2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 回憶錄會唔會好無聊?
go

[其他] 回憶錄會唔會好無聊? [複製鏈接]

其實真係好無聊, 不過出個post呃下分呃下good都好 (雖然好可能唔洗一日就被推去個版後幾頁 LOL)
一直抱住低調既原則在2kf同FEZ生存.......禁詳細既history 我真係好少講 :0)
反正大家都打回憶錄, 多我一個也不會太多了吧
都幾長, 唔想睇既拉到最尾比個good我就行了 (喂

雖然唔係公測開始玩, 不過其實我都只係遲各位公測老手3個月開始玩FEZ....禁就5年了
最初係因為fd 介紹先玩...但果時唔知點解冇特登去同佢玩同一個ser同一個國 LOL
自己一個膽粗粗去左b ser 紅國開我既第1隻人,
果時真係咩都唔識, 玩左成個月都可以唔知咩叫國任咩叫國商,
先後入左兩個團, 之後又試下轉左去綠國玩,
轉左國又入左團...
仲好記得呢到我講既3個團, 都o係我入左冇耐就解團/分拆...果時仲有D唔開心點解我好似係掃把星(?)禁orz
不過到這裡就開始穩定了...
在綠國入了老狂在B團分拆出來的R團(其實是不會這樣叫的... 在這裡先劇透一下這個所謂的R團是my的前身..)

但是, 我自問自己都幾衰既, ...點解禁講呢?
那時R團和紫國F團基本上都幾熟, 仲會一齊出去聚下禁,
之後我就屎忽痕又去紫國玩 (對! 又轉國了 LOL)
然後因為紫國人太膠了, 太歡樂了, 結果紫國是我在FEZ中玩得最耐最有感情的國家...

說是最有感情.... 其實是又有愛又有恨的, 所以離開了之後也很少回去...
雖然我第一隻40lv 的人就在紫國, 在紫國的分身也是最多的....
團, 轉過了不少, F團V團凰閃都入過;
朋友, 也交過不少, 但是也有的是已經反目了.
還fd的也早轉game了, 那時在vent/RC聽佢地打我不感興趣的新機, 其實真的幾無奈....

之後, 就在黃國遊盪, 其實也沒有甚麼想入團的意思,
但那時在紅頻/黃頻見有人開了個for黃國的RC...我就入去看看怎樣吧,
那就不知怎的被人add了入H團....(汗) 不過那也沒所謂吧, 反正機是照打的..
H團都幾多是非, 雖然大多不關我的事, 但最後人材還是凋零了....

之後我就維持了一段頗長的單機街人時期.....
黃國也好, 藍國也好, 綠國也好, 想玩哪隻人就玩哪隻人吧;
入到場, 坐水也好, 出召也好, 前線也好, 想做甚麼就做甚麼吧....

然後某一天, 在綠國(大概是因為某活動而on吧), 無端端比閒雲add左入團 :0)
其實好彩你比我玩火法, 如果不是我大概半天都不用就會走團 LOL
要說的就是, my 團規真係好Q嚴!
~___~
還有要說的是, 多識你既雪糕 LOL
但你們還是去了日服玩...my也漸漸沒人了~_~

這應該是說到上年年尾的事了吧
去了黃國... 本來是想做回街人的,
但發覺....不知是不是在my慣了, 竟也想入團玩~_~
那就膽粗粗的問團收不收人....LOL
入團後聽說我是問對人了, 因為問其他人的話好大機會是不收的 LOL!
千s多謝你我先入到R團 XDDDDDD
但好景不常(?), 這時的我已是Last year....
趕論文之類的也沒有很多時間打機...... 成個月都沒有on過..~_~
現在呢一刻我還有其他科的paper/project/考試等著我...orz
完了sem才能在FEZ毒埋最後一刻............orz

最後,
其實這些年, 甚麼人甚麼事都見不少, 是是非非也如浮雲.
我想, 以後FEZ會牽動我心情的機會也就沒有了
也許, 我也真的老了啦~___~
但大概會依然是一隻冇雀既腳仔 :0)

最後的最後, 其實唔關事, 送上洗腦曲一首 :0)
http://mymedia.yam.com/ifr/3463068
(youtube search唔到full version orz"""" 隨便在yahoo search...)
已有 1 人評分Good 收起 理由
siuly123 + 1 唔睇都比個good

總評分:  Good + 1   查看全部評分

sennes 發表於 13-4-24 09:53 PM
其實真係好無聊, 不過出個post呃下分呃下good都好  (雖然好可能唔洗一日就被推去個版後幾頁 LOL)
一 ...

my 團規真係好嚴呢樣野呢, um 我都認

不過My依家仲有好多人係度stand by架! 等大家全部考哂dse我又會再召喚大家

另外你好出黎團聚啦, 日潛夜潛係咪先!

十週年勳章(賀詞)

過去就比佢過去,我係FEZ既回憶有甜,美好既時侯
但係都係傷心收場,唔想提

sennes  沒錯..~_~ 所以我在這裡每個國都只說幾行...真係要講恩怨的話我大概可以寫到篇paper了~_~  發表於 13-4-24 10:02 PM

jeffrey1025 發表於 13-4-24 09:57 PM
my 團規真係好嚴呢樣野呢, um 我都認  

不過My依家仲有好多人係度stand by架! 等大家全部考哂dse ...

是禁的, 其實我都唔知有團聚.....................................

(不過都係果句, 有咩完sem先講XD!!!)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:40 PM , Processed in 0.066139 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存