2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 Flame and Frost 又有新發展! The Razing....
go

[消息分享] Flame and Frost 又有新發展! The Razing.... [複製鏈接]

THE RAZING
March 26, 2013

A hybrid army erupts through fiery portals in the Shiverpeaks. A Molten Alliance between the dredge and the charr Flame Legion has created a force powerful enough to massacre any who stand in their way. One settlement, one homestead at a time, they’re wiping out all resistance. The razing has begun.

In Flame and Frost: The Razing you’ll meet the norn Braham and Rox the charr, two Tyrians who fervently believe in doing what’s right, no matter the risk. Join Braham and Rox in a desperate battle to defend their homelands from annihilation in the third installment in this four-part series!

原文 : https://www.guildwars2.com/en/the-game/releases/march-2013/

睇嚟 Flame and Frost 又有新發展喎!

轉巴哈翻譯~

2013年3月26日新事件

席娃山脈地帶出現了大災難!

一支由夏爾火焰軍團與地鼠人(都說是我流翻譯囉...:P)組成的地獄火聯軍,從那些灼熱傳送門殺出,敢膽擋路的傢伙們將被無情的屠殺;他們將從席娃山脈開始,一個據點,一個組織的進行攻擊...大屠殺即將開始,所有反抗者將會被剷除!

在這次更新裡面,你將會與Braham (諾恩)和Rox(夏爾)見面, 這兩位泰瑞亞的保護者將會不擇手段,不計風險地為正義而戰,他們歡迎你加入守護家園的抗戰,抵擋即將要大舉入侵的敵對新聯軍!

哈 - " 席娃山脈 " 比我譯就叫 " 奇華嶺 ", 粵語就叫 " 雪花峰 "!

回覆 EErops 的帖子

GW1有中文版, 世界地圖都係同一個, 所以好多地名本身都可以搵返中文名

係啦, 已經錯過咗 GW1! 所對 GW1 完全冇概念。
唔知邊度可以搵到 GW1 嘅地圖呢? 最好係高清嘅可對照倒一二集有乜分別。

http://massively.joystiq.com/2012/05/07/guild-wars-2-fan-compares-new-game-map-to-original/
有人將第一代同第二代既地圖合埋一齊

nys_king 發表於 13-3-15 04:05 PM
http://massively.joystiq.com/2012/05/07/guild-wars-2-fan-compares-new-game-map-to-original/
有人將第 ...

我見有啲地方第二代係去唔到嘅, 好似 Ascalon Ruins, Crystal Desert 同 Ring of Fire 咁! 有冇啲地方係兩代重疊嘅?
我想去睇下。 同埋同第一代有乜分別, 有冇 C兄有 screen captures? 等我去到可以對照一下。

GW2就係好多地方未開地圖等緊開!! 其實而家玩既地方, 好多都係GW1常見, 好似人人常到既Lion's Arch咁
GW1時都係Tyria既中心, 係碼頭對出既海底仲搵到GW1時Lion's Arch既遺跡
仲有唔少有心既玩家, 係世界各地尋找GW1既遺跡同埋GW1名人既去向/墓地之類
都係一種另類既探險之旅, 鐘意D史詩式故事既人一定覺得好過癮

係喇! 係遺跡。 我想去參觀下第一代嘅遺跡。 咁即係而家見到嘅 Lion's Arch 唔係第一代果座, 以前果座而家响海底變咗遺跡? 今晚一定要去 Lion's Arch 度潛下水!
仲有墓地添? 係第一代冇再出現嘅 npc? 而家有個叫 Kaineng 嘅 server 係咪第一代嘅一個城鎮或者地方名? 咁 Eye of the North 又係而家二代嘅邊度? 唔得! 咁樣我會有好多問題! 唔該有冇 link 可以參考喱?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:28 PM , Processed in 0.028286 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存