2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 松井珠理奈16歲生日快樂(香港時間) 更新玲奈寫給珠理奈 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 知名不具
go

[分享] 松井珠理奈16歲生日快樂(香港時間) 更新玲奈寫給珠理奈的信+小珠博   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

回覆 問題餅乾v3v 的帖子

餅BB對唔住

回覆 DOEYOU 的帖子

等我又換返呢張圖先

很有心的珠飯, 我的目標, 我也是珠飯
祝小珠生日快樂

知名不具 發表於 13-3-8 06:51 PM
回覆 問題餅乾v3v 的帖子

餅BB對唔住

bbchu不錯不錯

這樣不錯

其實我諗到你個名既某個會員的名既黑歷史已成經典你懂嗎"?

問題餅乾v3v  我知唔關你事不過好正 黑歷史根本 多謝我推你入akb坑啦XDD  發表於 13-3-9 02:35 PM
知名不具  雖然我自認知名不具呢個名黑歷史無數:O)  發表於 13-3-9 02:18 PM
知名不具  個個真係唔關我事Orz  發表於 13-3-9 02:18 PM

回覆 知名不具 的帖子

原來搞到我中毒既最終源頭就係你!!!!!!!!!!
等我組織下先
DOEYOU見到你個簽名>對小珠好感度UP>搵小珠既資料>唔小心中毒>係FACEBOOK分享中毒神圖>我見到張相>對小珠好感度UP>搵小珠資料>發覺原來佢係完美嫁~.~+AKB唱歌原來咁好聽>完完全全中曬毒

就係咁簡單 咁就比你推左2個人落小珠坑

不過好奇怪 我仲諗住其他fd都會好似我咁一見到小珠張神圖就會中曬毒
不過結果我o曬 個個都話好普通(但係我第一次見既時侯已經覺得係我一世人入便見過最可愛既女仔)
點解會咁嫁~.~ 不過可能呢d係個別例子 我會繼續發掘一d更加神既圖推番十幾二十人落坑XDDDDD
講起推人落坑 上次我表哥黎我屋企 我係咁宣揚AKB既文化
結果唔洗講 梗係成功左XDDD 不過推左落第二個坑-.-
我果陣比MV佢睇 諗住叫佢睇下小珠~.~
點知佢話小珠普通  睇睇下佢話板野唔錯
結果一個月都冇 我再一次見到我表哥
佢同我講:死啦今次 不得了呀 然後比佢手機卓面我睇>>>板野友美
推錯人落第二個坑

SORRY呀-.- 我岩岩禁錯制........... 噓左個POST.......... 唔識整番走.............

遲左D..補:小珠生日快樂XD
希望小珠能夠帶領SKE踏出一大步

笑傲無雙

越黎越中意佢...繼續發力@@

kenchoi148 發表於 13-3-8 10:51 PM
回覆 知名不具 的帖子

哈哈古唔到我張圖咁成功A_A
來來來叫聲知名姐姐前輩(被踹
我都係丫
次次俾小珠D相我D朋友睇
D FD個個都話小珠麻麻地普通
一係就虎牙/麻友/陽菜令
我仲推左我個基友落麻友友坑
得一兩個話小珠令女
但最終都冇人入坑

如今見到原來係自己不經意之中推左兩個人入珠坑A_A
(當然也得多謝DOEYOU的不經意放中毒圖 )
好激動
小珠我終於為妳做左D事xD
不過點都冇所謂啦
各人有各自自已的喜好
反正對於自己黎講小珠係最完美就是!

難得係2KF都搵到珠飯同志
咁已經夠哂啦

kenchoi148 發表於 13-3-8 10:51 PM
回覆 知名不具 的帖子

講起板野友美.....

令我推埋友美的係我女朋友

幾年前的我關註AKB整隊GE野...個別成員特別推只係"優菜"

因為板野經常做VIVI MODEL  我女友最常買VIVI 睇  佢覺得板野又IN又靚

搞到我不知不覺間又推多左一個....

上次讀過女皇的信…但一個月之後,小珠還是倒下了…。希望今次能好好聽玲奈的話,找到放鬆和減壓的方法,元氣滿滿的走過這一年便好。
忽然在想,樓主的訊息,如果也有人可讀出來給小珠聽,應該會很感動的吧。在AKB劇場時,曾經看到一些註了成員名字的盒子,旁邊附了紙筆,給飯們寫訊息,然後放入所推成員的盒子內。我沒留意小珠的盒子在不在(好像有的,但因為不太在意,記不起了),或是否臨近生日的成員才有盒子在(畢竟地方很少)。下次再去時留意一下吧。

回覆 Amuse 的帖子

其實我覺得虎牙特別多女仔鍾意
我有好多女仔朋友都係鍾意虎牙
因為虎牙夠成熟
當然我對虎牙都幾有好感
但都唔夠小珠:D

而男仔朋友多數鍾意麻友友

回覆 cyberken2012 的帖子

就是說層主係11區?!
我覺得呢D話唔止我一個
其實有唔少珠飯都想咁樣同小珠講
我只係係2000FUN再一次講出黎罷了

曾經見過有飯係珠理吧講過
"有邊個基友係11區會見到小珠的話
麻煩叫孩子要好好愛錫身體,唔好咁拼命"
如果有一日我可以去到日本握手會見珠理
我都一定會將珠飯們最想講的呢句話轉達返俾小珠知

上年女王的話沒能令孩子懂得愛惜自己
希望今年玲奈講返相同的話可以令小珠多D諗下
16歲了 已經長大了
對自己也要負一點責任
不可以再亂來 再咁唔錫身了

回覆 知名不具 的帖子

講起麻友友
我上次用完小珠毒我D朋友失敗左之後 諗住用麻友友毒下佢地
點知佢地竟然話一d都唔可愛
我係度諗:冇理由嫁!!!!!!!!!!! 我第一次睇神曲大聲鑽石個mv 見到麻友友就已經覺得勁可愛
最後 我得出一個結論 就係我D朋友一定係基嫁(講笑)

回覆 kenchoi148 的帖子

對唔同人有唔同效果
就好似我有D朋友鍾意二次元多過三次元一樣

係我陷入二次元坑個一排
對於三次元真係嗤之以鼻
完全唔理解三次元有咩好

但自從我認識左小珠之後
已經完全由二次元中畢業
對任何二次角色都萌唔起黎
已經N世冇睇過咩新番啊動畫啊

你D朋友只係未搵到一個可以一野令佢地入坑的人啫

o岩o岩係女王G+見到~~

回覆 terry880926 的帖子

岩岩都見到
爸爸你把你的兒子玩壞了啊

回覆 知名不具 的帖子

對,我是說秋葉原的劇場,離車站很近、算是很容易去的。

關於握手會傳達訊息方面,最近看過一個美國女飯、剛去完握手會的報告,她說還未來得及說一句完整的話,已經被推走了。她排的是總長+十三姨一起的那一列,相對地已不是最多人排的。所以作為外國人,對於能否在握手會內好好表達自己實在沒信心(況且參加握手會的流程也不太了解)。所以我覺得劇場內每個成員的個別獨立留言箱,反而是表達心聲的更好機會。 有機會一定要好好的寫一段給小珠。

其實小弟已經一把年紀,對顏方面不會有很大感覺,所以以往從不飯偶象。飯上AKB/小珠是因為拜讀了有關AKB歷史的文章(特別是關於大聲鑽石的那篇)。由一個不見經傳、受人白眼的窮團體,演變成屢創奇蹟、瘋魔世界女子天團的奮鬥故事,實在令人津津樂道。而小珠,卻偏偏是在整個歷史中,把過去、現在、將來連繫起來的頭號關鍵人物。過去:小珠空降.AKB命運扭轉;現在:次世代皇牌接捧;未來(予想):AKB從頂點退下後;姊妹團之皇者爭霸(小珠vs彩姐;可能還會有HKT的某某)。

AKB的故事、歌曲、番組、視頻、紀錄片、博客、和 G+等,讓飯們可以接近第一身的身份,與成員們一起渡過人生的大起大落、與及種種的悲歡離合,猶如在看著一部極精彩的電影,只是情節都在我們身處的現實世界裡發生;妹紙們就好像身邊的人、她們的事就好像身邊的事,令我無法坐視不理。

飯AKB,就是為了要用雙眼去見證這些奇蹟,AKB寫下了一頁又一頁的傳奇,而我認這個傳奇故事的第一女主角,就是小珠啊。

知名不具  至於握手會的情況我大概都知道 如果到時去到日本真係講唔切唯有賴死唔走了  發表於 13-3-9 02:19 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
知名不具 + 3 看的很激動 不能同意更多

總評分:  Good + 3   查看全部評分

cyberken2012 發表於 13-3-9 02:00 PM
回覆 知名不具 的帖子

對,我是說秋葉原的劇場,離車站很近、算是很容易去的。

的確
睇返當年大聲的時期
我真係覺得小珠就係傳奇的開始
如果當年唔係死肥秋搞一個空降center
曾經一度被傳言已經末落的AKB冇可能死而復生

又岩岩放係大聲呢張號稱"挽救AKB的單"的第一步上
我覺得肥秋的心思好重

或者肥秋根本冇發現呢粒係真正的原石
或者肥秋只是隨便係SKE抽左個傻乎乎11歲的小孩子出黎擋炮

當然只係我個人推測
真相係點只有肥秋知道
結果佢成功了

可以話
小珠空降被黑到有幾勢利
AKB就吸到幾多支持者返黎
有舊時的飯回憶指
當時主吧真係全民黑珠的境像
比最近solong 第三夜票選黑paru的情況更勢利
一個11歲的小孩莫名其妙咁俾死肥秋推左出黎
佢本來只係拯救AKB的一個大箭靶大炮灰
至少肥秋的行動俾我覺得係咁
直接推一個細路女出黎做center,仲要係開衣的而唔係開閉本身的人
肥秋冇可能唔知道呢個女仔要面對的後果
但炮灰上門,冇理由唔用

但好多人都冇諗到的係
當年呢個細路女居然係所有人的共同黑的如此沉重又殘忍的傷害和壓力之下活過來
我諗當年應該有唔少人會覺得呢個11歲的女仔好快就會俾D飯逼走
但佢居然繼續留住了

佢的犧牲拯救了當時低迷的AKB48
同時佢的努力令以前黑佢的人而家都不得不佩服

曾經又有個主吧吧友咁講
"珠理奈係比營運強推中令我最無話可說的,不會黑的"

然後
AKB的傳說
一切就由一個11歲叫松井珠理奈的小女孩出現而開始

玩過星曲WEB 忍影世界

知名不具 發表於 13-3-9 02:13 PM
的確
睇返當年大聲的時期
我真係覺得小珠就係傳奇的開始

知名bb   
已有 1 人評分Good 收起 理由
知名不具 + 2 惡意灌水

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 10:04 PM , Processed in 0.036266 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存