2000FUN論壇

搜索
樓主: 二瓏
go

[法師] 雷神   [複製鏈接]

老實講,你地有求於人仲係咁既態度,點係社會生存。
咪當個個係小學生,玩情緒有咩意思,我無必要無義務答你地。除非你地可以好似閒雲咁賭上父母自尊人格,我咪同你奉陪。
兩篇文寫既野,都係中肯分析正面評價。正確率絶對有8成以上。
講既玩家都係仲有活躍係港服,你地絶對可以自己去確應下,挑戰均可。

雷神絶對係有水準既法師玩家。
但唔滿意亦都係佢自身問題。
Score廚能力,荒神比佢好而且打法貢獻度高。
團隊配合能力,千s比佢好而且只係R團集團戰既代表。
安琪拉比佢好...不解釋

雷神唔滿意亦都絶對可以自己去確應下,挑戰均可。我個人好想睇下。

為何發POST?
由一開始目的就係想打多啲有趣國戰。
資料技術免費送俾你地。
只係後期發現太多不可理喻既家伙,慢慢將發POST變做一種遊戲。

分折力由來?
洞察力個個唔同,你要係社會生存,力爭上遊咪自然有。
邏輯力想練咪捉下棋。
記憶力我好普通-.-
然後都係條件運用,
以上大把人做到,只係將以上化為言語既能力,我呢方面既自信。

玩FEZ當然都用到,同鋤大dee記住對家有咩牌差唔多既原理。
鋤大dee單純人地識運用咪嬴Q曬你啲錢,唔會教你咁解。

對法師了解?
顯淺解釋的話基本上係"唔睇清楚敵人只係盲打"
一開始玩FEZ,我目標就係弓遊。
單純條件運件,記得5-6個法師咩配點PW量,弓遊企咁後好易做到。
法師變化唔大,個個都係安全點回PW,優勢上黎出技,大體係咁。要CUT技就要睇清楚然後抓緊。
顯眼玩家更加易睇到,然後一般對應方法對付唔到既,自然會留意下,對打兩三場就有我腦海你地所講既詳細分析-.-
你問我二打六法師,我真係唔知,根本唔會留意-.-
最後當呢半年港服FEZ 咪頂多得個500活躍玩家,當法師佔300,遇唔到最強真係好難。
好普通既野,只係你地根本睇唔清對手,點分強弱。

火B擦邊打兩個,重壓打多體。都係以上記憶力同洞察力條件運用。
要練呢...
只要你係打出察邊/多重判定既情況,記得有咩特定條件。
然後逆向,當下次出現特定條件,咪人工強制操控機會。
將運氣變成可以控制既野。

現實都有棋譜,棋譜就係咁用,有咩咁出奇-.-

火B擦邊打兩個,重壓打多體。我自問做唔到,又唔係專精呢兩個職。偶然超精神,又玩緊法師戰士,個腦轉得好快啲咪會睇下機會到唔到,夠精神見到個機會,就自然有反應-.-唔係超精神理都唔會理-.-
由其戰士唔單純係就時間/出技位置要打中重覆判定點,傷害交換值唔值,打完會唔會失位失勢,一下就要係個腦諗好,唔係俾你擦到邊俾人反殺無咩用-.-
天才型玩家就咁解,水平根本唔同。

不過飛鷹擦邊我當然做到,我配點唔學強力,弓遊得個一蕉技擦到邊,其他技天生有貫通,長玩弓遊好難玩唔熟。
每人都自己極限,做適合自己能力既野好正常。

以上係咁,實質討論無意思,呢啲野只可以講個概念。
極限點會係討論出黎-.-
極限永遠都係實踐出黎。

AnSoN乂  BTW 而家國戰個個都行半步走法 唔好話擦邊中兩件啦 想打中一件都難啦 與其咁煩不如等集火位一個火C/ 火D車落去算啦  發表於 13-3-21 11:04 PM

甘事實上雷神又無錯既= = 2隻以上才雷B, 4隻以上大範圍才雷D 甘唔通對住1,2隻都雷D咩...雷a重扣得多..而多餘小跳是破綻係事實,唔亂小跳是常識吧..佢錯在太囂張@@

rewq  我真係食唔少單體雷D架.....呢個世界咩人都有,唔出奇~  發表於 13-3-22 09:14 PM

????

玩過星曲WEB

????

你d post 就黎同雞仔一樣
睇名 負皮 上一頁

十週年勳章(賀詞)

二瓏 發表於 13-3-21 08:06 PM
兩篇文寫既野,都係中肯分析正面評價。正確率絶對有8成以上。

你收皮啦,,你推曬成個FEZ幾千個法師出黎講曬先好排個你心目中所謂
正確既排名出黎啦,ON9
推得幾條友出黎就話自己有料去評人?!
3-4個人?!你食撚蒙左?!

我話撚知你有幾中肯,,,你扮乜撚野分析大師姐?!正確率有8成?!
你計?!我計?!邊撚個計架,,屌你你話係就係?!
我話你ON9有十成,,咁呢個就係真係有十成(雖然你都係九成九ON9)?!
你得呢幾個出放出黎
証明你真係剩係識呢幾個,,剩係將你識既人放上黎上位好撚叻?!
屌你個排名你排出黎既,,你話佢地識飛上太空打個飛機射爆月球都得架啦
ON9
你入呢個post 評撚曬所有提名先啦屌你
http://www.2000fun.com/thread-5319520-1-1.html

你明唔明人地屌你D乜撚野?!
你究竟打撚完飛機未?!
已有 1 人評分Good 收起 理由
醉孃 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

雷神單論侵略性的確屬高水平玩家,
但集中力及走位多為殺人,故於開闊地形易中流彈,
且不擅掌握小跳時機,嚴重忽略掃遊為其弊病。

慶幸較少落單,戰線崩潰前會先行一步脫離,
總括而言非常擅長見風轉舵,意識比上不足,比下有餘。

以上個人觀感,不喜任插。

始終數據黨係好事,但執著於無法證明既地方無意義。

十週年勳章(賀詞)

霉乂男 發表於 13-3-21 11:49 PM
雷神單論侵略性的確屬高水平玩家,
但集中力及走位多為殺人,故於開闊地形易中流彈,
且不擅掌握小跳時機, ...

只能說,雷神合作意識唔高,,佢多數都單兵型多
而且咁岩佢係玩法,,多數企位都係對自己完全有利既位

fiy 發表於 13-3-22 12:02 AM
只能說,雷神合作意識唔高,,佢多數都單兵型多
而且咁岩佢係玩法,,多數企位都係對自己完全有利既位 ...

佢既團隊意識無討論價值,
所以只係用單兵既角度去睇。

十週年勳章(賀詞)

霉乂男 發表於 13-3-22 12:05 AM
佢既團隊意識無討論價值,
所以只係用單兵既角度去睇。

最可惜個人格有問題

fiy 發表於 13-3-22 12:15 AM
最可惜個人格有問題

我同你都有,所以問題唔大。

十週年勳章(賀詞)

霉乂男 發表於 13-3-22 12:21 AM

講還講,做乜整張咁既圖上黎

fiy 發表於 13-3-22 12:23 AM
講還講,做乜整張咁既圖上黎

貼錯左,不過算啦。

笑傲無雙

霉乂男 發表於 13-3-22 12:21 AM

唉,我既童年....咁就破滅了

玩過星曲WEB

分析雷神做咩?
雷神即係法師啦.
我介1介佢就收左皮.
分析黎哂時間.

咪當個個係小學生,玩情緒有咩意思,我無必要無義務答 ...

我最欣賞你呢句   除非你地可以好似閒雲咁賭上父母自尊人格

不過我諗你已經開始慢慢步緊閒雲既後塵....

我真係好擔心你大好青年....第時上2000FUN都要帶埋老豆老母   

你鍾意研究我....基本既尊重我會比番你

我亦都好認真回應你   

1.  論刷傷 ..     你用荒神同我比
我係一個好舊既玩家  玩FEZ已經4年幾
以前我好鍾意刷傷    當刷左4年  講真  刷傷真係好悶   好厭
所以我想同你講   
刷傷只係睇我有冇心刷   絕對唔會有刷唔到呢回事  乜全場雷D很難嗎?   

2.論團戰效益   你用千S同我比
呢樣我真係要HI 你AUNITE
全世界都知我冇團架啦   你講呢D團戰搵人同我比會唔會好無黎頭呢?
我同千S以前都係同屬C團   我果時係C團出戰既戰績我諗好多人都清楚
我敢話你知C團係絕對唔會拎千S同綺曲黎做比較  
我唔係話踩底任何人
但呢條友主職係戰士   玩法師只係過下手癮
你用個兼職黎同我全職法師黎做比較   你會唔會<無>辱左我呢?
而且我唔覺得佢法師玩得有幾出色    極其量都係叫做識玩    刷下雷D
不過有一點我認    我組左人係會自己行   
因為我既走位近似弓遊   唔會深入敵陣   全安輸出  唔會貪心    以保命為優先
咁既走位  其實好難配合港服呢D咁衝既隊友
但咩時候我會去配合隊伍   除非果隊人真係好有質素   
個個好勁  好有默契   完全夾到既話   我就會跟隊行

3. 論單兵   你用安琪拉同我比
冇錯  安琪拉係一個好有質素  同埋好識夾人既法師
呢點我絕對認同你

安琪拉既個人之處  我諗係好準既B技   加埋走位
而我同安琪拉唔同既係   佢鍾意B技先手  預位
而我主力鍾意用雷A  C先手   B技只會用黎捉小跳  後手
講技準方面  你地話安琪拉B技好勁好準    我都認同
但調番轉黎講   我諗成個港服冇人會話我綺曲雷技唔準   
我敢講  全個SER   我綺曲D雷C  我敢認第二  冇人認第一   

講走位   要先講技能性質   因為佢係聖光  技能屬手短
走位多數要行前少少  當然佢走位係唔錯
而我純雷冰  手長   我走位多數係打弓遊走法  玩手長
所以我同佢打法根本係兩樣野黎   你唔可以拉埋黎講
而邊個勁D...就真係各花入各眼...不過一樣野可以講既就係
係我眼中...佢絕對唔會係廢
就算係戰場見到   大家都唔會比大家入到位  好少會去搞大家
最多都係睇戰線走勢  各自捉大家錯誤   睇下邊個失誤走唔甩   抽下大家水
一來  我有雷C   遠過佢所有技   佢唔會入我射程
二來  佢係聖光   B技準   我都唔會同佢打埋身  
係戰場我唔會去追住一D識走位...或者視線對住自己既人黎打
因為與其去用行MP去搏一個打唔打得中既機率
不如用行MP去打D更有信心打得中佢既人

最後一言    我綺曲所有野都係靠自己一手一腳打番黎
唔需要去同任何人比
因為我由當以前   撩人挑機剷AC
果陣個個覺得呢條友囂張  冇料到...扮勁  傻既
開始打到今時今日   個個唔敢同我打   敢打果D都要我用第二D職去出戰
淨係呢樣野....我覺得已經係一個對我玩法師既肯定

係國戰上   確實   我打法轉左  由雷D刷傷變左做主要單體輸出   雷C電人
所以傷榜唔會有一個好令既成績表
但係   刷傷呢D野   對我黎講
  只係睇自己有冇心刷   絕對唔會有刷唔到呢回事

玩過星曲WEB

我話撚知你有幾中肯,,,你扮乜撚野分析大師姐?!正確率有8成?!
你計?!我計?!邊撚個計架,,屌你你話係就係?!
我話你ON9有十成,,

潮文
已有 1 人評分Good 收起 理由
fiy + 2 上,,上得高登多,,

總評分:  Good + 2   查看全部評分

我認真我輸了

下下貢獻前貢獻後,永遠淨係用自己把尺去評論人地玩得勁唔勁。
從來打評論讚人都還好,彈人多數一句起兩句止,兼夾有D野係唔會亂講。

適當時候救隊友係優點,唔多理隊友唔代表係缺點。
俾人圍揪換血係一種做法,三十六著亦係一種做法,冇分邊隻就威威D。
開血削血係法師職責,後手執人頭亦係法師職責。(下下先手照執到人頭個堆叫神)
法師N咁多種技配,N咁多種打法,你岩唔代表我一定錯,你係以咩心態去覺得所有人一定要跟你去做先叫岩?

至於走位個方面,我當你觀察入微睇岩左,亦唔代表你應該通街講。
對佢既打法有意見,想俾建議既,可以PM同佢講。
正如你鳩短都唔會想有人當街當巷同你講「先生,我地公司有課程可以幫你整長D條J」
莫講話佢本人介唔介意,做人做事說話要留三分,佢本人冇要求你寫,亦冇人想睇你寫,
咁公開咁貼出黎搏咩?想人覺得你係FEZ生態研究學者巧威威?
中國人有個詞語叫「慎言」,唔係打住分析呢個名號就可以亂嗡廿四,就連講事實都唔係個個岩聽,你篇飛機文仲要有幾段都唔知係咪你幻想出黎,真係睇見都打左個冷震
連呢D咁簡單既人情世故都唔識,我將你成日掛係口邊個句送返俾你,「你咁樣點係社會生存?」
當然,其實你扮專家已經係死罪,呢段咁minor既野已經唔太重要

答埋你最想知個樣野,點解個post咁多人屌你?
你係屌你口中所謂不可理喻既家伙之前,不如諗下自己到底係為咩發帖。
寫黎等雷神有得著會改善?你PM俾佢睇有一樣既效果。
寫黎等其他人學野?除左你個句「基本上無火,對盾戰做唔到咩傷害,識玩既戰士都唔多會驚。」之外我實在唔清楚有咩位咁值得去學,姑且唔提多招冰B控場送埋冰C其實唔見得差過學火B。
你打左篇咁長既野除左for你打飛機同幫板友製造花生根本就冇用,兼夾係行文字詞之間顯得你夜郎自大,你扮專家又要扮得冇point,十足D學者上報紙話「研究顯示男性普遍鐘意靚女」一樣咁無聊。
有人肯哂時間入黎屌你已經要還神,大部份人都係入黎笑你ON9俾低負皮然後出返去咋。

貼下D先讀/走位教學咪好地地,整篇主觀性咁重既飛機分析文完全唔會有人想睇囉。
咪再覺得自己曲高和寡或者眾人皆醉你獨醒,你依家只係一個發左神經係條街吹喇叭吹到五音不全既阿叔黎。

我賭$1樓主會扮睇唔到然後繼續自high

我認真我輸了

下下貢獻前貢獻後,永遠淨係用自己把尺去評論人地玩得勁唔勁。
從來打評論讚人都還好,彈人多數一句起兩句止,兼夾有D野係唔會亂講。

適當時候救隊友係優點,唔多理隊友唔代表係缺點。
俾人圍揪換血係一種做法,三十六著亦係一種做法,冇分邊隻就威威D。
開血削血係法師職責,後手執人頭亦係法師職責。(下下先手照執到人頭個堆叫神)
法師N咁多種技配,N咁多種打法,你岩唔代表我一定錯,你係以咩心態去覺得所有人一定要跟你去做先叫岩?

至於走位個方面,我當你觀察入微睇岩左,亦唔代表你應該通街講。
對佢既打法有意見,想俾建議既,可以PM同佢講。
正如你鳩短都唔會想有人當街當巷同你講「先生,我地公司有課程可以幫你整長D條J」
莫講話佢本人介唔介意,做人做事說話要留三分,佢本人冇要求你寫,亦冇人想睇你寫,
咁公開咁貼出黎搏咩?想人覺得你係FEZ生態研究學者巧威威?
中國人有個詞語叫「慎言」,唔係打住分析呢個名號就可以亂嗡廿四,就連講事實都唔係個個岩聽,你篇飛機文仲要有幾段都唔知係咪你幻想出黎,真係睇見都打左個冷震
連呢D咁簡單既人情世故都唔識,我將你成日掛係口邊個句送返俾你,「你咁樣點係社會生存?」
當然,其實你扮專家已經係死罪,呢段咁minor既野已經唔太重要

答埋你最想知個樣野,點解個post咁多人屌你?
你係屌你口中所謂不可理喻既家伙之前,不如諗下自己到底係為咩發帖。
寫黎等雷神有得著會改善?你PM俾佢睇有一樣既效果。
寫黎等其他人學野?除左你個句「基本上無火,對盾戰做唔到咩傷害,識玩既戰士都唔多會驚。」之外我實在唔清楚有咩位咁值得去學,姑且唔提多招冰B控場送埋冰C其實唔見得差過學火B。
你打左篇咁長既野除左for你打飛機同幫板友製造花生根本就冇用,兼夾係行文字詞之間顯得你夜郎自大,你扮專家又要扮得冇point,十足D學者上報紙話「研究顯示男性普遍鐘意靚女」一樣咁無聊。
有人肯哂時間入黎屌你已經要還神,大部份人都係入黎笑你ON9俾低負皮然後出返去咋。

貼下D先讀/走位教學咪好地地,整篇主觀性咁重既飛機分析文完全唔會有人想睇囉。
咪再覺得自己曲高和寡或者眾人皆醉你獨醒,你依家只係一個發左神經係條街吹喇叭吹到五音不全既阿叔黎。

我賭$1樓主會扮睇唔到然後繼續自high

咪當個個係小學生,玩情緒有咩意思,我無必要無義務答 ...

我最欣賞你呢句   除非你地可以好似閒雲咁賭上父母自尊人格

不過我諗你已經開始慢慢步緊閒雲既後塵....

我真係好擔心你大好青年....第時上2000FUN都要帶埋老豆老母   

你鍾意研究我....基本既尊重我會比番你

我亦都好認真回應你   

1.  論刷傷 ..     你用荒神同我比

我係一個好舊既玩家  玩FEZ已經4年幾

以前我好鍾意刷傷    當刷左4年  講真  刷傷真係好悶   好厭

所以我想同你講   

刷傷只係睇我有冇心刷   絕對唔會有刷唔到呢回事  乜全場雷D很難嗎?   

2.論團戰效益   你用千S同我比

呢樣我真係要HI 你AUNITE

全世界都知我冇團架啦   你講呢D團戰搵人同我比會唔會好無黎頭呢?

我同千S以前都係同屬C團   我果時係C團出戰既戰績我諗好多人都清楚

我敢話你知C團係絕對唔會拎千S同綺曲黎做比較  

我唔係話踩底任何人

但呢條友主職係戰士   玩法師只係過下手癮

你用個兼職黎同我全職法師黎做比較   你會唔會&lt;無&gt;辱左我呢?

而且我唔覺得佢法師玩得有幾出色    極其量都係叫做識玩    刷下雷D

不過有一點我認    我組左人係會自己行   

因為我既走位近似弓遊   唔會深入敵陣   全安輸出  唔會貪心    以保命為優先

咁既走位  其實好難配合港服呢D咁衝既隊友

但咩時候我會去配合隊伍   除非果隊人真係好有質素   

個個好勁  好有默契   完全夾到既話   我就會跟隊行

3. 論單兵   你用安琪拉同我比

冇錯  安琪拉係一個好有質素  同埋好識夾人既法師
呢點我絕對認同你

安琪拉既個人之處  我諗係好準既B技   加埋走位

而我同安琪拉唔同既係   佢鍾意B技先手  預位

而我主力鍾意用雷A  C先手   B技只會用黎捉小跳  後手

講技準方面  你地話安琪拉B技好勁好準    我都認同

但調番轉黎講   我諗成個港服冇人會話我綺曲雷技唔準   

我敢講  全個SER   我綺曲D雷C  我敢認第二  冇人認第一   

講走位   要先講技能性質   因為佢係聖光  技能屬手短

走位多數要行前少少  當然佢走位係唔錯

而我純雷冰  手長   我走位多數係打弓遊走法  玩手長

所以我同佢打法根本係兩樣野黎   你唔可以拉埋黎講

而邊個勁D...就真係各花入各眼...不過一樣野可以講既就係

係我眼中...佢絕對唔會係廢

就算係戰場見到   大家都唔會比大家入到位  好少會去搞大家

最多都係睇戰線走勢  各自捉大家錯誤   睇下邊個失誤走唔甩   抽下大家水

一來  我有雷C   遠過佢所有技   佢唔會入我射程

二來  佢係聖光   B技準   我都唔會同佢打埋身  

係戰場我唔會去追住一D識走位...或者視線對住自己既人黎打

因為與其去用行MP去搏一個打唔打得中既機率
不如用行MP去打D更有信心打得中佢既人

最後一言    我綺曲所有野都係靠自己一手一腳打番黎
唔需要去同任何人比
因為我由當以前   撩人挑機剷AC
果陣個個覺得呢條友囂張  冇料到...扮勁  傻既
開始打到今時今日   個個唔敢同我打   敢打果D都要我用第二D職去出戰
淨係呢樣野....我覺得已經係一個對我玩法師既肯定

係國戰上   確實   我打法轉左  由雷D刷傷變左做主要單體輸出   雷C電人
所以傷榜唔會有一個好令既成績表
但係   刷傷呢D野   對我黎講
  只係睇自己有冇心刷   絕對唔會有刷唔到呢回事

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:50 PM , Processed in 0.045167 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存