2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 《精靈樂章》攻略心得區 參加2000FUNx精靈樂章撰文活動
go

[活動] 參加2000FUNx精靈樂章撰文活動 [複製鏈接]

Alta活動勳章

當初挽《夢之樂章》既時候雖然我都吾係話挽得太勁,好似D人下下上到90封頂
但對於係低層既我因為遇到吾同既挑戰以及困難,因而對於《精靈樂章》呢個遊戲反而有更加多既體會
不過相信黎緊香港既《精靈樂章》會做得更加好,繼台版昌盛既《精靈樂章》可以令更多玩家得益
以下係我對《精靈樂章》既建議同期望,希望官方版主可以明白我地普遍玩家對遊戲既意見

首先係精靈問題方面:
★ 1)  初初係新手既時候精靈都吾係話太難升,但去到後期由50LV以上就開始日升夜升都好似升得吾夠快,加上係精靈恢復用品不停甘消耗之下,升LV既路途更加顯得一望無際同前路茫茫。副精都未算話去到1個好嚴重既地步(雖然1樣都好難升),但係因為主精冇得轉既關係,所以呢個係1個問題既所在,而且吾知係米錯覺既關係硬係覺得主精係比副精升得慢D

♥  所以就精靈技能等級方面希望遊戲官方可以下調精靈每級既技能經驗值,始終我地既裝備絕大部分都係黎自精靈既製裝(完全可以話係命根既1部分),如果官方對此進行調整這將會對我地能夠開心進行遊戲提供一個好大既幫助

★ 2)  上到50LV就開始有黃裝,我明白稀有裝備要係難整先係罕有,但係就正正係1開始50LV既黃裝都已經難整到絕大機率會失敗。係舊既《夢之樂章》我就曾經聽人話1件50黃裝都整左20幾次甚至更多都未能成功,我見到甘都已經覺得心寒!最低LV既都已經係甘,更高LV既就更加不敢奢望?

♥  希望官方可以將精靈製作裝備既成功機率提升,因為當玩家連最基本需要既裝備整極都整吾到(岩吾岩心水既就另計啦),其實係好影響到玩家對遊戲既期望!試問如果即使用作最基本升LV打副本既裝備整極都失敗同消失,相信冇咩玩家心機同願意繼續用不公平既機率對抗落去

★ 3)  係遊戲入面既精靈恢復物品可以係商城、任務同商店購買獲取,但係商店所購得既精靈餅乾同飲料,每次使用既時候都有冷卻時間?其實每次望住佢D冷卻時間真係好無奈,如果我3隻精靈都有需要用到增加體力用提升心情,可想而知我需要用幾耐既時間係到等D物品冷卻完先再用係呢1隻到?而且《夢之樂章》當初未更新前對於精靈恢復物品冇啟用到重疊物品既設定,即係每買幾多個就佔幾多既背包空間,係超級既吾方便!  

♥  期望官方可以更改精靈恢復物品需要冷卻既設定,呢1點的確為好多急住升精靈既玩家帶來極多既不方便。另外希望官方可以保持精靈恢復物品可以重疊既設定,因為可以重疊既話1黎吾洗可以霸住太多既背包空間,2黎方便玩家可以購買大量精靈恢復物品後吾洗留係城到而可以去野外地方甚至副本打怪升LV

★ 4)  相信呢個問題吾少玩家都會遇過,就係進行精靈大冒險既時候,周不時都會出現1D類似BUG(?)既情況,例如就好似明明見到隻精靈死左但仲可以1直打隻王怪,而且有時完左之後仲會出現卡畫面既情況,搞到出吾到去開過另1場,十分麻煩。另外既就係有時部分玩家離開左未能就精靈下回合所出既招數作出決定,而導致久久都係處於閑置既狀態,導致同場既餘下玩家變得勢孤力敵(因為5星D王怪真係好難打)
另外就係當修練精靈又或者派佢採野啦(總之做野啦),番到黎出現D突發事件之類,我發覺而家係HOLD住情境等佢彈出個對話果時最尾係會完全冇對話出現,但當去切換至其他版面再換番情境先會睇到,甘樣搞到次次要切換先睇到其實好麻煩

♥  BUG呢個問題請官方可以多加留意1下,另外就玩家離開左未能就精靈下回合所出既招數作出決定呢個問題,希望官方可以設定在時限內如果未作出招數決定就轉為隨機模式,吾會導致果場既遊戲時間延長。而事件對話無能係情境版面直接彈出希望官方可以解決,令玩家去升精靈既時候更加方便。

★  5)  精靈另外1個功用就係召完出黎幫手執野或者戰鬥,但係我發現其實精靈有時係會自動忽略左部分物品而冇去執。係個背包仲係有其他空間果時,當人物清怪既速度比精靈執物品既速度快果時,佢就會開始執吾切,然後仲有物品係精靈完全未執就番去自己身邊,到頭黎又係要自己執番

♥  其實如果精靈甘都可以因為執吾切而直接去忽略D野既話,甘同自己執番有咩分別姐

而係角色遊戲方面:
★ 1)  副本係1個其中主線既升LV途徑,,所以好多玩家都會接副本既討伐令去拎裝升LV。但係多左果D詛咒令差吾多要成半日先可以解1次,變相可以刷既次數大約只有10多次左右,令到玩家可以由副本拎既經驗受到限制

♥  希望官方可以縮短詛咒解除既時間,令到可以1日內所解既副本討伐令既數量有所增加,從而可以幫玩家係1日既時間內多左機會可以由刷副本中升到LV

★  2)  遊戲裡面有好多稀有物品,例如黃武、裝、披呢D等等啦,都需要到特定既稀有物品,但係往往部分既物品有時吾係個個新手都知係邊到可以拎到,搞到有時部分人都好迷茫究竟可以點樣整到呢

♥  其實如果可以既話我認為可以係部分稀有材料附加上可以獲得既途徑,例如方法、地方等等呢類既資訊,可以令到新玩家容易同清楚遊戲裝備等等既資料

暫時講住甘多囉 諗吾到啦
希望ALTA代理既新GF可以比舊既做得更好啦,求既都只係1班玩家開開心心甘進行遊戲
已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 + 58

總評分:  威望 + 58   查看全部評分

路過支持一下~

电台有人点播 播我记得我爱过
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:14 AM , Processed in 0.029546 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存