2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 暑假推出《TERA》免費版
go

[消息情報] 暑假推出《TERA》免費版   [複製鏈接]

線上遊戲商歐買尬 (3687) 舉辦玩家春酒聯誼會,執行長林一泓表示,今年上半年為公司蹲馬步期,目前正積極佈局其他產品線,包含4月將推出手機平台,暑假推出免費版的《TERA》,《貝拉傳說》除持續授權東南亞外,下半年可望授權到日本,另外歐付寶年底前將賺虧為盈,在4大新增引擎帶動下,下半年營運將會跳很高,營收獲利有信心大幅超過去年,重回賺上1個股本以上的高成長軌道!

林一泓指出,手機遊戲以蔚為風潮,因此歐買尬也不會缺席,公司將與數家知名國際大廠合作,4月也將推出手機平台及大量遊戲,據了解手機遊戲將會突破千種,下半年將會成為公司重要得營收來源。

另外,林一泓強調,暑假也會推出《TERA》免費版,不同於月費制,免費版的《TERA》雖然遊戲不用錢,但是裡面寶物就必須要花費,另外,免費版的《TERA》大幅降低參與門檻,因此遊戲人數可望暴增,營收表現將會是現行月費制的2倍以上。

《貝拉傳說》日前東南亞線上遊戲營運商IAHGames簽訂授權合約,授權區域包含新加坡、馬來西亞以及部份東南亞地區,整體授權金額大約60萬美金(約為1800萬元新台幣),授權金已開始入帳,下半年將會跨足到東北亞,日本將是下一個合作國家。

林一泓指出,目前「第三方支付」的相關條例,除不能儲值外,其他功能都可以上線,也代表轉投資的歐付寶營運也開始水漲船高,目前仍處於虧損階段,預計年底前將會轉虧為盈,成為歐買尬另一隻小金雞。

林一泓進一步指出,目前公司處於蹲馬步期,但下半年開始在手機平台,暑假推出免費版的《TERA》,《貝拉傳說》授權日本及歐付寶年底前將賺虧為盈等4大新成長動能帶動下,有信心獲利將超過去年,重回賺上1個股本以上的高成長軌道。

轉自
http://tw.stock.yahoo.com/news_c ... 130318/2/3oecz.html

大家到時會轉去免費服定留係月費服?
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

笑傲無雙

咁快推免費白師同志為你默哀

TERA出左幾個月就玩完@0@
睇黎就算免費都救唔到人少情況

收費個商城都搞成咁,免費你地仲敢玩,個生態一定比收費時強上百倍

呢間公司幾時先收皮
唔摺都無用

免費版D野鎖得仲勁...
背包、倉庫卷放埋入轉蛋
你玩埋我果份啦

OMG既game唔會再玩

月服已經搞成這樣...免服咪搞
制作可能由500變1000,每一級制作圖請用轉蛋,
副本唔會出裝,只出制作圖,
封印卷請用轉蛋
解封卷請用轉蛋
太古卷請用轉蛋,
坐騎請用轉蛋,
倉庫請用轉蛋
增加人物請用轉蛋
已有7轉蛋,而每一個轉蛋內只有一項必須品及一大堆垃圾!!
可改名為轉蛋online!!仲唔死!!!!想起都怕

分分鐘鐘普通及副本裝 lv 1 - lv 60全是同一種裝,想要其他裝請用轉蛋....

免費既話一定返黎玩玩,
唔好玩再走  

cici333 發表於 13-3-19 01:06 PM
免費既話一定返黎玩玩,
唔好玩再走

我都係咁話 想睇下佢又出D咩特別版tera
好地地跟其他服一樣咪好lor
咩都要鎖

會番黎試下    如果正常功能乜都要比錢就走

如果TERA出得免費版,本人就睇下佢地招數可以維持得幾耐 ( 即係遊戲不用錢但是裡面寶物就必須要花費 )

即係出咩裝都要比現金解封印囉,
唔比錢你咪著新手白裝打到100LV 無人理你

免費一定要玩~~

笑傲無雙

免費果個好似係新SER姐係話你地要重練

其實免費好啊,歐美服都已經免費好幾個月了,人氣馬上爆燈,睇來免費先系大勢所趨

ikillgm 發表於 13-3-25 04:16 PM
其實免費好啊,歐美服都已經免費好幾個月了,人氣馬上爆燈,睇來免費先系大勢所趨 ...

台灣既"免費版"同其他國家既"免費化"係唔同嫁= =

亞洲人同西方人既心態唔同~~所以係會好大出入

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

算吧啦=.=

免費只係佢吸引水魚既標題

入到去你吾放低幾萬蚊吾洗指意有正常功能比你玩

吾比錢...1行背包都比多你(吾係咩呀)
吾比錢...想著令裝?送新手裝比你都仁至義盡(係咁架啦)
吾比錢...想有倉庫銀行?你收皮啦...銀行都要你比舊錢先比你開戶口呀(好出奇牙)
吾比錢...想有坐騎?食屎啦...你無腳跑牙(你吹咩)
吾比錢...想用飛馬飛?自己跑啦

一句到尾想玩免費?

ok無問題....等林一泓死左先
已有 1 人評分Good 收起 理由
TKSS + 2 智者

總評分:  Good + 2   查看全部評分

夠薑 發表於 13-3-27 10:45 PM
算吧啦=.=

免費只係佢吸引水魚既標題

本人就睇下代理商對TERA會免費到咩情況,

如果要擴充背包、擴充銀行倉庫依D要買點數黎擴充都係好正常

因為冇話TERA就算依加D其他online game大多數都會咁樣做

所以本人到時會買D實際野之如對我地玩家有利先去買仲好,例如: 擴充背包、擴充銀行倉庫咁樣

萬一代理商出D時裝之類黎吸金嘅話,本人就著死一套時裝就可以

正所謂: 三個臭皮匠,勝過一個諸葛亮

即係話當OMG代理商上上下下有1千員工,我地就唔相信台、港、澳3地咁多玩家 ( 除左OMG員工 ) 都冇辦法可以群策群力。

zhengkang  你太天真啦  發表於 13-4-6 11:50 AM

你地玩免費遊戲 如果係同一條件下 付出既時間同金錢有邊隻係少得過月費......

免費呢兩個字 只係代表唔洗錢進入遊戲 並唔係唔洗錢玩.....遊戲內容全部都係陰下陰下要你比錢(當然你休閒玩可以唔比但只會同人地距離拉遠唔會玩得長)  月費已經固定比左入場費 代理有左固定收入 遊戲內容自然唔會咁食錢 (當然你會話又月費又食錢唔得既  以一個商人黎講都想遊戲盡量長久d 賺耐d 唔想一開波就出朱羅紀黎嚇人 所以都會平衡番黎留住玩家((林先生例外))  )

所以以林生之前既一貫作風  免費tera絕對係一個陷阱想短炒多次 水多大家一獲  大家玩玩就好..... 仆街仆一次就當唔小心 仆兩次就七嫁啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:28 AM , Processed in 0.035317 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存