2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 有圑嘅街人"仙人SH"-卡薩多流浪記.過去嘅一國漂流記. ...
go

[國家] 有圑嘅街人"仙人SH"-卡薩多流浪記.過去嘅一國漂流記.   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

字海注意.因為可能係我係2kf最後一篇post.

仲有可能係我最後係同fez有關ge地方發表.所以我認真mode左.

DSE完左有關.DSE完左之後.我就要去上課程.搵工番工.

最可以表達我現在的心情:

我係一位叫"天堂使"(添糖線)嘅玩家(正身).

5年前ob果時玩.2008.

初頭我以為fez係se開發.點知2年前先知唔係.

我以為fez係se開發.所以買左産品包.玩以為係se開發嘅fez.

我起左1隻人.叫"天堂使"(B ser.弓遊).

玩下玩下就31lv.果時我有個fd陪我玩.叫"破曉之翼".不過佢玩到30lv無玩.

4年前.2009.

我入左個叫<天使領域>嘅部隊.人數不詳.不過可能我因為我個名嘅關係.好快升左副隊.

之後1星期.我去左[黄埔軍校]當兵1星期.果時8月暑假.

1星期後回到fez.<天使領域>解散左.之後斷斷續續咁玩.

有排果個"破曉之翼"又叫我玩.我就由斷斷續續咁玩變反一直玩.

果時開左個叫<綠國部隊>嘅部隊.有40個人.

其中最賣力ge係1位叫"琉特"嘅人.玩刀遊玩到出神入化.成圑無人能及.

幫我地拎左5成左右圑分.升到5lv圑.

不過越來越小人玩.我又變反斷斷續續咁玩.個圑都散左.

3年前.2010.

我玩得最多fez嘅1年.首先.因為我學識左打字.同時做左點點人(即語尾加......).

想話玩下戰.就開隻lo.當年有首歌叫"鎖の少女".我又覺得個名ok.就開左隻戰叫"鎖之少女".

我入左<千草靈木>同<冰雪擁抱>.又入過<蒼天の刃>.IN圑.N圑.<默示録>.etc.

得閒就on.同千草.冰雪班人一齊打.傾下計.

當年去左住半山嘅我.好小fd搵我.msn同fez係[當年嘅我]係唯二社交途徑.

跟住又入左國任圑<默示録>.入左之後又無啦啦散左.到今日都唔撚知咩事.

果時真係好開心.不過我就自稱"有圑嘅街人".

2年前.2011.黑武年.黑店年.

我玩fez最努力嘅1年.

依年真係發生左好多事.2次元又好.3次元又好.

2011年我係2kf開ac.我係綠國開左個<無武裝戰界>.

睇住SP圑點散.睇住真城係主城被人串.睇住綺曲第1次單挑del ac.綺曲點被人sm.V圑必殺技.etc....

"鎖之少女"又換左SH團.仲有"天堂使"入左<集合能量彈力超勁>.

開左新ac同3隻新人.

開左隻拳叫"黑白少女".無啦啦路過入左N團.開左隻吉叫"肢解萌娘".被人邀.入左INF團.

又開左隻法叫"地獄姫".不過無入團.無人邀.

當年真係一日新鮮過一日.P甲問題嚴重左.P甲問題被人重提.本人直指紫國神獸.

同班鬼佬.P到喊.P到我無心機玩fez.

不過都係決定玩洛去.

果時開始多打分活動.我就日日on足打足5隻人要ge分.

30係大獎就打足150分.40係大獎就打足200分.30同40係大獎就打足350分.

1年前.2012.

我印像最深.亦係我開始覺得fez唔好玩嘅一年.日日掛水打分活動.日日掛水打領土活動.

個時次次活動奬都遲1-2 week派.

N團改組A團.入左幾個新興團.<plough>.SH團.T團.以武止戈.

因為同以武止戈班人唔夾.所以走左.

SH團.T團係因為果時已經好小人on.所以走團.

之後除左"黑白少女"係A團之外.幾乎全部人入哂<plough>.入到今日.

死人狗主辦ge弓槍祭.刀祭.D法祭.我負責post圖.微微負責post片.真係第一次做令我咁興奮ge事.

我係2012年中開始玩lol.fez就開始小on.

10月前.2012.6月後.

係唔係因為玩lol而無時間前提下淡出fez.

活動都小理.拎打分30.40獎都只係拎1.2隻人.

不過果時d裝renew哂.我哂左1000hkd左右收左5隻人需要ge裝.

不過收完之後都係小玩.

不過都係一直放唔低fez.

3月前.2013.1月.

"毒王硬上弓".大事.我日日影低d分post上2kf.

"毒王硬上弓":

卡薩多.第一日:32.51分
卡薩多.第二日:28.41分

果時真係灰哂機.

今月.4月23日

得知fez要汁.無感.

只係覺得係一種解脱.

1來.玩左5年fez.終於可以休息下.

2來.岩岩DSE完又咁岩fez要汁.可能係命運(現實)都唔出奇.

3來.我一直放唔低ge fez終於要汁.可以強制我放低fez.

我發現我成日被人串.

我想多謝ge人太多.有d連名都唔記得.

所以打d我記得架啦.

呀樂.小黑.琉特.細君.柒蕉.啊倫(薨).豪仔.急凍蘿莉.sky.CTH.薯仔.條野.飛影傳説.玲音君.童子.CMS.風螢.戰神FA.天蝎.TV.我的xx女友.雅柏非卡.死人狗.微微.

上面d人唔記得我都無所謂.我記得就ok.

貼圖救fez
已有 4 人評分Good 收起 理由
commander2620 + 1 原創內容
小糖xd + 2 天堂使x天使領域
little_ic + 3 生為綠國人,死為綠國鬼.__.
徐子平 + 1 原創內容

總評分:  Good + 7   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我好同意fez汁反而對部份放唔低既玩家黎講係一種解脫

玩過星曲WEB

萌賓

回覆 仙人SH 的帖子

你上咩課程?
你學香薰按摩抽人水?

玩過星曲WEB

上海‧灘 發表於 13-4-27 07:24 PM
回覆 仙人SH 的帖子

你上咩課程?

可能上到國外大學.

十週年勳章(賀詞)

有我但沒AY..感覺怪怪的:P

祝你前程錦繡啦~

回覆 仙人SH 的帖子

74原來你身家幾千萬...
你屋企開餐廳?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實我都覺得fez執左.....可以幫我脫毒

fez執左之後應該唔會打online住.......

玩過星曲WEB

『阿細』 發表於 13-4-27 08:18 PM
有我但沒AY..感覺怪怪的:P

祝你前程錦繡啦~

我入左千草1排AY就走左.所以無咩印像.

你講起我先醒起AY.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

仙人SH 發表於 13-4-27 06:11 PM
字海注意.因為可能係我係2kf最後一篇post.

仲有可能係我最後係同fez有關ge地方發表.所以我認真mode左.

DSE完左之後.我就要去上課程.搵工番工.....
返咩工?

玩過星曲WEB

commander2620 發表於 13-4-28 01:39 AM
DSE完左之後.我就要去上課程.搵工番工.....
返咩工?

詳細小小係話:搵工之後番工or上d進修課程/上國外大學(tw/cn).

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

仙人SH 發表於 13-4-28 01:58 AM
詳細小小係話:搵工之後番工or上d進修課程/上國外大學(tw/cn).

tw/cn?
比我就出黎做野

玩過星曲WEB

commander2620 發表於 13-4-28 02:02 AM
tw/cn?
比我就出黎做野

tw=台灣
cn=中國

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:41 AM , Processed in 0.037215 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存