2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 汎,殺坦adc
go

[英雄心得] 汎,殺坦adc   [複製鏈接]

汎無疑係adc界黎講前期遜色,血同防禦想對低,對面識玩既你都真係幾麻煩,但肥起,中後期強爆因爆發力太強,好多人因而鍾意玩佢。
天賦我會set   21/9/0(前期加強番d防禦 ; 有d人會21/0/9,因回麼快,但我認為汎唔算食魔勁,只要唔好亂用e技)

符文 傳統ad符文

天生技當然係淨化,閃現

點技: Q E W E Q R(之後E>Q>W)
         有努努的話: Q W E W Q R(主W)

出裝方面

夠打版本 : 鞋3水-bf大劍-攻速鞋-紅雙-無盡-彈弓刀-吸血刀-復活(多數係呢個,小用女妖同淨化刀)    ps有必要,中期出吸血杖

不夠打或是勢均力敵版本 : 鞋3-多蘭(1或2把,視乎所需)-攻速鞋-吸血-大劍-紅雙-之後同上面一樣

好多人都會質疑以上既出裝方法,點解唔盡快吸血,的確補血對ADC十分重要,但會戰時發揮吸血唔會太大幫助,人地誓要捉住你既話,你短時間補血都係無補於是,主能靠你既走位同技巧。
我之所著重 無盡 紅雙 彈弓,因為呢3樣野將你的暴擊升至75% 4下有3下中,基本上係差唔多下下中,對於完全普攻既汎黎講 ,係中期所爆發既傷害係更大更顯著(有人可能問兩把紅雙仲高喇,我只能講彈弓有閃電,效果相對多)

補充:::::::::::::
有努努SUP, 第一件大裝係紅雙先大刀 無盡
遇上墨非特,悟空:  好講你隊友肥唔肥到可唔可幫你頂一陣會戰等呢兩隻PK用左大技,你先去衝,其實都會講你走位
遇AMUMU SONA等低級D控技: 淨化,得左

會戰職位: 殺左最搔擾到你英雄,唔一定殺對面ADC AP先,第一,你普功夠做,第二,你唔理佢你更快死,殺上路 JG先都冇所謂(如趙信 伊瑞 賈克 達瑞)
                  如對面太坦,墨非 蒙多的話 盡量避開先 搵隊友幫你 ,呢D殺唔過
前期最剋你既ADC:角雷 好運 飛機 達瑞(呢4隻前期強)

對伊澤,唔算勁辛苦,佢主講Q技,前期有兵幫你擋同你的Q技6走
對凱特,幾辛苦,手長怪,抽水唔夠佢抽 可惜佢後期相對冇咁幫得團戰手,前期挨到 你就爽了
對艾希,算係易 記著搵兵幫你擋佢W技
對希維爾,主要避到佢Q技就得
對臭蟲,我覺得不想伯仲,前期你係弱小小,但因你後期有更大爆炸性同活躍性比佢高,等會戰同佢秋過
對法洛士;前期佢係勁,但本人真係覺得佢後期廢爆

有人話汎後期ADC最強,我都覺得算係,睇你用唔用到Q或閃現避ADC主傷你就贏了
以上只係小弟廢UP,真心想睇下大家對我是次心得既評論

十週年勳章(賀詞)

你詆毀我男神

點解法洛士後期會廢爆?

點解"有努努SUP, 第一件大裝係紅雙先大刀 無盡"

同埋"睇你用唔用到Q或閃現避ADC主傷"想講咩- -??

〞kIu﹑ 發表於 13-1-15 08:31 PM

你詆毀我男神

哈 我覺得大叔霸氣d

潮神 發表於 13-1-15 08:47 PM
點解法洛士後期會廢爆?

其實我覺得呢隻英有少小似艾希,大技控場,但法洛士所控場既效用唔大,綁完一個到幾個,綁到識走位同企後面adc ap都幾難,加上佢普攻比其它adc冇咁痛,且Q E技要先射多幾下先更加痛--不然好似達瑞斯冇斬幾下爆大一樣唔痛,呢樣野對會戰尼講有好大既限制,不過佢係s3尼講都勁左,有左把一次射3下果把野(唔知咩名)對佢w技有好大幫助

ylf00000123 發表於 13-1-15 08:53 PM
點解"有努努SUP, 第一件大裝係紅雙先大刀 無盡"

同埋"睇你用唔用到Q或閃現避ADC主傷"想講咩- -?? ...

有努努係身,你攻速加快,如前期早出紅雙先效果係好強勁(tpa都有呢個做法),可能你會話冇傷害,但佢有時暴擊果一下已令你食住果勢射死埋人地,亦會有人符文加幾%爆擊前期博下運氣射人

至於我想講主傷(表達唔係咁好)指,汎同其他adc單挑黎講,不能話完全贏硬,eg如果佢避得開大叔招大技(主傷),ez招大技(主傷),希維爾招q技(主傷),汎就挑得贏人地

十週年勳章(賀詞)

mak1995 發表於 13-1-15 10:47 PM
有努努係身,你攻速加快,如前期早出紅雙先效果係好強勁(tpa都有呢個做法),可能你會話冇傷害,但佢有時暴擊 ...

照你咁講 閃現同Q 有兩次機會避

但你當對面係電腦咩= ='' 我覺得單挑既時候比較難

〞kIu﹑ 發表於 13-1-15 10:52 PM
照你咁講 閃現同Q 有兩次機會避

但你當對面係電腦咩= ='' 我覺得單挑既時候比較難 ...

講神反應--到最後都係講技術

十週年勳章(賀詞)

mak1995 發表於 13-1-15 10:54 PM
講神反應--到最後都係講技術

咁你唔可以假設到對面係白痴..

eh,最難避點都係大叔招大(即使對面點勁,佢放大佢係前者,你係後者,你反應快唔快變成關鍵,高手既大叔唔洗唸都知搵到靚位,如汎q完後射過去,變左唔好亂用q技)   至於ez招大吟唱夠時間避所以單挑汎好d,ez唔會亂咁面前放大何況單挑
至於法洛士都係啦佢放大鎖你你都可以郁尼射,但最後應該法洛士贏(鎖左,射幾下,技能,88)同大叔情況一樣
對希維爾,避到佢q技第二下,中左第一下都夠佢打既,睇落避第二下唔難

點解你唔講draven....汎一開始都唔夠佢打(視fu人用既

回覆 〞kIu﹑ 的帖子

法洛士以前號稱男vn, 後期佢adc輸出算高.
老鼠後期最高.
現版本法洛士好強.

mak1995 發表於 13-1-15 10:40 PM
其實我覺得呢隻英有少小似艾希,大技控場,但法洛士所控場既效用唔大,綁完一個到幾個,綁到識走位同企後面ad ...

法洛士普攻冇其他英咁痛?  佢W技有普攻附加魔傷架喎, 前期普攻就痛爆了

十週年勳章(賀詞)

法洛士係我老公之一

佢大技其實都好有用

你綁死人地5個 人地ADAP走唔到位
加上你隊友既範圍技 冇得輸

人地走佬 你開E技 可以慢人速
走到好遠 仲可以用破甲箭尾刀

講左達瑞文前期屈到汎(漏左個「文」字--')
法洛士有w技前期係勁(講左--)後期都冇咩人同佢出ap裝(主爆無盡吸血黑切)佢普攻都唔顯著
唸唸下其實佢都係平衡型adc,技能型普攻型混合(ez技能型,汎普攻型.....)
佢兩者方面都唔係最強一方
大技難綁5個--企後面既佢難放喎--
佢開e技慢人速,相反佢好似好運姐同希維爾咁好講走位一旦前左就死得

mak1995 發表於 13-1-16 05:24 PM
法洛士有w技前期係勁(講左--)後期都冇咩人同佢出ap裝(主爆無盡吸 ...

點樣普攻唔顯著, 大家一齊出無盡嗜血, 法洛士仲有附加魔傷, 普攻會差過人好多?

唔明你條數點計, 大家一齊出嗜血加70攻, 法洛士普攻會特別打得少??? 奇怪

十週年勳章(賀詞)

mak1995 發表於 13-1-16 05:24 PM
法洛士有w技前期係勁(講左--)後期都冇咩人同佢出ap裝(主爆無盡吸 ...

其實ADC係好講走位

潮神 發表於 13-1-16 05:31 PM
點樣普攻唔顯著, 大家一齊出無盡嗜血, 法洛士仲有附加魔傷, 普攻會差過人好多?

唔明你條數點計, 大家一 ...

唔係數字上問題
汎:大技加成物攻
凱特:手長快人一步普攻
ashe:被動技
角雷:e技攻速
蟲:加距離同攻速仲要q技減防
其他技能型adc(唔知仲有冇其它主普攻)
法洛土:w技魔害(會出魔裝?頂盡2件),仲有擊殺或助攻加攻速
佢又要側重普攻技能上又要有射多幾下既先決條件
佢呢d條件都要靠隊友肥d同佢有充足時間做哂呢d野先發到圍
佢平衡型變左唔可以一馬當先

..........唔想再講法洛士.....我打咁大篇野淨係講左一句法洛士足以講一打餐--評論我汎既心得--

mak1995 發表於 13-1-16 05:57 PM
唔係數字上問題
汎:大技加成物攻
凱特:手長快人一步普攻

唔明點樣唔可以一馬當先, ADC第一個衝入團戰????

其實我覺得係睇你點用架姐, 法洛士Q技加成超多, 後期拉盡弓隨便都6XX傷害,

會戰前POKE, 追殺殘血都好好用; W技招技能觸發的傷害, 疊滿超痛吧, 有發動

條件就看你技術; E技能緩, 大技又遠又能控場, 追殺逃跑兩相宜; 真要說每隻的

缺點, 每隻都有, 只是看你能否掌握每隻ADC的優點去玩而已
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:52 AM , Processed in 0.039357 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存