2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 完來合橙武都咁食錢= =
go

[閒聊討論] 完來合橙武都咁食錢= =   [複製鏈接]

相信如果你係公測先開始玩既玩家
係未合58/60 橙/黃武之前都覺得d錢唔會用得咁快...
岩岩試左6次都失敗 瞬間無左700金
聽講之前個fd合50lv黃弓合左13次都失敗 晒時間存到60lv既2000金瞬間無左 仲退出埋
心諗黃武應該難合d 我合58lv橙武 波多爾劍 應該無咁難合
點知情況好似都係差唔多
不過好在發現左刺客可以用戰隱直打王 單刷聖王10場+賣天空之心 大地之心連板任一場先唔洗10分鍾
1日加起黍都有700金左右 仲可以打沙魚升專加賣古飾搵錢 好運既組隊打埋10場古城750金板任
1日1000-2000金應該無問題
不過玩到65lv感覺d錢好似倒水咁...
易搵但洗得超快 見到e加$130 先1000金 真係買唔落手
自己慢慢打 慢慢合武算 一直合唔到感覺好似送錢比gm咁=.=
陣間打完聖王再去買料合多5次...

係咁上下嫁啦  應該都係d料貴姐  合野隻精食唔到你好多錢

黃武可遇不可求~~~不過橙我覺得5難合

回覆 夢的理由 的帖子

係呀...個不朽之木就1xx金 姐係合1次150金上下
失敗多幾次就無錢了...

回覆 A62286832 的帖子

黃武我放棄了...橙武都咁
合黃我怕會del game=.=...

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

合好橙算黃就1一2次夠

呢個版本既樂章,係限制一天得十場副本,所以你地想刷多D金去補貼D製造費用都唔得,當你一日打十場古城同聖王,都係一日1千金,唔講實際數字,因為都唔會係一日一萬金果D變態數字,比盡你2000金,好唔好?GM可能話好,因為佢地可以自由改野,但係唔會參與遊戲任何戰鬥,除左活動

同埋你話我係南韓果D好professional 既玩家,一日玩十幾個鐘,玩開股票,做開樓宇投資,都有賺開快錢,都唔擾米貴,但唔知生左仔未,

呢一班人都唔可以係初期,無中生有咁賺金,因為金始終係本身玩家自行生成,而家生成D金都唔足以令一個玩家可以當果幾千金合成費當芝麻咁看待

你話佢地買金咪得,,買夠99999金,大把現金CASH,你估下而家幣商會唔會咁大牌果D "大茶飯"."大茶飯"既意思自己想
幣商一開始做出呢D行為好危險,因為令到整個遊戲經濟都變得混亂,佢地一定要跟主流玩家做買賣,玩家平均得400金,就400金作一個標準去出手.唔會亂黎,
你話買夠5萬點,我咪好有錢,唔係,你係有錢,係現實世界既錢同遊戲既點數,D金依然係全部共同玩家生成出黎,你唔可以迫所有玩家,將佢地D金換曬你果5萬點,因為各個人思想都唔同,佢地有D鐘意金,有D人鍾意KUSO

你見以前夢之樂章,玩到最後,D人係咁要2賢,就算你幾多點都換唔到,因為D人收收埋埋都留俾自己強化左先
當然你話你出5萬港幣加大量數同大量金,佢地咪肯換,但都係滿足一個玩家,滿足唔到其他玩家
總結,前期D玩家都係咁少金,合唔到就合唔到,用左幾千金就幾千金.各位唔可以怪責,一係再刷多幾日合過,一係去幣商度買多幾千金

同埋官方人員你都入黎,睇埋我呢幾句,唔係版主,係官方人員,
唔知你會唔會跟足台版,但我建議將副本限制次數暫時定為20次,因為一到左70級,D副本都會刷到好快,幾分鐘至十分鐘一場不等,
如果你再係10場,D金生成唔夠快,可以整多D金,等D玩家應付下黃武器合成費用先,
你話D金生成快左,物品市價咪狂升但係合成費用係FIXED左,唔會變,
同埋咪一堆人狂合黃武器, 咁官方人員你想一批玩家冇金合黃武器,然後自己就著GM披風神劍,搞活動扮下親民,就可以滿足到佢地心靈?
而家係等佢地有多D基本資金去合武器,冇增加個製造成功率,對你地冇咩影響,D人一樣會買點數,一樣會買金,
夢之樂章無限次副本就過份左D,搞到D金貶曬值,雖然應付到合成費用
但我地要求係20場就夠,又唔太影響金既價值,又應付到合成費用,

太多金生成,太少金生成對遊戲都唔好
大多金生成,多左人搶購
太少金生成,應付唔到基本開支
官方有官方既睇法,玩家有玩家既睇法

回覆 手放開01 的帖子

其實我覺得1日限10場都唔錯
可以限制下玩家 唔好咁辛苦狂打
個人係覺得出多D商城增加合裝機率既野比較好...
3王...4王果D貴到唔係平民玩 又唔太值得
如果有D打錢慢既職 用左3-4日存2000金
又眼白白睇住合裝係5-10分鍾之內無晒
下次打完錢再合D機率又唔會有增加
如果商城有野幫手 D玩家就唔洗咁失望
當然GM又要跟番其他國既更新 又唔會無啦啦改變
係E到都係大家傾下姐

唔係,後期70級,d副本真係刷快好多,一日10場,一定好快過,
如果快既話,你68-70級刷百雞,30分鐘搞掂10場,果時又冇野做
同埋香港版已經跟左台版改左製作機率,增加左ok程度
台版大多數唔會改,因為gm懶到飛起,
對上果次係台版玩家要求增加製作機率,已經求到死下死下,
我地港版玩家好難勸到呢d龍頭大佬

係佢唔識合姐,我合橙2,3次搞掂,遲下合埋把黃

照理係易合,大部份舊玩家都覺得易合左,

因為佢呢d新仔都唔知咩合武方法同風水,主要俾多D金佢地再合,都冇咩方法幫佢地,
因為合武方法同風水都係自己經驗,傳授俾外人,佢都未必領略到

玩過星曲WEB

我合左11次50黃杖都合唔到就放棄左
唔加橙杖錢
異核+異草石人章+整野=188金左右
每日刷得十場古城聖王 唔夠用

ya...頭先合多4次終於合到0.0
我岩岩上網睇伊利亞2SER 傳點
先做好晒5組合波多爾劍材料 佢連失敗左3次
第4次得左 仲要係最正既+爆傷的字頭
伊利亞2SER傳點 可以參考下

玩過星曲WEB

Gin1311378 發表於 13-4-10 05:06 PM
ya...頭先合多4次終於合到0.0
我岩岩上網睇伊利亞2SER 傳點
先做好晒5組合波多爾劍材料 佢連失敗左3次

我想講唔關事

啊諺 發表於 13-4-10 05:35 PM
我想講唔關事

所以你咪爆11次囉

玩過星曲WEB

kin1992061 發表於 13-4-10 05:58 PM
所以你咪爆11次囉

0n_無極限 強力恥笑

啤!!!  你識條春咩  發表於 13-4-11 08:18 PM

笑傲無雙

我合50黃武 一次成功

玩過星曲WEB

係你運氣吾好姐A_A

回覆 zebra7730 的帖子

haha...做多4次終於比我做到爆傷字頭
d錢無白廢

人品就是王道~~~
有時合十幾次都合唔到..sad
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 03:36 PM , Processed in 0.048544 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存