2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 汎,殺坦adc
樓主: mak1995
go

[英雄心得] 汎,殺坦adc   [複製鏈接]

我話一馬當先想講團戰一開頭佢唔係好發揮到傷害因情況下射幾下個問題
佢後期拉盡q技至少600,我親愛既汎汎75%爆擊下射一下閒閒地800--
講真果句我真係唔識欣賞法洛士

vayne 太後期,前期俾人壓+殺爆
CS 數目一定 少過對手20-30隻(初期)
沒前期 好難會有後期

打團戰, 實有1 -2 隻CAMP 住你黎打, 特別係D TANK /鬥士型. 打你2 -3野都瓜左

難玩!

36661124 發表於 13-1-16 06:21 PM
vayne 太後期,前期俾人壓+殺爆
CS 數目一定 少過對手20-30隻(初期)
沒前期 好難會有後期

的確係--
前期都幾講sup識唔識,當然最好有努努或機械人
後期只好靠醒目唔好亂比人捉><

mak1995 發表於 13-1-16 06:25 PM
的確係--
前期都幾講sup識唔識,當然最好有努努或機械人
後期只好靠醒目唔好亂比人捉> ...

團戰時 汎手短, 好難唔俾人捉,

路人D汎十個九個坑, 剩下一個很變態, 而家我見到都怕.

D差既汎可以係1000碼以外俾好運姐招大直接滿血掃死, 超努力保起佢, 佢連A人兩下都無....

其實佢唔係手短既係佢都冇技能拉長(eg ez q技,graves大技)
佢距離550同一般adc一樣(ez飛機好運都係,角雷仲差d同提麼一樣525)
所以玩汎真係要冷靜會戰後d耐d先出尼打,尢其係等到d攻坦用左d殺食技,特別係突進技,先去
好運姐我覺得s2s3都係勁野黎

雖然咩英都有弱點 但唔玩真系唔識        

mak1995 發表於 13-1-16 06:20 PM
我話一馬當先想講團戰一開頭佢唔係好發揮到傷害因情況下射幾下個問題
佢後期拉盡q技至少600,我親愛既汎汎75 ...

75%爆擊== 只有汎才可以嗎............
雖然汎普攻係強, 但弱點也好明顯吧, 至少汎前期碰到法洛就不會好過了

唔出好戰嘅adc實在太廢

笑傲無雙

已經無人記得 烏爾加特 呢隻怪物

潮神 發表於 13-1-16 07:08 PM
75%爆擊== 只有汎才可以嗎............
雖然汎普攻係強, 但弱點也好明顯吧, 至少汎前期碰到法洛就不會好 ...

你玩法洛士會玩無盡紅雙彈弓--?漏左句汎有大技,癲d去到900-1000,,佢係前期唔夠打既的確只能夠忍

幻之魂.澄 發表於 13-1-16 07:17 PM
唔出好戰嘅adc實在太廢

唔出好戰=adc廢--?  人地世界級高手好多時都廢--?(唔多會出lo)
你出好戰有血加同回血,但幫得adc幾多,一樣控左挨多1秒之後死,復活甲起碼唔會咁囉--
你出好戰咁點解唔出冰鎚,一樣加血,只係冇左回血,但已有紅buff的緩速技,咪仲有用

幻之魂.澄  S3唔同世界 我講呢句都明顯系troll 我專職adc點會唔知呢?  發表於 13-1-17 06:25 PM

kuRt` 發表於 13-1-16 07:22 PM
已經無人記得 烏爾加特 呢隻怪物

真係少見佢--我覺得佢好難玩(都抽到水)--同埋大技好似去送死咁--一用錯你就黑白畫面--

回覆 幻之魂.澄 的帖子

水銀/復活甲/ 女妖面紗.
到後期擋一下控制技比多1000血有用.

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

都幾多人唔知S3的時事....
已有 1 人評分Good 收起 理由
幻之魂.澄 + 1 只有你知道我想講乜

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回覆 潮神 的帖子

我幫樓主解釋一下吧
因為本身每一隻英雄成長都有一個數值,而呢一個數值每一隻英都唔同,其實有好多玩家唔了解或者唔知道有呢樣野嘅存在,而成日同人爭論點解謀謀英係坦謀謀英係AD謀謀英AP謀謀英JG
點解佢但坦可以用來support/carry ......
其實呢一樣野 拳頭公司在設計英雄時已經比左一個定位(support/jg/top/adc/apc) 而其他玩定只係係配裝配合盡量令到謀一隻英可以打到自己想玩嘅路 , 有D 完全違反定位我地就叫le D玩法做逆天 例如 annie出坦裝/AD裝 TF 出OFFTANK裝  
而少少改變就有LUX出AP裝  Malzahar出AD裝 Amumu出AP裝好多好多 人地玩到有技術你會接納呢D角色 相反失敗左就被當然炮
重點唔係講le  D 轉台了
你問樓主係唔係唔識計數其實係....唔駛計 !
汎嘅成長                                                  法洛士嘅成長
生命 359 (83/ 每級)                                生命 400 (82/ 每級)
魔力 173 (27/ 每級)                                魔力 250 (36/ 每級)
物理攻擊 50 (3.25/ 每級)                       物理攻擊 46 (3/ 每級)
物理防禦 9.3 (3.4/ 每級)                        物理防禦 13.5 (3.4/ 每級)
魔法防禦 30 (0/ 每級)                             魔法防禦 30 (0/ 每級)
跑速 330                                                  跑速 335
生命回復 0.9 (0.11/ 每級)                      生命回復 0.9 (0.11/ 每級)
魔力回復 1.26 (0.08/ 每級)                    魔力回復 1.3 (0.1/ 每級)
攻擊距離 550                                          攻擊距離 575

所以結論就係 汎無論前期同後其普攻都係比較大力
而隻英勁唔勁係視乎駕駛者使用個隻英D技能嘅熟練度同了唔了解個隻英
當然拳頭公司設定法洛士攻擊力比唔上汎 但係其他野例如    攻擊距離 跑速 魔力回復 魔力 都會比汎好

而前言所講就係關於 呢樣野 例如 石頭人本身英雄 物防血量嘅成長比其他英高所以佢天生就係一隻坦 你用艾希出坦裝 同一隻石頭人出一樣坦裝 完全2回事 例如牛/Leona本身就係一隻坦並唔係一隻support只有玩support 但定位唔係support! 只係見得多誤以為係support 因為從未了解過隻英 見人咁玩就理所當然 所唔太肯定ge 野唔好咁大聲講尊重別人尊重自己

近搵期緊汎GE資料剛好找到 雖然你GE玩法唔一定o岩我PLAY STYLE 不過多謝樓主GE分享 !

小學雞勿進 發表於 13-1-16 11:45 PM
回覆 潮神 的帖子

我幫樓主解釋一下吧

唔該哂你既引用
有小小想糾正下,汎係s2尾都跑速改為305,s3為335,加上被動技同出裝方面都應該係汎快d
hehe我係極度愛汎的

小學雞勿進  都係想和平同理性d咁傾一下JE  發表於 13-1-17 12:13 AM

其實 講爆擊真係冇得點講 又係d人品野
的確w技
神聖銀箭
汎在箭尖塗上稀有金屬,對所有邪惡的事物有害。對相同目標使用普通攻擊或者是技能三次以後,造成 20/30/40/50/60 + 目標最大生命值 4/5/6/7/8% 的真實傷害。(對中立野怪最多造成 200 傷害)
■冷卻:6 秒
■射程:750
個8% 真傷的確好吸引 唔理你有幾多血十萬血都好 都係8%仲要Q出去乘大佢 搞到好想練

笑傲無雙

S3黎講 汎前期更難FARM , 後期影響更大
不過出左第1件大裝之後  揀一個好D既時機開戰  已經冇咩ADC 夠佢打 / 夠佢輸出(單體計)
除非個雪球比人滾得太大

後期黎講  Q技CD短  E技擊退+暈  R技1秒隱形  天生技  算係一隻好有機動性既ADC黎
好多玩家偏向出好戰者  換句話說出少了防裝
汎的普攻  W技效果就更加突出了  

汎是一隻很強的腳色
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:21 AM , Processed in 0.039303 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存