2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 盧卡斯的回憶 p.s字海
go

[其他] 盧卡斯的回憶 p.s字海 [複製鏈接]

大家好,我係難民盧卡斯,我諗應該都冇乜人認得我 ))正身少 on XD
今次上黎打呢篇野 係想分享我玩FEZ經歷同埋小小感想
首先,送隻歌俾大家聽

我一開始玩果陣係岩岩公測果年個暑期 俾條仆街仔拉我玩
佢話新手最岩玩弓遊 你玩弓啦 如是者 我第一隻人係 弓遊叫 致命誘惑
初初坐水覺得好悶 就1lv沖左出去打國戰(諗返都覺得好傻豬)
跟住我隱身行去人堆 就係人堆中再隱身 3秒過後 我已經訓左係到
之後覺得弓遊唔好玩 就走左去玩法師 諗名果時就諗 橫掂都叫誘惑就叫制服誘惑啦!  
但係果陣我玩法師淨係識9放火C 因為覺得射上天去趺返落黎dup中人會痛d 真係好傻豬

*********************************************************************************************************************
咁我第一個FEZ識既朋友就叫 cruel (因為識佢先知道個字點解) 傻更更入左佢個團
佢人幾好 次次都叫我走先 後來佢唔玩 就團散左
果陣 Hydra d人仲係到 依稀記得有個叫六道輪迴既玩家 吊過我 吊乜唔記得......  

講左咁耐 講下我D威水史啦 哈哈
當年 默戰帶隊血洗 我地主城 果陣俾人圍係個城到打唔返出去  就係呢個時候 我見到默戰冇血咁出返去想走 我
就黎手車左個貫埋去 咁默戰哥就死左啦 成為眾洗板唯一一條

後來入左烏合 識左小紫 小小 由其係小小 教左我好多玩戰同法既技巧 有陣得閒都會吹下水
同埋76霆帶隊真係好好笑
*********************************************************************************************************************
有段時間俾人拉左去玩新GAME而放棄左FEZ 後來回心轉意
返到黎見到綠國烏合冇晒人 原來佢地去左藍國 咁我就跟佢地去藍國重新開始
至於點解叫難民盧卡斯 um....
因為果陣好中意睇一套台劇 咁個男主角叫盧卡斯  所以就改名叫左做難民盧卡斯
我認我係毒撚T^T
記得有一年動漫節,有左筆意外之財,心CC想買動漫卡抽野,就係咁 我第一次同星野美由 海洛因 HIME訓街
第一次就咁俾左佢地T^T 後尾買唔到書同卡 心諗黎到冇理由得個吉!
我好有勇氣同個dede買左把遮! 冇錯 係遮,拎住佢果陣就係好有滿足感 呀媽我得左啦!!!
咁我就有2個偶像 佢地就係鬼八 小墓(姐係難民一生) 一個令我想玩刀遊 好可惜一成都學唔到 =[  
一個令我想玩戰士 遊走後場不是夢喔 最後真係夢
中間有段時間跟左人去流浪五國啦 後尾佢唔玩 淨低我返都冇乜意思 咁我再次離開左FEZ
但係同好多人一樣,玩過FEZ就對會其他打怪升lv GAME失去興趣 就係我會考果年 我番返去玩FEZ 但係 我都係自己單單下機自HIGH國戰

咁果年考完會考 果陣等放榜冇野撈就走左去做暑期工,世界真係好細,本身果陣FEZ已經少人,都俾我撞到FEZ玩家
佢就係我同事 囧19,玩玩下熟稔左, 之後仲識埋佢d屋企人 cool啦啦 大龜啦 小小弓 仲有清新dede
之後基本上都係同佢地打國戰
其實真係好開心,日日都被人賣(但係我都有賣過人A_A)  
最好笑一次 果陣有隻吉 吉死左我 同COOL啦啦 之後我地合作送左佢上死榜第一  不過膠野一羅羅 不能盡錄

呢個時侯既FEZ 人流已經好少 因為好多原因 走左好多人,而我    睇住戰友一個個咁走 ,我又何嘗唔痛心
人人話佢就黎汁就黎汁 其實我係唔信嫁 我仲覺得未既 邊有咁快  但係當公告post左出黎 係果一刻我心情好平靜
我冇諗過 上個月入果套死靈點算 而係 嗯.....係時候真係要放手
TO FEZ :5年啦 你已經算好叻嫁啦  
TO 初音: 辛苦晒啦 我相信你支持左好耐啦 你已經做得好好
我相信咁多位玩家都當你係唯一既GM 因為你仲對我地不離不棄 其實有時睇你發既公告都係一種樂趣
TO 各位有玩過FEZ既朋友  無論你被我殺過 定係你殺過我 我地大家有緣係FEZ撞頭都算係種孽緣XD
但係如果他朝有一日 我地出黎做野 老左 如果有人問你 :你細個中意玩咩GAME
請大膽D應「 有呀 我果陣好中意玩FEZ」

最後我想講
玩FEZ         我開心過      我抱怨過  我憤怒過  但係我從來未後悔過 多謝大家睇字海 THX

最後送上記念圖一張

已有 2 人評分Good 收起 理由
蜂蜜綠茶 + 1 認得你 成日玩盾
jam322 + 1 我都有隻人叫難民單無雙A_A

總評分:  Good + 2   查看全部評分

係時候訓啦7頭 夜啦

其實我溫緊書=x=

你讀D乜要溫書咁慘
其實我做緊PROJECT

你地訓街買動漫卡真係好毒囉:0)

可憐的雞雞沒有人回應
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:47 PM , Processed in 0.031355 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存