2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 鴨仔試作号-在FEZ的五年時光
go

[戰士] 鴨仔試作号-在FEZ的五年時光   [複製鏈接]

既然FEZ就汁....就等我講下我既回憶
不過由於太多,寫哂我驚你地睇到聽日都未睇完,所以我只揀D重點黎講

歷史
想當年
我係係B ser岩岩開個陣開始玩既,無乜點諗就揀左綠國
之後其實有D後悔,因為綠國舊主城真係好煩
拎部隊裝,抽樹枝要行個條長到離哂譜既彎 (後期開始行捷徑,用飛天bug直線飛過去
係城外既話行去銀行又鬼咁遠

講返一開始玩個陣啦,為左完佢個"新手教學"搞左半粒鐘
唔知大家仲記唔記得要禁2下H制先完到既教學,真係好麻煩
然後出大地圖,本土一星地有幾十個人打怪,大家會交流下點樣打怪
會一齊為打死一隻狼而歡呼

之後第一次入戰場,講真個陣第一次見到巨人好驚
因為驚俾佢個2支炮射中會扣好多血
不過後來食左一炮發覺流既

雖然我大大話話入過幾十個團,不過最深刻就當然係B團,神喻同SA

B團
首先好多謝有一個叫零号既人收左我入B團
雖然我玩得唔勁,又成日彈game
但係真係識左好多好好既隊友: 0號,7號,17,21,魚毛,貓貓,曉曉,邊邊,無良,大茶茶,小乙etc & etc
不過可惜最後都因為某D原因,B團散左,而我就係B團同其他團既中間浮浮沉沉,開始自走炮生涯
然後過左好耐
有一日零号無啦啦打俾我叫我接管B團幫佢搞好個團
於是我就傻傻地咁答應左
個陣既我無任何搞團經驗,只係一心想集合綠國既細團一齊玩,搞大個團
無留意到原來團友之間開始有摩擦
最後因為一次3v3交流賽炒大獲就各散東西
係依度我想同咁多位個陣既B團人講聲對唔住
辜負左大家

神喻
一合完ser,有個叫零号既人(又係佢)就同我講話介紹左我入神喻
於是我又傻傻地咁入左去
第一次跟佢地打國戰,其實幾大衝擊
因為第一次玩olg要用vent,聽人指揮
係神喻亦都識左好多人,白夜,閒雲,小肥etc&etc
更加識到一班到依家都有聯絡既好兄弟:藍孩,庫藍,月華,BLASS,neo,橫格佬,諾恩,繽紛樂,小雪b,靖仔,樂b

SA
跟SA打國戰係我係FEZ裡面最爽既日子
無論係開場壓主城壓到完場既SM場
定係同其他大團既團戰
都只可以用一個字形容:爽!

技術(?)
回想返,其實大大話話都有廿幾個人密過我叫我教佢地玩戰
初時我會好熱心咁去教1(教xxxxx訓練場1)個度教佢地,俾link佢地睇片,落場同佢地一齊打
不過之後愈黎愈忙同埋開始攰就無再咁做,真係唔好意思

不如就襯依個機會講下我個陣係點樣學玩戰
B ser就同我一齊玩既朋友
應該清楚個陣我唔勁,鐘意做後場擴建出召多過打人

不過改變我既應該係合ser
個陣講緊ABser合ser
係2KF見到D人話B ser既人好廢
咁我就梗係嬲啦,自己同班FD無啦啦俾人話廢
於是就決定玩好戰士,俾所有人睇我地唔係流既

個段日子,睇左好多戰士片(多謝日本個個codelia
睇完就搵CPK堆怪練,或者入5:0場試下1打6
最後都練左可以叫做唔錯既技術返黎(個陣既我其實勁過依家)
我諗我既目的都叫達成左:俾所有人睇B ser人唔係廢既

VIP
俗語有句叫做人怕出名豬怕肥,其實講得好岩
原本一直我都玩得幾輕鬆,唔係好多人係戰場追殺我(係唔知點解有隻紅國刀遊vip左我3年
不過自從有條契弟係綠國子版開左個咩最強戰士選舉
從此追殺我既人數就以幾何級數咁上升
記得有一次國戰唔夠打跳山走佬
點知有個團十幾條友一齊跳埋落黎追殺我
最後俾佢地殺左仲要圍住黎un我

而係某次單挑之後vip我既人又繼續增加
(個次其實我都已經轉左game無玩fez個幾月
諗住專登裝返隻game黎食花生
點知食食下變左做製造花生個個....

不過之後都睇化哂,決定係你vip我既同時我都vip你
睇下邊個可以笑到最後
順帶一提我當初開慾望小白兔既主要原因其實係為左可以避開眾多既「FAN屎」

最鐘意龍騎裝,我第一套頂防裝,辛辛苦苦係CPK打返黎,同埋儲錢買既裝(有幾part唔知係邊度打)
就算我銀行有十幾套戰士裝,我最後都係會著返龍騎裝。
P.S.套龍騎裝都用左我幾百粒磨石....

題外話:上過最令既石

應該係出左新主城之後最熱鬧既綠國主城

蝦碌鏡頭:俾我介死既依位人兄應該好迷惘...點解俾人介完之後介佢條友會唔見左

最後想同所有俾我殺過串過鬧過既玩家,俾我汁過雞同出賣過既戰友講聲
對唔住我唔係有心嫁

另外戰士真係最好玩最刺激既職業(睇我3隻戰士40lv加n隻戰士分身就知
好享受一堆戰士一齊互轟既場面
而唔係依家既黑色雷雨
已有 4 人評分Good 收起 理由
commander2620 + 3 內容精彩
wa天' + 1 讚係比識著龍騎
segawa + 2 原來個姍迪係你黎@@
霉乂男 + 5 比最後一段。

總評分:  Good + 11   查看全部評分

去左維港睇你,你真係好大隻

想當年,三條友圍嘔一隻幽魂狼。

方尖塔 發表於 13-5-2 07:56 PM
想當年,三條友圍嘔一隻幽魂狼。

個陣大家得3,4lv
膽粗粗話不如一齊打8,9lv既狼
最後打左好耐先打得死

霉乂男 發表於 13-5-2 07:55 PM
去左維港睇你,你真係好大隻

遲下先去睇自己

十週年勳章(賀詞)

donald02hk 發表於 13-5-2 08:00 PM
遲下先去睇自己

自戀鴨            

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

donald02hk 發表於 13-5-2 08:00 PM
遲下先去睇自己

? HKD /1Q ?

WOW 說好的百人龍騎呢,雖然無可能-_-

CMS1210 發表於 13-5-2 08:30 PM
WOW 說好的百人龍騎呢,雖然無可能-_-

幾時有講過
龍騎依d cheap cheap野依家無咩人著...

CMS1210  搞番個全SER龍騎百人巨龍~~好想睇下龍騎堆  發表於 13-5-2 10:05 PM
毒男求敗win  有3 SET  發表於 13-5-2 10:04 PM
CMS1210  -.-冇講過,不過CHEAP野就一定唔係,一套龍騎基本上我諗全SER好少人有~  發表於 13-5-2 09:30 PM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

個人覺得龍騎真係又平又靚
已有 1 人評分Good 收起 理由
donald02hk + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

segawa 發表於 13-5-2 09:16 PM
個人覺得龍騎真係又平又靚

識貨!
不過我買個陣好貴
成100萬1件
個時儲錢又難,結果打左好耐先齊到一套

十週年勳章(賀詞)

點解第1個號係殘體

毒男求敗win 發表於 13-5-2 10:05 PM
點解第1個號係殘體

個陣係度追緊高達haha

我仲記得 當年....我第一次見小跳轉武 就係你係本土戰個雷文德島到..
個時覺得你好西利..
跟住仲要你教添lol!!!當時ac 紫國:雒t0NGv3v

瞳〃 發表於 13-5-2 10:23 PM
我仲記得 當年....我第一次見小跳轉武 就係你係本土戰個雷文德島到..
個時覺得你好西利..
跟住仲要你教添lo ...

我記得
我個陣同你講我自己一個係教1練左半粒鐘
你好似唔信我

你問我個陣隻綠國人好似叫唔知咩LT?

好啦, 見你有提起我個名我就黎明支持下! 鴨仔RIP!
雖然我只有FEZ頭兩年既歷史 LOL

笑左 介完人彈GAME..諗起好耐之前某張GIF....有無人記得??

十週年勳章(賀詞)

delaynomo 發表於 13-5-2 11:14 PM
笑左 介完人彈GAME..諗起好耐之前某張GIF....有無人記得??

我記得
隻男遊介果陣係半空中彈左句野出黎

donald02hk 發表於 13-5-2 07:52 PM
既然FEZ就汁....就等我講下我既回憶
不過由於太多,寫哂我驚你地睇到聽日都未睇完,所以我只揀D重點黎講

仲好記得神喻個陣同你鬥殺數賭維他奶結果我輸一隻人頭

jeffrey1025 發表於 13-5-3 12:56 AM
仲好記得神喻個陣同你鬥殺數賭維他奶結果我輸一隻人頭

你仲未找維他奶數
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:52 PM , Processed in 0.041765 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存