出係比較op . 好似達瑞斯  配JG  趙信 李星之類..
我建議你起手  要靈水 +1-2眼 / 紅/藍水    岩岩好 .. 通常咁出都會比較拖裝 . 但可以確保你難被GANK ~ 可以穩穩咁食兵  同對線

如果對方 係狼人  之類既6級先發圍既JG . 你可以上路出 鞋3水  甲5水 ~ 不過都仲要睇對方係 咩類型既上路角

如果要出暴力打法既裝 . 首要條件 係你要 有首殺之類. 或者 兵數同換血上佢完全唔夠你黎 ~

忍影世界

兩把多蘭太拖裝, 補瓶1眼5水/鞋3水/布甲5水  睇對面咩英揀起手裝
比人壓得勁就留塔底慢慢用Q技食兵, 寧願唔好出去食兵都唔好死, IRELIA頭幾個LV係好慘, 除非對面垃圾, 自己本身又易碎, 所以都比較難打
加上IRELIA無三相同廢物無咩分別

kuRt` 發表於 13-1-15 01:20 PM
如果打rk  . 對方早期 上路輸出係比較op . 好似達瑞斯  配JG  趙信 李星之類..
我建議你起手  要靈水 +1 ...

如果上路係teemo呢???

笑傲無雙

正常會甲5水 起手 . 由其打 達瑞斯 .  之後第1轉如果 幸運拎到首殺就睇下你有幾錢 .  大約拎到首殺或者殺左對方既話
如果有1千$ 到 就 轉防鞋 /攻速鞋  然後 配多把多蘭劍就再行

K.Isos 發表於 13-1-15 01:21 PM
兩把多蘭太拖裝, 補瓶1眼5水/鞋3水/布甲5水  睇對面咩英揀起手裝
比人壓得勁就留塔底慢慢用Q技食兵, 寧願唔 ...

即係點都要出左3相先???

kuRt` 發表於 13-1-15 01:22 PM
正常會甲5水 起手 . 由其打 達瑞斯 .  之後第1轉如果 幸運拎到首殺就睇下你有幾錢 .  大約拎到首殺或者殺左 ...

如果唔順風呢???出唔出賢者之石好???

忍影世界

tomchunman27 發表於 13-1-15 01:23 PM

真係兵都食唔到先去賢者之石, irelia 初期魔既需求量其實都幾大, 但我會選擇出水滴
同埋哩隻英衰極有個泡, 因為e技有慢/暈  w技開左計真實傷又吸血 q技可以食兵可以閃  最重要補足眼位, 寧願裝慢少少出都要齊眼, 頭幾lv實在太易死, 盡量龜少少, 3相之後慢慢報仇都唔遲

tomchunman27 發表於 13-1-15 01:14 PM
咩係西風呀???

推介裝 有把綠色 加35 x性

笑傲無雙

tomchunman27 發表於 13-1-15 01:22 PM
即係點都要出左3相先???

3相 其實算係 伊瑞核心裝備 .
因為伊瑞 突入同秒殺能力好高 .  
Q技 突入  會連埋閃劍個效果發揮係入面
W技 可以打出真實傷害 再+暴擊 效果   亦可提高攻速 +快 真傷   同回血速度
3相係咪必出真係見人見志 ..裝備 任人配麻...  你能夠幫到團隊  /  或者 做到一個切菜 / 或者 可以暫在最前線  幫人擋傷害  3樣其中1樣  就係伊瑞既目標  :)

笑傲無雙

tomchunman27 發表於 13-1-15 01:23 PM

唔順風 都係好似 樓上D 師兄咁 .. 賢者之石  幫到你  ~  
但賢者之石真係好拖裝 . 同埋已經冇左以前S2 既回血功效 ... 似乎就  差左少少 ~
如果唔算太逆風 . 不過你只係算龜龜地食兵 果時   <--假設你對手 係雷玟  蓋倫  達瑞斯  
我建議你係佢地未成長既時候 盡早出 物防鞋 + 720甲  同佢抗線  ..  一但佢地出左 殘暴之力  你先出720甲 同佢頂 ... 你就會變得更拖裝或者  連打人都冇力  ..  可能我都解釋得唔太清楚 .  不過 真係好睇當時既情況  同埋對方既團隊 去配裝

kuRt` 發表於 13-1-15 01:20 PM
我建議你起手  要靈水 +1 ...

達水c 黎講算好好打... 他消血必推線- -早點e技 點2技 就算被拉 就剛好可以避過他q
ire 本來塔下收兵好強 他只會怕一點?書出既人 如卡力c 無腦w藍寶無腦q
加上ire本來就是5等 前打比較歸... 非必要 唔會亂去為1支兵 給人消血...
可以等兵 雙方差唔多兵的時候,,,引對線\對手打你而不反擊...而導致小兵打他
引致他推線  ~~ 永遠 靈藥5水1eye 出門 下次改版應該布甲3水 1eye

笑傲無雙

細峰XD 發表於 13-1-15 01:38 PM
達水c 黎講算好好打... 他消血必推線- -早點e技 點2技 就算被拉 就剛好可以避過他q
ire 本來塔下收兵好強 ...

個問題就係忍耐性.. 所以我都有講話要視乎情況所需 . 同企位方面
達瑞斯 的確磨血好OP .  第1-第3波兵 . 通常都仲未會去到塔底 .  達瑞斯如果利用 Q 技 企位攻擊可以盡量少推兵
如果埋身既話  佢可能只會用W 磨你  .  
假設 >> 佢只用普攻 / W 磨你  到大約磨左你3份1血  . 再等下一次機會先再W Q  E  你基本會殘血走佬 ~  

但係以上既野.. 紙上談兵 冇用... 都係要睇大家走位同利用兵線  做最大既優勢  再+上 JG 既配合

又或者 中路冇係4鬼之類補眼既問題 ~~ =.=

對物攻,直沖火甲
對魔攻,直沖好戰
其他唔需要考慮

起手: 藍色補100血40魔果件裝,1眼,3紅,2藍
退兵線 如果冇血既兵仔就Q埋去再E敵方跟住追擊佢 再用Q返小兵度
跟住3Lv就殺上去1次 應該殺佢唔死 等CD完再沖上去殺多次
跟住殺完佢返城出殘暴之力 1上6LV升完技就再沖上去多次
第一件裝正常既出黑切 跟住就物穿 ((只限順風))
跟住出完兩個裝就10LV左右 爆佢塔 再去其他路殺人
有左黑切同物穿應該好易殺人 連TOP既坦都俾你打死
正常都幾順風.. 跟住出好戰.. 出到好戰應該殺到5個人
再慢慢三相復活甲 搞掂
以上既只限順風  打走左敵方TOP既話
就W真傷加Q小兵 正常好快清哂
推到敵塔下先R清兵 到時你就有兩波自己兵推佢塔
唔對路就留Q黎Q遠既小兵 方便走佬
以上係我玩TOP的經驗 勿插:(

我想問ez. Ap怎麼用
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:56 PM , Processed in 0.034033 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存