2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 號外!!君子堂不擇手段為搶至寶,用未知方法提前宣戰~ ...
go

[抱怨專區] 號外!!君子堂不擇手段為搶至寶,用未知方法提前宣戰~   [複製鏈接]

先說君子堂同錦衣衛之前被6個門派打兩個,然後當時的君子掌門揚言話君子堂不會再打門派戰
及後君子堂至由建立新同盟陣線(君子堂+錦衣衛+唐門),屢次第一名宣戰武當,令對方同盟陣線大感疑惑
先要各位玩家知道,遊戲中的時鐘是中央統一的(即右上角地圖時間),所以每一位玩家所看到的時間都是一樣的:)
而且,門派掌門宣戰時間係00:05-18:00(可詢問各派掌門以作鑑定)

今日,我希望大家可以正視君子掌門用未知手法提前搶宣武當,咁樣既做法其實係對對手一D都唔公平
亦都覺得,一個遊戲,唔應該用遊戲中以外既手法,不擇手段為求目的,註:圖片並無任何修改及加工

大家可以睇下右上角時間為00:04 即係未開始可以宣戰,君子堂已經宣左武當
本人亦都睇過國服係有咁既事件有人可以搶先宣其他門派
希望港服九陰唔會淪落到好似國服咁門派戰無晒癮,比1個門派既卑鄙手段搞到其他門派肉隨針板上!

事件已向GAMEONE反應,待GAMEONE正視同回覆
希望多D人可以為此事平反謝謝~~

自己幾個星期禁得慢.都擺上黎...

有做過掌門都知...個時間唔準0.0

利申:我係李堇錦衣掌門

其實咁啦....咁我地輸左宣戰果陣我地有冇話武當不擇手段???

你地宣到就係有品, 我地宣到就係不擇手段,咁你玩哂啦

感謝真係有人會睇到。
君子堂不會再打門派戰 <呢句係我講既,原因只係2打6不如唔好浪費我時間了。我組人都組成個鐘又派藥又洗頻組人。10分鐘完無癮到極點。我唔想有些有心既同門弟子請晒假想玩下門戰咁就完。
至於其他野我就什麼都不知道了。

再此繼續支持門派戰好玩化。完

回覆 jim2007 的帖子

請玩家正視問題^^ 有圖, 而且唔只一張 唔同人所影
00:04分 未開始宣戰到既時間

回覆 chilamau 的帖子

感謝玩家回覆,不是刻意,只係想描繪事件發生經過
有咩得罪抱歉

我亦都支持門派戰好玩化
但唔係用其他方法黎係00:05分前搶宣

希望玩家明白

原來係咁既

回覆 人一個~~ 的帖子

錦衣掌門,你話個時間唔準既話我諗應該有D難解釋
不過如果真有此事,我會建議GAMEONE將時間調準
先說我唔係任何一個門派既掌門,只係純屬參與者
不過亦有掌門既圖係度係見到自己禁唔到入去門派宣戰,話宣戰時間未到,宣戰既框架都未彈出黎君子已先宣,
如需要的話,可以加圖
但係為保該掌門既利益圖片會進行剪裁
但原圖已SENT上GAMEONE鑑證

aal29 發表於 13-4-12 12:58 AM
回覆 人一個~~ 的帖子

錦衣掌門,你話個時間唔準既話我諗應該有D難解釋

我果時做~我試過連個表都禁唔到出黎- -

隻game 真係唔準 , 奪書就知 有時701 有時659就開

回覆 kit006142 的帖子

明白
但已經解釋過當時其他掌門都未可以禁到該表出來
證明就算右上角時間有偏差 但SUPPOSE所有掌門都可以同時禁到個表出黎
而唔係得一個門派搶先禁到@@

右上時間唔多準的
我做掌門個時都試過好快比人宣
利申:公孫千尋

回覆 公孫千尋 的帖子

君子掌門 已提及不止時間問題的圖片:)
如果你需要可以上載一幅當時某位掌門宣戰
連掌門宣戰舊野一路都未彈出黎^^然後系統紅字警告時間未夠不能宣戰
但你已經用某種途徑宣戰左
未擺上黎只係保障該位掌門利益:)
所以上載時需要剪裁 如果你需要的話

建議閣下可以問武當掌門
當時本人上任 連舊野都未禁出黎就比人宣左:o

公孫千尋 發表於 13-4-12 01:25 AM
建議閣下可以問武當掌門
當時本人上任 連舊野都未禁出黎就比人宣左:o

真係好正常 , 有時網結delay ... -.- 唔出奇

你好. 我是君子堂現任掌門孫武.
雖然唔知你係邊個, 係男係女, 不過唔緊要既.
因為我打呢則留言既目的都係想澄清返件事比所有深感疑惑既九陰玩家.
你最著重的一點應該係其他門派宣戰畫面未出已經被我宣戰武當吧.
首先, 奪書開始既時候有d人會delay幾秒先入到有d唔會, 我有去尋找過原因. 我宣戰都有試過係線上獎勵09:50先出到宣戰畫面, 足足比其他門派慢了10秒(當然係唔會有相既, 不過個時有同當時既極樂掌門趙暈講過, 你可以問問佢) 我都有去尋找過原因, 當然結論關乎門派利益就請恕我不能直言.
其次關於時間既問題, 相信上面既comments都有提到過, 奪書有時59分, 有時01分, 希望可以証明遊戲時間唔可以盡信. 也希望能夠解決到你心中既疑惑.
最後, 你心中有疑惑提出來係你既權利, 你將事件反映上g1也都係你既權利. 但係, 希望你唔好係提出疑問既同時出文傷人(君子掌門"用未知手法提前搶宣武當,咁樣既做法其實係對對手一D都唔公平"
亦都覺得,一個遊戲,唔應該"用遊戲中以外既手法,不擇手段為求目的".)(希望港服九陰唔會淪落到好似國服咁門派戰無晒癮,"比1個門派既卑鄙手段搞到其他門派肉隨針板上"!)也請你能正視當君子堂錦衣衛2打6時我和君子堂為至寶榮譽而導致2~3點才能睡的同門的努力.
說了這麼多都係時候睡了. 祝大家發個好夢. 晚安.
                                                                                                                                   孫武   02:04

九陰孫武 發表於 13-4-12 02:04 AM
你好. 我是君子堂現任掌門孫武.
雖然唔知你係邊個, 係男係女, 不過唔緊要既.
因為我打呢則留言既目的都係 ...

唐門羽嫣支持你

之前門派戰一面倒  6大門派圍攻君子錦衣 , 強奸至寶 , 無一人發言表示同情

但君子堂發力上下同心 奪回至寶 , 就受到人攻擊 , 比人搶宣個個人都試過

大家都無拎出黎講 , 因為好正常 , 04分我只可以講 幾秒delay 好正常不過

講奪書為例

我幫有個澳門人 , 曾經慢人10秒進入奪書場境 , 原因:網路廷遲(delay)

我表示同情 , 但很難改變

回覆 九陰孫武 的帖子

其實你地到依家都係講時間DELAY問題
但我著重既係 點解當你一個門派宣到既時候 其他門派掌門宣戰仲未彈出?
係在坐以上既評論
你地都係以時間DELAY顯示唔同而做一個解釋
我唔算係GAME入面每個掌門都非常熟悉
佢地都會經常抱怨未見到宣戰畫面已經比你地君子堂宣左戰既事情
除非真係8大門派入面每個君子堂既掌門網速都係最好啦
尤其是孫武掌門 我都依稀記得你在任當時無咩人可以宣到你戰, 除左你宣人之外
及後公孫掌門上位 佢第一次比人宣左以後到依家都未失過手
我覺得好奇怪亦對你既(有去尋找過原因, 當然結論關乎門派利益就請恕我不能直言)感到疑惑
既然你講到唔可以講出口既話,姐係你有正常宣戰以外方法提前宣戰?
(純粹係一個問題)
多謝你既建議 我只係反映我所見到同聽到既野^^
而且本人身為你地同盟陣線既人,都覺得持續可以以其他掌門都未彈出宣戰畫面已經比你宣左既事情好疑惑
最後你講到同盟既關係 首先依樣唔係不擇手段既事情 亦都唔係用唔正統既方法黎宣戰 同依個標題無關
不過我覺得 如果6打2 你地傾唔到一條好既同盟線 有冇諗過你地有咩不足而得不到其他門派支持? 因為以我所知好似丐幫以前都係君子同盟線的
再者, 我認為唔係只有你一個掌門無教好訓,個個掌門都身負重任,依樣野係精神可加,值得讚揚
日後希望你地可以令人不會抱有疑惑咁宣到戰啦 多謝:)

以前開服果陣做過幾個月掌門
根本個SER就廢既
你要宣戰你12:03 基本上已經要開始禁,
因為通常係佢GAME入面個鍾到12:05同出公告之前,你已經宣到戰
個時序大概係咁
宣到戰->12:05->出公告
你未做過掌門,唔知我唔會怪你,但唔該你查清楚先用D咁既標題

我睇完個標題,我更佩服做掌門既人,宣得快又俾其他門派人話,宣慢左又俾自己門派人話
辛苦晒各門派掌門~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 06:48 PM , Processed in 0.046137 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存