2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 不負責任的儲值教學
go

[其他] 不負責任的儲值教學 [複製鏈接]

先說明一下....要課金日服最快捷的方法有兩個...一是信用卡  二是WebMoney

首先WebMoney是日本線上遊戲產業最常用的電子貨幣,使用上類似點數卡,但或許應該說是一種「第三方支付平台」的概念,各家廠商的不同線上遊戲幾乎都收WebMoney,所以比廠商自推的專用點數卡好用很多。正規作法是到WebMoney官網註冊個人帳號,然後購買點數存進WebMoney的錢包內
但日服fez可以直接儲值後自動兌換成寶石...
(2000fun或各電腦遊戲專門店應該也有售)

第一次儲值流程中,必須輸入完整的個人資料,包括姓名、住址、郵政番号等,這部份自由發揮(老樣子那句,google是你的好朋友)

先按左下角的オーブ(A)のチャージはこちら

儲值流程中,選擇以WebMoney兌換

這是兌換表,WebMoney在香港能買到的面額有 1000 2000 5000 10000

輸入你的WebMoney序號後按お支払いを行う即可
注意:如果你想兌換3000的話請直接按3000然後分兩次入2000跟1000點WebMoney即可

最後要注意的是WebMoney兌換成寶石後是有使用期限的,6個月內有效,請記住有需要時再儲值,儲值後請儘快用完,否則一律歸0                                        以上
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
khsora + 20 + 5 原創內容
上海. + 30 鼓勵

總評分:  威望 + 50  Good + 5   查看全部評分

咁...信用卡呢?

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-4-24 10:14 AM
咁...信用卡呢?

信用卡
佢會叫你填一份野先
根住就打你個信用卡CODE落去
最尾佢會叫你VISA/3D認証
佢就會根據去返你所屬銀行
銀行會寄封野比你電話
你跟返個CODE入返去個網度
就買到

fiy 發表於 13-4-24 03:53 PM
信用卡
佢會叫你填一份野先
根住就打你個信用卡CODE落去

很好很簡潔

問題如下:

信用卡要有JCB嗎?

填一份野係要親身去銀行還是網上填?

VISA/3D認證有咩分別?

3D認證係全網上還是
好似HSBC咁比個編碼器你?

銀行寄封野去你電話? SMS?

最最最重點既係, 你講緊直接買寶石定係買WEB MONEY

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-4-24 08:54 PM
很好很簡潔

問題如下:

份野係GAME度填,,你係商店右下果度買A果度禁VISA/XXX/XXX
根住第1次既話就要填D野
問你地址,名,電話(我亂填)

如果你係用VISA,VISA不嬲都有個網上安全買野認証
每次買野,都會經你所屬銀行SD個短訊比你,入面有CODE
到時你入返個即時CODE落去就買到

直接買A
已有 1 人評分Good 收起 理由
地上之龍 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

我用過VISA去買美國SOE既點數
但係無網上安全買野認証, 即係無SEND過SMS比我喎
咁點搞呢

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-4-24 09:08 PM
我用過VISA去買美國SOE既點數
但係無網上安全買野認証, 即係無SEND過SMS比我喎
咁點搞呢  ...

唔係度度有
paypal都無啦
因為paypal已經好安全
visa認証,係要對面商店都有呢個系統參加左先得
所以,,幾垃圾下
對面商店唔參加就用唔到呢個visa認証系統

fiy 發表於 13-4-24 09:10 PM
唔係度度有
paypal都無啦
因為paypal已經好安全

ICIC, 即係全網上運作
只要當初申請信用卡時, 填上手機NO.
開通個VISA網上認證就OK

好啦, 唔問屋企人借卡用啦
自己去開張黎買點吧

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-4-24 09:14 PM
ICIC, 即係全網上運作
只要當初申請信用卡時, 填上手機NO.
開通個VISA網上認證就OK

佢跟你信用卡登記個號碼

唔洗自己開通,好似係自動開通左
已有 1 人評分Good 收起 理由
地上之龍 + 1 比埋粒GOOD你

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

信用卡買可以直接買
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 08:53 PM , Processed in 0.032134 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存