2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 死神仔與FEZ的回憶
go

[其他] 死神仔與FEZ的回憶   [複製鏈接]

當初我黎玩呢隻GAME,係因為有個朋友叫我玩
印象中大約係2008年8~9月左右開始啦,所以我冇機會攞到法利亞套裝
記得最初玩果陣,仲以為係D咩打怪GAME,就去搵怪打升LV,技能都唔識得點加
是是但但咁點,小弟當時係玩法師,因為唔知升咩,所以咩技都升左,火ABC,跟住又冰AB
但係就冇加到地火,因為果陣唔知加黎有冇用,哈哈,又想去買過D裝,就用GAME錢買左D裝
見到用星戒買果D又好似勁D,就想要星戒,但係又唔敢去打國戰喎,加上果陣都唔知國戰係D咩野
果仲記得果陣係有隻NPC玩卡牌的,就好似遊樂場果隻咁,但果陣就只係玩一局,隨機的,贏有5星平手有3輸就有1,果陣係果到攞星戒,但係又好少喎,仲要一日玩一次,儲左3日買左件裝,先知道果D裝原來冇用,因為我買果D係商店買唔係國商裝,哈哈,好似個傻仔咁=_=
去到後尾我FD同我講,你做咩買D咁GE裝,先知自己傻左,跟住佢又問我學左咩技,果陣先知道,原本我果技能點法有問題,連一招法師大技都未學,傻仔咁,之後佢就叫我打國戰啦,打國戰升LV快好多,又有星戒
果陣我都唔敢玩,入到場都係傻仔咁唔知做咩(自己都唔記得自己做過咩了),去到25~26LV果陣先有1LV地火玩,哈哈,之後都係傻下傻下咁就過左段日子,到有一日見個FD玩雷法咁勁GE(以前雷法高攻又超大範圍),就想玩雷法,而果陣我又冇用錢玩,所以冇轉職/洗技,直接開過個人物,就玩雷法,哈哈,打落真係好高傷又殺到人XD
以前我GE目標都係想上下榜就覺得好勁,(到好後期先知道呢D只係自HIGH,唔夠實制,雖然而家我都仲係好鐘意呃傷XD)
跟住就玩左雷法好耐,到到後尾唔記得咩事就轉左做弓遊,又係呃傷囉=_=,係咁射係咁射,又係呃左好多傷XD,不過消技問題就好嚴重=0=,仲記得第一次俾人開頻鬧同俾人踢都係消攻XD
果陣我記得FEZ有出包包,1個包包18蚊? 有50星紅50星藍,攻B防B興奮3寶A石各10粒,果陣我應該前後買左10幾包,而家入石生涯就係果陣開始了,哈哈哈,好多時都呃傷呃到第一,因為果陣好少人入石,果陣弓遊入B石用精準打戰士都打8~90 有時仲過100,真係好痛,強力法師有時300幾,好正,仲有以前貫骨好高攻,又打得遠,好多時都用黎汁雞XD 仲要好好汁又呃傷
跟住我個FD冇玩之後,我就入過幾個團,(我綠國的以前),果陣我入過N團? 識左麟刃(主要係佢吧? 因為我同佢比較好傾,當年)不過果陣都做過好多衝動而錯GE事,搞到佢地都好煩惱,反來我都離開左N團,可能都同某D人結左怨了,唔知呀
跟住我記得係入左七曜聖堂,佢地雖然人少,但係人GE技術,同埋歡樂程度都好高好開心
一直都係同佢地玩,仲記得第2屆週年賽同佢地玩,本身志在玩下,點知後來誤打誤撞入左最後4強,要去會展(動漫)打,不過係緊張怯場情況下,輸左LU,但係季軍戰果陣,對方棄權,意外有個第3=0= 仲記得對方果隊叫做勿忘獎品隊,佢地話打比賽都係想要獎品,入唔到決賽唔打LU,所以我地就做左第3喇XD
跟住時間過下過下,有D朋友開始唔玩,之後愈黎愈少人GE情況下,我開始唔知點,係一次(唔記得係唔係得罪左人LU,就同綠國某D人結左怨),之後我就決定轉國,本身都唔知想轉去邊,之後是但啦,咁就轉左去藍國了

去到藍國,都係打怪升左基本LV先,果陣都係玩弓遊,都係呃傷-_-,不過果陣覺得爽所以都冇咩點理
後來係藍國搵團入,最後入烏合,烏合本身好似好多人都唔係太敢同我玩,可能因為知道我係GAY的關係啦
不過經過時日GE相處之後,都變左OK可以傾下計,之後仲可以玩得好開心,都好似一家人咁GE
跟住係團入面學左好多野,好似唔好消攻,起塔,出召,等等好多野都有學到,點樣去配合人等等,好多基本知識都學左,跟住我記得我轉左戰士,玩左一排,情況普普通通,唔好唔差咁啦,仲記得果陣叫我主職玩戰士,後來我又轉左法師玩喎=0=,果陣玩火法,玩得都幾開心呀XD 好好玩,跟住正職就好似守左做法師,果陣火法真係超大力=0=,好正好正,而且果陣好似有A石賣,入A石地火打D冇入石戰士可以打到差唔多500,計埋燒果D血真係血殘,好可怕,果陣一直都係玩下玩下咁,之後其實都冇咩野特別喇,直到有次團戰,我玩大劍,(岩岩改大劍轉轉超大範圍),俾人讚我玩得幾好,我就開始玩大劍,學下入位,多數都係入石轉轉-_-
因為又大力又打得多人,真係好爽,記得有次,我係加攻大劍,入左A石,重壓隻破左防刀遊,910,嘩正到呢=0=
跟住仲俾佢講左句,祝你以後入石果場都會斷線,好大的怨念._."

跟住去到因為一D事情,就俾人踢左出烏合,圍城就收留左我,跟住都冇咩特別事情好紀錄了=0=
至於當中有D事係隱藏左,因為果D野都唔想講,同埋都唔想再提起
如果有諗起有D咩再更新啦XD
又或者問下我都得,如果我答到我會答=]

真係唔捨得FEZ呀~_~
已有 5 人評分Good 收起 理由
奸仔 + 3 我只係睇左最尾果句" 真係唔捨得FEZ呀~_~ .
夏娜乂呆 + 1 死神B
Prueminer + 1 無睇內容 純比字海分
dream0 + 1 係唔係基個個
幽天 + 1 見你係死神仔咋!

總評分:  Good + 7   查看全部評分

比個讚你吧,咁有心機打文= =''
但我唔願睇...

死神仔係我印象中=
GAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAYGAY

delaynomo  我都覺  發表於 13-5-1 11:27 PM
Prueminer  點解我睇落啲GAY字斜左落去=.=  發表於 13-5-1 03:13 PM

其實 你只要打幾隻字 就有GOOD架啦
死神仔: 我是真的基的.... 我的第一個愛人叫麟刃

麟刃  why always me!?  發表於 13-4-30 03:52 PM

回覆 dream0 的帖子

麟刃趟著也中槍

THIS

十週年勳章(賀詞)

吾睇字 睇名以經有笑

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

麟刃 發表於 13-4-30 03:50 PM
THIS

IS

asdmmb123 發表於 13-4-30 04:23 PM
IS

GAY

十週年勳章(賀詞)

Miya* 發表於 13-4-30 04:25 PM
GAY

既然你地話死神仔咁GAY的話~~

已有 1 人評分Good 收起 理由
Miya* + 3 簽名最正

總評分:  Good + 3   查看全部評分

我只聯想到gay

表示最怕同gay味濃郁死神仔同場打
因為個個都追住你黎vip
成場好似只為你而存在,煩死了=_=×

表示最怕同gay味濃郁死神仔同場打
因為個個都追住你黎vip
成場好似只為你而存在,煩死了=_=×

十週年勳章(賀詞)

未入黎都估到

GAY

講咁多仲乜?好撚多字..
3字KO你FEZ生涯啦
我是基

識左麟刃(主要係佢吧? 因為我同佢比較好傾,當年)不過果陣都做過好多衝動而錯GE事搞到佢地都好煩惱
我只求解釋這個發生了神馬事
雖然大家都心照

麟刃  即是咁背包你玩夠喇下x_x  發表於 13-4-30 07:08 PM

回覆 dream0 的帖子

呢D野你地問麟刃好似好D=___=

死神仔,我對你ge聯想,
除左gay,仲有qml 同 阿豪的!!放心吧!!!

死神仔係fez食過幾多條仔

我問完麟刃 麟刃比左答覆我
總結而言 麟刃已對他是否GAY的題問 他回應:我不是GAY
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:16 PM , Processed in 0.036468 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存