2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 好心你地吊P甲之前檢討下自已
go

[其他] 好心你地吊P甲之前檢討下自已   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實玩左FEZ甘多年
P甲e個問題有冇數過講左幾多次?
有時打國戰嘈多兩嘈隻P甲,會有人踢左佢
亦有時吾踢,因為隻P甲好洗好用
講得多有用咩?

就好似岩岩3點 - 3點半甘上下
黃攻藍守 霍克高地
黃國著名King333出巨人直跳炸OB
守方冇騎咩?梗系有啦
有騎又點?成堆人仔圍住隻P甲巨普攻
我就出緊騎吉隻巨人
你地就圍住普攻,但明明隔離有隻lv25都冇吾頂防吾頂攻戰士
你地5 6隻人仔都吾打隻戰,要圍住King333普攻
跟住普攻吾到
又開紅頻嘈,又話P甲,又話要踢又點樣樣
有冇檢討下自已?

玩左FEZ甘多年,其實你地有冇檢討過自已?
當然隻P甲錯,但代表你自已有岩過?
點解有騎打巨,都仲要成班圍住隻巨普攻
但隔離好明顯有個新手可以俾你屈裝都吾殺?

相信戰士的大家有遇過
見到有隻暈肉,想重壓落去,隔離亦有幾個戰士隊友等緊重壓
點知後面有隻雷法雷D一隻暈肉

冰法冰完俾箭雨一下破哂不在話下

又或者
明明已經3-5人圍住隻冇痛克的雞,隻雞一定冇可能絕對走吾到
都吾知點解會有隻戰士巨龍落去,跟住打得一下8x - 9x傷 , 跟住隻雞又倒地起身無敵時間

好認真問你地,吊P甲之前,有冇檢討過自已?
自已出每一招技能之前,有冇經過大腦思考?

高手 與 新手 的分別
大家都識行前後左右,小跳大跳,出技
甘點解會做到高手?
因為高手有玩過甘上下時間,有經驗,知道咩時候出咩技能

King333識講好多港式英語,例子吾舉啦,大家都知
佢到底真外國人?定on9機廢電話線上網扮外國人?心照啦

但你地同King333有咩分別?

自已部機正常少少,網速正常少少,但出技仍然on on99,蓋技食技,救敵人賣隊友

一味吊P甲,但你地自已打國戰一樣7到不得了
在我眼中,你地同King333一樣on9
只不過on9個point不一樣,但你們都是一樣on9
小巫見大巫
已有 11 人評分Good 收起 理由
+ 1 玩得多只係老手,有D人點都勁唔起黎,廢就.
Ex-Trance + 2 心聲~
justinkeung + 3 最尾幾句先係精品
tkepd0932 + 3 一直以黎既心聲~~
onecrem + 3 100%我的心聲所以我而家都HEA玩
Kathy=) + 3 你說的內容我非常同意
詩米 + 1 呃番黎既傷真系堅無意義
禧尐 + 3 冰法心聲 次次自己人都救敵人賣隊友.
夜鬼乂 + 1 你說的內容我非常同意
魔法先生 + 2 精品文章

總評分:  Good + 25   查看全部評分

其實king333真係唔難打- -
由其事佢慣左有p甲護身,要一個殺佢冇咩難道

利申:大家滿血同樣40lv戰一半血都用唔到就殺左佢

Kiss☆  其實重點吾在於P甲難吾難打,在於一個on9打吾到另一個on9,又話人on9,根本一擔擔  發表於 13-2-20 03:52 PM

segawa 發表於 13-2-20 03:48 PM
其實king333真係唔難打- -
由其事佢慣左有p甲護身,要一個殺佢冇咩難道

P甲不嬲吾難打,P甲自已畫面都會P,都會LAG下LAG
有番甘上下反應,後手打落去都夠打

但硬系會有d on9打吾到,又吾識走位小跳避
就..

Kiss☆  跟住班on9俾333打完之後條氣吾順,就開始紅頻~_~  發表於 13-2-20 04:03 PM
傻x薇薇  JJJJ333 呢條友預佢早3秒位置咪殺到-_,-成班ON99埋去比佢打  發表於 13-2-20 04:00 PM

賣隊友是常識, 你不懂的

算把啦,
我見人成場打字仲多過打人,
比人殺又要吊, 殺左人又要吊, 一個重壓冇幾百又吊, 射十幾下唔中又吊,  
用把口黎打國戰仲唔無敵?
已有 1 人評分Good 收起 理由
Kiss☆ + 1 成場打字仲多過打人

總評分:  Good + 1   查看全部評分

老實講king333打國戰除左p甲外
意識好好
小天使小小 + 1 同意,真係除左p甲無位入佢

NIGHTCAT' 發表於 13-2-20 03:57 PM
老實講king333打國戰除左p甲外
意識好好

老老實實,King333起碼知道拆塔先會嬴
反而d所謂高手,電腦又勁上網又快,就一味亂出技,見雞就追9條街

8千流  仲要唔識守塔  發表於 13-2-20 04:57 PM

笑傲無雙

事關大家望到p甲果陣
都會有種想打佢既衝動
想睇下佢今日開唔開到p甲,會唔會打得中佢
結果第一下唔中,憤怒了,就繼續打落去,睇下佢幾時會死
Kiss☆ + 1 真相?

係0踢人時代
主線蓋技是常識吧
只能說僻地是唯一天堂
一起在corner吧O//////O
詩米 + 1 恐怕踢蓋技反而比人罵lol

見到有隻暈肉,想重壓落去,隔離亦有幾個戰士隊友等緊重壓
點知後面有隻雷法雷D個一隻暈肉

成日都係咁嫁啦

不能再同意更多
講真
E+ D人真係ON99
做咩都吾用腦 遠攻職就9出技
前排D戰就俾D精準箭雨雷D蓋晒

笑傲無雙

不能同此更多,刀遊對住隻前線暈肉想破個防,出盡100pw去破防都破唔出傷

金魚恩xD  岩先我有場都試過:D  發表於 13-2-21 11:18 PM
已有 5 人評分Good 收起 理由
我係一個人 + 3 你說的內容我非常同意
小天使小小 + 1 你說的內容我絕對同意
rewq + 1 出盡100pw去破防都破唔出傷,心同感受.
我真係新泥 + 3 100pw 殘防 冇下中+1
Kiss☆ + 1 100pw去破防都破唔出傷+1

總評分:  Good + 9   查看全部評分

Wil. 發表於 13-2-20 04:46 PM
不能再同意更多
講真
E+ D人真係ON99

亦有不少戰士出技吾用腦
大劍入人群轉冇問題
1打1又轉,打遊又轉,打痛克戰士又轉,什至自轉空氣

巨龍亂甘飛,飛一隻打得一下什至一下都吾中
相信大家都見過
熾月.. + 3 轉空氣的路過

總評分:  Good + 3   查看全部評分

Kiss☆ 發表於 13-2-20 03:58 PM
老老實實,King333起碼知道拆塔先會嬴
反而d所謂高手,電腦又勁上網又快,就一味亂出技,見雞就追9條街 ...

所以有人話投踢佢我反左:)

D人係咁架啦
唔識R傷就要打D還擊力弱比你任打既野
巨人就係個好例子  仲有就係D落單既雞咁
1見到就好似雙眼發光咁追9住黎打
但我覺得最大問題係D法弓槍遊
有雞就比輸出手打啦係咁係到雷A精準

依加啲黑色暴雨真係

其實亂出技問題 有好多解法

有時有d人 唔係亂出技 , 而係佢地睇到好多人禁左巨龍 點9佢咁快 全部散開 得返1條友

當你睇到 咪覺得佢單體巨龍 , 有時有d人 出左技先 之後先比冰b 冰中 , 咁樣又唔可以怪條友 蓋

重點都係睇情況 , 雷D 係會蓋技 但係 大範圍 而且 電落去又有高低位 有時電中隻冰既 其實佢可能企太高睇唔到

不過個d 9出雷d 真係明7蓋你技個D 就真係on 9 , btw又唔可以一口咬定 人地蓋一次就 = 蓋一世

蓋一 二次好正常 , 你話人蓋 自己有時都會蓋到 .

仲有點解會走去打p甲? 就好似新手見到gm會追佢殺一樣

吊 , 難得一見wo p甲巨人 緊係同佢玩返陣先啦 , e , 見到gm wo 追7佢先 , 心態其實差唔多

仲有 你話見到新手 , 姐係想點? 你想叫佢地追雞 定 打巨人 , 你都識講 打塔先會贏 , 咁你唔通放棄巨人(爆塔) 去追

新手d唔識爆塔? 有時用 碎擊 法技 如果成班圍 係會打得快過騎士 , but 你指名到用普攻 咁就

你win

有d係貪玩走去打king333 不過係明知打唔中 , 其實 打個班一係就放棄國戰既人 , 一係就係ON 9仔 一係就貪玩

有時有D野 唔係玩家做到咁ON 9 而係某D真ON 9玩家 搞到 正常既 變ON 9 見到既膠事太多 仲洗乜玩

半放棄半玩 mode

(我都好撚憎遠攻 蓋技)

純屬吹水 呃分 食花生

自己人傷 > 整體利益
精準火箭破冰蓋重壓日日都見到

打國戰已經唔係為輸贏
係為自已人傷,人頭
賣隊友
常識黎

我真係新泥 發表於 13-2-20 05:10 PM
其實亂出技問題 有好多解法

有時有d人 唔係亂出技 , 而係佢地睇到好多人禁左巨龍 點9佢咁快 全部散開 得返 ...

有時有d人 唔係亂出技 , 而係佢地睇到好多人禁左巨龍 點9佢咁快 全部散開 得返1條友
當你睇到 咪覺得佢單體巨龍 , 有時有d人 出左技先 之後先比冰b 冰中 , 咁樣又唔可以怪條友 蓋(e段你打

其實都認得名,有邊d總之見人就巨龍,
沖斬碎擊重壓吾知有冇擺落技能位

另外我意思吾是話蓋一次 = 蓋一世
但都是個句,好多個其實都認得名,吾止一次蓋技,破冰或做其他on9野
當然我冇可能見一次開一次post

蓋技破冰個d,我多數要塞頻打"..."
有d自覺ge可能會道歉,吾道歉都冇所謂
打落去好明顯見到佢已經開始用腦思考出咩技
都是個句啦,都認得邊幾個,咩名
個心態是擺到明蓋9你,吹咩?
個種

另外打P甲心態,其實大家打P甲真是冇咩所謂
打冇可能會用普攻loop隻巨,仲要隔離已經有騎打緊
同埋最重要,太嘈
又要打,又要打吾到,跟住又要嘈
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 06:13 PM , Processed in 0.080448 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存