2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero fez開始到結束小娃娃回憶錄
go

[其他] fez開始到結束小娃娃回憶錄 [複製鏈接]

藍國 小娃娃(戰lv40 遊lv40 法lv40)  精武門陳真(38拳)  希望之星(38吉)

仲記得當年十幾歲~朋友介紹我玩fez~當時fez岩岩出~仲要有d街機邊行邊打feel~岩岩玩架時候仲未係好吸引到我~因為要用左手行方向~~右手出技(當年d online好小咁玩,多數係mouse行同打,左手出技) ,玩左一排好多朋友都走哂(有d要讀書,有d要溝女),而我都玩小左好多,過左一排之後又手痕開返泥打下,仲記得岩岩玩架時候有好多好多團,而我都係其中一個大團入面(p.s. 唔係講笑,當年仲未有幻影,烏合,黑夜),總之上線見到朋友就好開心,一齊吹水~~打國戰~~打石換國武(冇錯....係國武!!!! 當年d人唔想洗錢上石,又唔想買點武,就係用國武,當年一武難求,仲炒到個價好貴tim)~之後大家好齊心打國戰,只係為國商入面架武防,我仲記得當年我玩雷法,打左好多個月先打到一套粉紅頂防女法防具!!

當年我入果個大團因為幻影同黑夜團架出現,走左好多會員過檔~我都因為咁出左團,之後有幾位同我關係好小小架朋友叫我開個團做會長,而團名大家都諗左好耐,最後改左做(期待秋天的回來),意思係希望之後架團友會返泥一齊玩,而依個團都係我最後一個團,自此我都冇轉過團,此團都一直保留到今時今日!!(講起都有d心酸,咁就玩左咁多年)

之後因為出泥做野,加上fez大量流失玩家(我好記得係因為有外掛,官方攪左好耐都攪唔好,我仲記得當時有無限mp,好多技都唔洗cd可以連出........巨龍巨龍........仲有加速.........一開場就有人可以殺到對面場坐主水架人.........仲有好多好多),而我都係為咁冇玩fez

1-2年後直到有一次冇野做,上2000fun見到fez長期第一位人氣,忍唔住又開返隻game睇下, >o< 外掛冇哂 ,係人小左d(記得好似 500-600人吧,因為初期日日都幾千人,比起幾年後得幾百人真係叫小左,當然唔可以同今時今日比啦.....長期100-200人),之後fez好多活動,好多職業出,就係果時我開左希望之星-吉(當時吉吉真係好勁,單打真係人見人怕,又走得快),不過因為有時見到支ob又幫唔到手有d唔開心,所以之後出拳架時候,我又開多左隻人叫精武門陳真-拳(唔好問我可唔可以打10個><),咁又開始升隻人仔玩下,又可以打ob又可以走佬,開去打死門一流....haha

轉眼到左今日......仲有2個月就汁.......真係有d..............嗚嗚嗚

fez超老老老手向fez致敬~~多謝你陪左我咁多年

希望大家開開心心玩到7月

我又係
打石換國武,以前冇人合石真係好玩好多
我又係打左好耐先打到一套粉紅頂防女法!!叫琳達!!
好感觸XD

係呀~~琳達呀~~打左好耐~~又要打game錢先換左一件半件~~ 不過換到一套好開心~~唔似依家日日打~~好似冇咩目標咁~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:31 PM , Processed in 0.028732 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存