2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

365十年回憶貼

10年前接觸童話既原因係因為1個女仔買左隻碟之後唔想玩所以送左俾我 :(
而家諗反真係X街中伏  個陣D零用錢成日唔夠用 唔食飯都要買卡抽真裝
不過我無乜抽獎運 印象中抽到最正都只係稀寵
好彩有個小熊維尼盒仔 令我set左個目標俾自己 就係當個盒仔放滿哂D卡既時候就係我退童既日子
果時玩法師開頭真係好正 成日有新手會自動team你
好似萬人迷咁 haha 之後仲識左個大我差唔多10年既女仔(果陣佢2x歲)
10前既童話 戰娃就好似分子咁值錢(好似係)
基本上我抽卡都係為左拎戰娃 但係法師有個樽頸位
就係大地之後升火神果個time 無轉生無精裝d mp真係小到你唔信
反e院回MP都哂左好多時間
久而久之 老婆既ac仲高lv過我 到佢70(雖然佢都係無火神)我仲係得5xlv 卡住左
有時候用結婚戒介飛去搵老婆見到好多唔同既男角闇師輪住帶佢升 - 真係幾酸
結果到卡盒滿左既時候 雖然月費仲有幾十日
但係我都決定唔玩了 男人既尊嚴

不過免費SER又玩反  
果時玩返都應該又係因為見到呢個盒仔
結果我吸取經驗升左隻闇師黎帶升
之後就開始賣hkd黎賺零用(**真係好白痴**,日打夜打不如努力讀書...)
點知佢闇師敏減半 我X你 不過唔緊要
帶升已經唔係重點
掛迷/次元 同行商賺得仲多
:::p.S錢真係賺左唔少 對中學生黎講
賺到同學都想跟機玩 真係自信都反哂黎
結果我半工讀ive...
所以各位(住公屋)同學仔諗住打機賺果雞碎去過日子 都係努力讀書吧拉(五十步笑百步)
拿 我唔係叫你地退童呀 只係打機要適量咁解

之後出出入入好多家族 識下朋友 唔經唔覺又幾年
對我黎講 童話都算係我人生 (可能係) 不可或決 既一部份
只係一個虛擬世界  
但係有願意同你傾心事既朋友
有同你出生入死闖關既戰友
會令你感受到人間有愛既族人
同埋可能令你戴綠帽既另一半xd
咁我都應該死而無憾 打大元帥果陣

睇住童話慢慢沒落 心裡唔好過
但係佢基本既防外掛又做唔好  ::
可能你會話 你唔識用姐 傻仔先手動
所以我會話 我有用

官方賺快錢又不擇手段::
可能你會話 你傻仔唔買包轉賣姐
所以我會話 係呀 頂我真係好後悔 應該傾家蕩產咁買賺一筆
咁我讀ive都鋸D haha

but anyway拉 而家人大左 踩左半隻腳入社會
認識到社會殘酷 算係有左目標
所以半退童狀態既我都好難好似以前咁有恆心去玩童話
最多online吹吹水:D

最近收費ser重新推出 同學們問我有冇興趣玩下
我頭都冇回就走返屋企
或者個同學會問, 點解我會放棄呢一段咁難得既姻緣
我只知道
係呢一刻
我讀完書仲有排還錢

希望5年 或者 10年 20年後
我拆開聖誕老人送既禮物
我一睇
X你正呀喂
原來係童話最新既更新檔CD

咁我就可以坐係office 燃點香煙喝啖酒 行下金商掛下次...咁囉~

:::唔知係staff定manager定boss呢 係後者就好 我都好想成箱成箱咁買包

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
一生不變的人 + 3 懷念
杜利萊 + 3 gd
謙〞 + 1 感謝分享!
幻之天闇 + 20 + 4 精品文章
。提子﹏ + 3 3good不解釋~!

總評分:  威望 + 20  Good + 14   查看全部評分

幫唔到你加gd
比個讚你 :)

我見到你果本書同D點數卡,,好多回憶都出番晒來,,,,差D流眼淚
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:17 PM , Processed in 0.031210 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存