2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 全民足球 不用多說.有圖有真說!SUMMER大陸人
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 不用多說.有圖有真說!SUMMER大陸人   [複製鏈接]

事情是我叫他不要在新手區SM新手.
之後他就話我輸不起.
然後就展開下列既對話

羽翼.你點做人地大佬?
容許你D手下,馬仔把口咁臭?
唔好打算解釋解釋就算數
起碼都俾番個合理既交代
香港玩家有眼睇啦?唔係SUMMER錯係咩人錯?

前文後理呢??
你剩係CUT剩佢罵你果D
你之前同佢發生D乜事,同佢講過D乜, 鬼知?

Detinho 發表於 13-2-6 03:41 PM
前文後理呢??
你之前同佢發生D乜事,同佢講過D乜, 鬼知? ...

你咁講你認為我有罵佢?
唔係淨係CUT佢罵我.係CUT唔晒先分開CUT
有眼你睇.我態度無佢咁衰
淨係叫佢唔好係度SM D新手
我唔會揀隊友
但係D 新手1入黎就俾佢係咁SM
又個人SOLO.又特登羸左係後場DUM波鐘
搞到D新手打1場就走
我就叫佢咁勁不如去`高LV SER玩
之後佢就話我輸唔起

Detinho 發表於 13-2-6 03:41 PM
前文後理呢??
你之前同佢發生D乜事,同佢講過D乜, 鬼知? ...

唔好搞笑啦.你以為我特登攻擊SUMMER淨係CUT佢罵我果D咩
由頭到尾我都無罵過佢

SUMMER 是乜東東???

shiki888 發表於 13-2-6 03:51 PM
SUMMER 是乜東東???

全SER最強大的大陸人俱樂部

冇野穩野搞  人地已經讓步到甘,你地仲要搞甘多野 ?

好。玩 發表於 13-2-6 04:14 PM
冇野穩野搞  人地已經讓步到甘,你地仲要搞甘多野 ?

下?你自己睇下邊個唔著先
讓步咁點?可以縱容D手下咁樣?
你試下`俾人話你係狗.你點?
係咪分散個俱樂部就可以亂咁罵人?

冰鋼 發表於 13-2-6 03:49 PM
你咁講你認為我有罵佢?
唔係淨係CUT佢罵我.係CUT唔晒先分開CUT
有眼你睇.我態度無佢咁衰

咁你無CAP你之前同佢既對話上黎
咁事實的確無人知你同佢講過D咩架喎
你而家D圖係CUT到佢第一句已經開緊火罵你傻B
咁點解佢要發火罵你呢?你之前究竟用咩語氣&同佢講過D咩呢?
大家根本唔知,任你UP
下次唔該要CAP就CAP晒成件事所有對話,唔好CUT頭CUT尾

但由你D圖黎睇,條大陸人語氣的確好差

Detinho 發表於 13-2-6 04:27 PM
咁你無CAP你之前同佢既對話上黎
咁事實的確無人知你同佢講過D咩架喎
你而家D圖係CUT到佢第一句已經開緊火 ...

事情是我叫他不要在新手區SM新手.
之後他就話我輸不起.
然後就展開下列既對話

唔好成日拿大陸人,香港人來講。
你唔可以代表噻香港人   距都唔可以代表曬大禮人

我相信無論大陸香港都好  有好人   亦都有老鼠屎!

笑傲無雙

琴日先護完主 一話分散人就出黎咬自己人

乂神仔乂 發表於 13-2-6 04:35 PM
琴日先護完主 一話分散人就出黎咬自己人

琴日護主果個係我
雖然個AC係我.但係個POST同個主角都唔係我黎

十週年勳章(賀詞)

好心你啦
圖中嘅大陸玩家係有錯
但並不表示成個summer都係咁
佢亦都唔代表所有大陸玩家

我有時都係game到小人
唔通又開個帖黎批鬥所有香港人?

十週年勳章(賀詞)

好心你啦
圖中嘅大陸玩家係有錯
但並不表示成個summer都係咁
佢亦都唔代表所有大陸玩家

我有時都係game到小人
唔通又開個帖黎批鬥所有香港人?

算啦....嘈黎都無用
反正未日時期準備到

上樑不正下樑歪?

活動勳章 2KF活動勳章 寵物大使 K歌達人 2KF大型活動勳章 墓光迷城

嚴禁開分身和應,請停止此行為否則正身也會禁言作為警戒

首先,我应该听取我新认识的香港朋友的意见,对那些哗众取宠的跳梁小丑们的妄自污蔑保持沉默。也许就像你们说的那样,不理他们,让他们觉得自己是多麽的幼稚,多麽的无趣。但是,我要道歉,我做不到。让你们失望了。面对这些人的蓄意挑衅,我只能用我的“字句”去回击他们。尽管我已经和一些大陆的朋友做了很多忍让也做了些我们认为有益的事情,但是结果呢,你们看到了。换来的是他们更加气焰嚣张的污蔑与诽谤。
下面我就对这位无耻小人“冰鋼”作以下回应:
1.首先,你这位朋友,相信你在2000FUN混迹多年了,为什么不敢用大号发这篇帖子呢?你害怕什么呢?
   还有你还真能建分号啊,不一会又建了个"Summer狗",你侮辱谁呢?你发这贴完全体现了你龌蹉的心理。
2.如果你发帖真像你说的那样“有图有真相”,说明你已经做好了充分准备,既然你都有截图的打算了,为什么
   不能把截图截完全了呢?你又害怕什么呢?
3.我再介绍一下你所污蔑的我俱乐部成员,游戏名:不死鳥灬小玖 ID:21756 确实是我大陆朋友玩家,此人一
  周前来到港服全民足球,此游戏账号是他的主号,绝无其他分身小号,更不存在来新手区欺负新手的动机。
  经我与其聊天后,重现了一下当时的真正情况
大家请看第一个截图:

当时“冰鋼”与我朋友“不死鳥灬小玖”同在新手区,并且在同一房间,同属红方进行3VS3比赛,此人球技奇差无比,在聊天中还自称这是他分身小号,借口因为在高Lv区经常被大陆玩家虐,才跑到新手区虐新手来,还把全部的责任归结到大陆玩家一方。在游戏中,“冰鋼”与我朋友“不死鳥灬小玖”分歧极大,所以比赛时互不传球也互不防守,造成比分0:2落后蓝方,此时这位“冰鋼”朋友看大势已去,未等到全场比赛结束强行退出了游戏回到大厅。比赛结束后,我朋友“不死鳥灬小玖”十分气愤的密他,大家才看到他所截取的第一张聊天记录。
我们在看第二张截图:

此时这位“冰鋼”朋友回复到:“你们这帮大陆狗,在高Lv区欺负我不成还跑到新手区欺负”
                                                   “躲不起你们,我来新手区欺负新手都不行啊”
                                                   “你这个大陆小级别F,等我一会上大号回来虐你”
他说完这句话以后,大家又看到了他所截取的第二张聊天记录截图,其实我朋友是在回击他的言论。

我们最后再看第三张截图:

此时这位“冰鋼”朋友最后回复到:“恭喜夏天是永远的联赛冠军“
此带有冷嘲热讽的话语,换来的是我朋友对此人的回击,才让大家看到了第三章截图上的话。

最后我要说,此”冰鋼”处心积虑,蓄意制造我朋友所说的那些言论,每次在游戏里的回复都是在我朋友说完以后,再说一句,而不是你来我往,你一句我一句的辩论。凭着我对我朋友的2年来的了解,“不死鳥灬小玖”绝不像”冰鋼”这个小人说的那样,是欺负小号的人。但是我朋友“不死鳥灬小玖”没有准备的中了对方的陷阱,没有进行截图。但是请大家相信我朋友的人品。试问一下,如果他真是那样的话,为什么不把全部的对话截图UP来。而只截取了,我们Summer一方的话语,而他带有侮辱性的语言,一句都没有UP来。
并且事情的起因也不是他说的那样:

刚才给大家呈现的对话绝对是当时的对话大意(当然不可能是一个字都不差),但这才是事实的真相!~

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 02:33 PM , Processed in 0.046460 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存