2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 戰場心得分享
go

[心得分享] 戰場心得分享 [複製鏈接]

小弟自戰場開放後打了近130場,想分享一下d心得~~~

1. 隊長用火球偷殺3王

戰場上搶一個據點先200分,但殺死3王有600分,所以3王絕對值得殺(但2王由於只加buff,所以殺不殺也沒關係),如果我軍見敵人搶緊3王,自己又唔夠時間搶,隊長可以係3王大約剩5-10%血既時間炸火球落去,因為火球連王都可以打到,而且殺王係計尾刀......無言
注意: 我軍要有一個人企係3王上面,見3王就無血既時候通知隊長去炸。

2. 弱方絕對有能力反勝

大家有時打到分數相差一半既時候,成日覺得輸緊,其實個戰場設定幫左弱方好多,因為當2邊相差1200分時,弱勢方可獲得buff,buff係最大體力增加50%、力量與抗打增加60、移動速度增加50。
當弱方出左buff,15個人都有,依個時候大家攻擊力大大提升,跟住大家守住2個據點就可以,因為如果我軍搶了2個點,敵人才1個點,我地每秒多3分,1分鐘多180分,一直守住就有機會反勝。

3. 不要在敵方近4800分既時候全搶3個據點

我想分享一個例子,有一次我軍大約3000分,敵方大約47xx分,我地加左弱左buff,之後一直守住1同3據點,而敵人只有2據點,我地一直守住,我軍一直加分至4000分左右,而敵人大約維持係4800分左右,其實我地絕對有機會反勝,依個時候我軍其中一個人就去偷左2據點,沒錯我地即刻加左200分,但係依個戰場好難守3個據點,結果人地好快搶返2據點,敵軍由4800分+200分直接勝利......無奈......。

4. 牽制敵方隊長

敵方隊長在地圖係一個唔同既紅點,好易就可以知道,其實可以搵人牽制敵方隊長,因為隊長可以用位置追蹤同火球,但係用技能係要有施放動作,大概定住2秒左右,如果你中間干擾佢,佢就用唔到,所以如果發現對方隊可以一直干擾佢,但係唔好殺佢,因為殺左佢,佢係重新點可以慢慢用技,有一場我一直跟住人地隊長,佢跳左落河,我同佢游足全場,結果佢之後無過技......唔明佢點解可以同我游足一場-.-

5. 封對方重生點

我打過最精彩的一場就係玩到封左人地重生點既出口,當時我地3000分左右,人地4500分,大家以為輸緊,加左弱方buff之後,我地係1據點打到人地重生點,人地死左超過一半人,之後係人地重生點又放陷阱又箭雨又寒冰風暴,奶媽同法師見有人衝出黎就定住佢地,之後狂戰一斧掃落去,槍騎劍鬥屠殺就係咁暈同打,結果玩到人地d人唔敢出黎-.-不過我打咁多場只係發生過一次,實際要做到有點困難,不過弱方覺得無得打既時候可以試下。

歡迎各位分享其他心得~~~~~~~

已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 30 感謝分享!

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

其實5-10%血炸火彈真係太遲
我覺得20-25% 炸就差唔多
不過都要睇返對面幾多人打緊
2王個BUFF都好緊要 曾經因為哩個BUFF 1打3

不過最緊要都係D隊友肯聽指揮

多謝分享

小弟都打左70場單排 本人魔導 有d心得
我一開始都會沖1先 第一時間出冰暴係中間 咁對方就有一段時間搶唔到
搶1之後唔好殺到咁出 注意後面 通常都有人
睇時機去偷對面最近個據點 有好大機會無人
1據點有捷徑跳河去23點 支援同偷點都會快好多
所以1點係好重要

我既心得係  
女神花園必屬精品   見到同埋一隊 等輸唔出奇      
凱亞多勒               專門賣隊友        

2王buff =葉問   唔可以唔要
5-10%  炸火太遲  20%差唔多      不過都係要睇人多定少
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:53 PM , Processed in 0.032501 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存