2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 1 月 update 之後嘅 Temple of Grenth!!
go

[消息分享] 1 月 update 之後嘅 Temple of Grenth!! [複製鏈接]

禽晚更新之後 ( 超過 1gb! ) 咁啱响 mini map 見到 Grenth 神殿有兩個 commander, 既刻飛奔過去搞下事啦。
結果成班人攻入去幾次都開唔到個 chest! 前日入過去都無咁 lea hea, 今次打到個王就放到一地都喺 AoE 閃都閃唔切! 仲成日界佢掟到上天花板咁高, 跌返落嚟啲血都冇咗一大截! 最後都喺得個吉, 都唔知仲掙啲乜!

又見個每日成就奬多咗項 daily healer 同 daily dodger。 兩單都己經响攻入 Grenth 神殿果幾次成就咗, 除咗 mystic coin, Karma 樽, 仲收到個花圈!
同埋見果度啲 troll 大隻咗好多。

我之前係temple logout, 一入來就見到大大隻troll係度....

而家諗返轉頭, 幾次殺到入 Grenth 大殿, 可能因為死得太多人跟本就唔夠 damage 切低隻王! 只喺死剩嘅 player 响度捱到 timeout。所以開唔到 grand chest! 跟住我又走咗去 Arah 門口個大 hall 打完又喺冇箱開! 不過因為之前已經打到眼花花又喺中途加入, 所以冇留意戰友之前喺咪已經  triggered up 咗個 event。
不過好在個 server 夠多人, 响回程途中見有人起緊 Melandru 神殿嘅 event, 於是最後都可以開翻一個 chest 冇食白果! 但感覺上今次 update 响 Cursed Shore 只喺影響到 Temple of Grenth 同埋部份怪嘅外觀。Grenth 度打到咁嘅死樣或者 Anet 都要再 tune tune 佢!
哎吔, 仲有呀! 因為唔喺太遠, teleport 咗去 Southsun Cove 睇睇。 山窿頂果舊 Rich Ori 礦而家變咗普通 Ori 礦喇! 仲使旨意有人去果度!

After the update... Daily(每日成就奬) is changing everyday now... is knid of suck... also new Achievement called "Living Story"... this seems to be a easy one. Also you can use all your characters to do it...
I don't do PvP n WvW, mostly story mode and mapping... man, after the update... don't like it at all...

而家個Daily煩左, 同埋好似每日都有D唔同
尋日係殺銅殺同回避煩D
Living Story雖然有D無聊, 但我估係一連串故事黎
之後應該仲會有, 而且個範圍貫穿兩張map
中間條路平時冇人行, 而家好多玩家來來往往
周邊既event都會順手打下, 新手係果度就容易生存得多

喺啦, 都未見過 Wayfarer Foothills 咁熱鬧!
我一路修理路牌一路收集難民悼念牌 ( 有啲覺得响度發緊死人財! ) 之後就收到一幅難民小朋友送嘅圖畫! 喺 "Double click to gain karma" 嘅, 未知有幾多 karma, 應該都唔會用留翻做記念。 由 Halloween 個 event 開始, 我每個 event 都會留翻啲 item 做記念。

個每日成就奬我諗仲响度 tune 緊。 禽晚就冇咗 Daily Healer 多咗個殺 veteran 數目。

仲有, 要留意而家打完怪有時現場會出現一兩個寶箱! 每個裡面只有一個 item。 千其唔好走寶呀!

Sidetrack for a sec... Went Cursed Shore last night, use 4500 karma traded for Lost Jewellery Box(don't remember the exact name)... anyway... got a new Exotic mini : )
Mini Risen Priest of Balthazar; not bad for 4500 karma...

回覆 EErops 的帖子

我諗而家daily係日日都唔同
等大家唔使機械式做daily
日日都要做D唔同既野
不過感覺上總有一兩項比較花時間

rx-193 發表於 13-2-1 01:54 AM
Sidetrack for a sec... Went Cursed Shore last night, use 4500 karma traded for Lost Jewellery Box(do ...

Lost Orrian Jewelry Box, 响 Cursed Shore 搵倒個名有 "Orrian" 都好似喺正嘢嚟啵, Orrian Sapling, Orrian Truffle!
個 Karma Vendor 近邊個 waypoint 呀?

P.S. 而家個 Daily Achievement 真喺日日新鮮喎!!

2月個更新可以比你選做邊一個Daily....唔錯!

yikipo 發表於 13-2-9 12:06 PM
2月個更新可以比你選做邊一個Daily....唔錯!

點解仲未有得簡?! 個 "Aquatic Kills" 好煩, 仲要 kill 25 隻咁多!

Aquatic Kills is not too bad... you can just kill fish and crab, easy kill and they don't damage much.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:21 PM , Processed in 1.045297 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存