2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 睇完套Z大電影真係唉...
go

睇完套Z大電影真係唉...   [複製鏈接]

首先海樓石做到咁大把武器的。
真係希望路飛佢地都會出以D武器,好似石治對鞋裝返個咁。
仲有海樓石子彈真係幾屈。 射中能力者粒子彈係身體基本能力者就GG定。
仲有自然係果D好多時我諗都太信自己能力唔會閃D子彈囉所以真係幾屈。

先講Z 佢開頭同黃猿打都壓仲人地。
點知最後同路飛互用武裝霸氣咁互打Z輸,真係O左囉...2檔3檔都唔洗就咁打就完。
山治同卓洛都係秒殺對面-.-  條女仲要未打已經講自己冇勝算。

睇返Z冇左隻手果陣已經係大將可以比人斬左隻手囉- -。
果個人之後做裝7武海 但應該係之前既人。 睇返以家D7武海個樣唔似係以家果D。
最後Z比佢班徒分圍死真係O...晒海賊果然係狗...其實Z又唔係海賊佢不停捉D海賊點都唔駛去到殺左佢以步講堅。
係除左拎左海軍果D 野一單姐= =
總括以套真係睇佢SHOW咁睇- -

忍影世界 玩過星曲WEB

edit篇野先喇
好多野1999
已有 1 人評分Good 收起 理由
kit817 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

果個人之後做裝7武海 但應該係之前既人。 睇返以家D7武海個樣唔似係以家果D。
最後Z比佢班徒分圍死真係O...晒海賊果然係狗...其實Z又唔係海賊佢不停捉D海賊點都唔駛去到殺左佢以步講堅。

sor...呢幾段睇左好多次都唔明..可唔可以再整理下

樓主,我都幾認同
海樓石真係可以整對鞋出黎,不過佢地都識武裝式,唔洗咁多餘
個個75海可能係新個集漫冇講的個個(如果係羅我諗漫會講掛,鷹眼又要教人劍術)

Z呢個男人 係上一代既海軍大將 因為自身係大將既原因 令到好多海賊對佢恨之入骨 一次出海 連累左剛出生既仔同老婆死左 但佢冇放棄 繼續做海軍大將 但經過呢一件事 Z對海賊存在住天大既仇恨!海軍生捱 最後一次出海 被一班不知名(因為冇講名)既海賊 斬左隻手落黎  事隔不久 斬Z隻手落黎果個海賊 竟然做左七武海 佢心受重大既打擊 決定退出海軍 而斷左既右手 被科學家改做了一隻機械既手臂 而手臂既零件係用海樓石做 之後去左新世界!現今既3位海軍大將 有2個都係佢教出黎 1係青稚 2係黃猿!
小段☆〞 + 1 講解清晰,易明,比個GooD你!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

多既野我都唔多講 自己去戲院睇55

gundam00w 發表於 13-3-2 10:53 PM
果個人之後做裝7武海 但應該係之前既人。 睇返以家D7 ...

我係話佢係大將既時候比人斬左隻手。 斬佢手果個人之後做左7武海明未? 但應該係上一代既7武海  因為年齡問題。

仲有跟本廢對Z好廢。 果真卓洛打果條女既能力都係屈機。
佢掂到既野會倒退12年。 佢自己話掂娜美2次即係24年你就會係以個世上失,物件都係。

你指上一代既7武海係明哥,鷹眼,kuma個d舊7武海? 斬Z手絕對唔係佢地,因為睇番Z既一生年表..佢9年前比人斬左隻手...之後頂上戰爭1年後,Z得知殺佢D學生+斬佢手既海賊做左7武海.令到佢對海軍失望.....所以應該係新7武海..而漫畫只提到6名7武海..應該係新角色...
   <--------呢句你未翻譯比我...但我估你係話Z殺海賊+搶個D炸彈(唔記得咩名)既罪名不足以置佢於死地???其實如果有認真睇Z film既話..無理由唔知..Z計畫炸左新世界3個平行點..企圖摧毀成個新世界..到時唔但止海賊會死...海軍..平民都會死晒..影響全世界...你認為呢條罪足唔足以殺死Z?_?

gundam00w 發表於 13-3-3 05:59 PM
你指上一代既7武海係明哥,鷹眼,kuma個d舊7武海? 斬Z手絕對唔係佢地,因為睇番Z既一生年表..佢9年前比人斬左 ...

佢比人斬隻手唔會係9年前囉 你睇返佢冇隻手個樣幾歲。
Z個樣8十幾啦。點會9年前丫。
同埋佢只係偷左海軍既野。最後冇爆到,頂多係想毀世界以條罪,你話佢做左爆左先叫大罪。
即係你想殺人,同殺左人都唔係同一條罪啦。
仲有佢海軍功績唔小。好多有名比海賊禁住海賊存在既有好多,都冇死係監獄者。
最後班海賊全部都係佢教既,一D恩情都唔掂就下手O晒...頂多都表達下好唔情願丫。
個黃猿仲串串貢咁。講真以套真係唔好睇。係漫畫主角無敵論打得嬴佢姐。
由金獅子到Z 以D對手太快比佢打了。遲多年出就差唔多
打金獅子路飛連霸氣都唔洗KO。Z果條2名手下 竟然6式都冇弱化晒D人。
我鍾意條女果倒退果實我覺得比自然係仲屈。可以將人倒退到唔係以個世上存在。

係新7武海斬佢隻手架

十週年勳章(賀詞)

睇完你地D留言..
我覺得有倒退果實既人係無敵
七老八十之後倒退自己 再次修練
以上程序LOOP幾次已經可以無敵
----------------------------------------------------------
BTW未睇..
以上都係虛構出黎

tomy11  唔錯得晒..但不能倒退自己  發表於 13-3-6 02:50 AM

回覆 我愛你丫傻仔 的帖子

樓主果然一味靠估..同埋思維上有少少問題...Z已經炸左2個平行點..唔通你會等佢炸完成個新世界先定佢罪??好似我打到條友半死..我同差佬講我未打死佢..差佬話我E嫁拉你唔到....你打死先叫我啦.....唔通好似咁???...Z film你可以當show睇..但有D野要明..同埋Z係訓練海軍的..唔係訓練海賊..最後殺佢係海軍..唔係海賊..軍同賊 ..好大分別..你話海軍D中將一D恩情都無??佢地最後流晒馬尿..咁仲唔叫恩情既最好表現??你係一個大男人會唔會為左一個老伯而落淚???呢一幕足以反映Z同班海軍之間隱藏的深厚感情(其實樓主你有無睇嫁??呢幕睇到我同我d fd眼濕濕..而你竟然話D海軍無情..係你理解力有問題..定係我太感性?)
樓主請重睇Z FILM..同埋細心諗下d情節..唔係有d野你話係就係..唔係就係..就好似你話Z炸新世界罪不至死咁...

幫你揾埋..請細心閱讀...有邊度得罪..請多多包餡

十週年勳章(賀詞)

我諗樓主係睇套戲果陣 一開始見到有所謂既疑點 之後就不停咁諗 搞到冇認真睇晒套戲

嘩..樓主除左要重睇海賊Z一次  重要重讀中文+打字課程一次= = 睇你D野睇到頭都大埋  原全唔明
不如你做埋作者啦  ..如果佢作到路飛佢地都有海樓石武器嫁話  佢E家講霸氣黎托咩
做大將唔一定最勁    都可以比人斬左隻手嫁姐= =   加上好明顯接住漫畫個伏筆啦斬佢隻手既7武海...如果係以前既人..尾田提黎做咩..多舊魚咩你估真係
已有 2 人評分Good 收起 理由
tomy11 + 1 岩聽
gundam00w + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 4   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

yuming120 發表於 13-3-3 01:57 AM
Z呢個男人 係上一代既海軍大將 因為自身係大將既原因 令到好多海賊對佢恨之入骨 一次出海 連累左剛出生既仔 ...

全部都係Z教出黎 紅狗都係...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

有冇seed?
~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

睇完樓主你既留言真係唉....

tomy11  做咩?  發表於 13-3-6 02:43 AM

忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 curapica 的帖子

你冇去戲院睇?
話曬都係ONE PIECE既劇場版係香港上映
真係有d可惜!

不過唔知係咪我太期待
覺得film z有d美中不足

如果想要seed既話
咁要等日本果邊公佈發售BD,DVD日期
先會有人整到個raw番黎
等多幾個月應該就有消息
留意下BT動畫版就可以
curapica + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我愛你丫傻仔 發表於 13-3-4 06:59 AM
佢比人斬隻手唔會係9年前囉 你睇返佢冇隻手個樣幾歲。
Z個樣8十幾啦。點會9年前丫。
同埋佢只係偷左海軍 ...

你個比喻有問題啦~_~

咩叫冇引爆到 ?! 引爆左兩個啦 ,, 只差一個 ,, 咁都唔大罪@@?

如果引用返你個比喻應該係咁講先岩:
姐係條友想殺人 ,, 已經殺左兩個 ,, 仲差一個 !!

並唔係只係想殺但沒有殺到咁解= ="

何家偉 發表於 13-3-4 09:50 PM
嘩..樓主除左要重睇海賊Z一次  重要重讀中文+打字課程一次= = 睇你D野睇到頭都大埋  原全唔明
不如你做埋作 ...

我覺得佢除左要重讀中文外
表達&理解能力都好有問題
仲有知少少扮依表,同埋好小學雞下

點解大將唔可以比人斬手?邊到講過大將係無敵?
唔通香港小姐就一定係全港最靚?

一個殺壞人計劃
但會傷害到數以百萬計既平民
計劃已經進行左2/3
咁都唔認為係重罪
依下先好笑

講到當SHOW咁睇
佢咪仲似
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 05:27 PM , Processed in 0.041888 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存