2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [負能量] 發洩文?
go

[其他] [負能量] 發洩文?   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

FEZ距離下架時間唔多
但國戰長期見到N隻雷法平排星藍雷D
有感而發.

另外 本文針對緊"鳩放雷D既法師"

可能話 平時打開都好低傷 咪重點玩雷法衝下人傷榜滿足下
大佬 係咪咁頹 無技術到靠入石+雷D先上到人傷榜? 自卑下啦好嘛

可能話 FEZ都收皮 連玩番自己鍾意(甚至善長/專業)既雷法 留下回憶都唔比?
]講真 係
經過長時間國戰生態同普遍既雷法既戰鬥方式
已經比眾多玩家留下極為惡劣既印象 特別係蓋傷一環
無腦單體雷D,破冰D 近排都見唔少 紅頻黃頻要塞頻比人屌齊晒都係態度照舊
欣賞佢地既堅持 但鄙視佢地既行為
直到遊戲結束之前都只係沉醉係你"雷d->坐底->雷d" 呢個步驟 你既經歷就係止於此?

呢個係無借口既年代
10星戒買毛 買壺 買裝 咩春都有
過往收唔到巴爾 呢家都可以買個神喻鐘擺玩魔導器既技能
另外法師唔係只係得大技 只係A,B,C技都可以花好多心機黎鑽研 效率亦相當可觀
差在於你肯唔肯去用

值得一提係 近戰唔好用復仇心態 轉番雷法去電人
惡性循環之餘只會顯得你似小學雞.
明知係因為多雷法先搞到咁既局面 咁你又轉雷? 傻的嗎?

徹底杯葛雷法我諗可能性唔大 但未至於惡劣到要踢晒全場雷法出場
但呼籲見到個別行為惡劣既雷法 唔好忍 黃頻警告 警告無效就踢
無料到既雷法自然會避忌 有料既大家都心照 認得名既

自公告FEZ下架之前我一直都玩緊三槍法同三修遊之間 自high為主
公告下架之後就玩主盾副大劍 感覺幾好 雖然唔善長近戰但存活率高左好多
但第三日開始雷暴警告又番黎 呢點真係有d失望
原本諗住FEZ汁粒各位終於醒 但事實證明未醒晒
但重有一段時間 希望果班人真係可以醒下

-----以下內容相對地有偏見-----
近戰辛苦呢層 人人都知
唔少人亦都因為被彈幕轟炸打到有心無力
之後就會話"咁撚多遠攻"

搞清楚. 唔係全部遠攻都有問題 排除鳩貫 幫到手,有質素既弓,銃遊多的是 (受惠於慢箭,閃光彈等)
法方面都係 唔好以偏概全 一個火C磨血 一個冰D降速 年中都救/害到唔少既人
唔滿意咪轉刀遊力破果班所謂既"遠攻撚"
打到佢地煩 用行動表示你係夠佢揪 而唔係靠嘴炮
入唔到位? 個人技術問題了

有D野大家都明 只係未講出口 唔好講到你第一日玩FEZ咁
係咁多 希望有人肯睇晒
(由B ser黃國 捱到去紅國定居 依然寂寂無名既一位魔導師)
(靠文字唔知有無人認得我呢lol)
(FEZ RIP.)
已有 6 人評分Good 收起 理由
bokuwakami + 2 精品文章
INFINITY + 2 精品文章
BEN617776 + 3 班盲罵遠攻ge人搞到fez板低哂質素.
AABBCC007 + 1 精準弓已是稀有生物,箭雨弓才是主流.
Siuwai0x0 + 1 先比good 最憎雷d法同精準弓
asdmmb123 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 12   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

玩隻GAME都玩到成隻懦夫(?)咁
D人真係...

十週年勳章(賀詞)

成日俾人單體雷D
心諗ON LUN 79
我明明滿血 我側邊有成堆人佢唔雷

以前試過係前線比人電到燥之後換法師全場追住對面d法師黎雷C...

玩過星曲WEB

唔知點解成日我打親國戰.
對面都用傳送術送我返城門.

曾幾何事....雷法係推線最佳首選.....

某團既出現....連連獲勝....令大家都玩雷法+箭雨推線..以此自豪..

直到今時今日......港服也不乏雷法箭雨陣...甚至更多...

以上都是港服既象徵....港服既歷史....

種種...足以證明某團既強大實力~~同超人既智慧牙   @_@  

在港服何嘗未試過玩戰士陣呢@@?....但身為戰士...個個都怕左佢呢

又何嘗未試過...開刀仔小隊...去介哂D雷法弓手@@?..但結果係未行到去已經死鬼左...

好多種方法大家其實都試過哂!!! 效果還是一般般WO ~.~ 所以大家都決定用雷法箭雨陣一直玩下去....

方法係人創造出黎......遊戲係死既...

個個人都話弓手蝦法師...射到硬直死鬼左...雷神就創造方法單挑打低D弓手.仲開埋教學文( 唔知有無人睇

個個都話雷法箭雨好屈機...戰士無得玩......鴨仔就用佢既方法埸埸1X..1X 咁殺....飲住枝可樂單手控滑鼠禁個制又一隻...

個個都話聖光淨係跳黎跳去無咩用......仲好低傷...無效率...安琪拉就用佢既方法...20K上,,,,1X殺......出技準確度無可否認...

YUI小唯  無論點都好...例子只是用來參考....用氣力抱怨...倒不如多多思考~  發表於 13-5-3 07:24 PM
CH_MG  鴨仔安琪拉都係過去式 雷神既方法根本用唔到係港服最後既命運  發表於 13-5-3 06:58 PM

仲幫遠攻x , 好明顯樓上就係所謂既遠攻x

笑傲無雙

回覆 mckh00 的帖子

講乜多把鬼咩. 根本係隻game on9 , 根本就唔平衡, on9 game

玩過星曲WEB

leungjp 發表於 13-5-3 09:13 AM

講乜多把鬼咩. 根本係隻game on9 , 根本就唔平衡, on9 game

講乜多把鬼咩.你根本係個on9.你根本就耳水唔平衡.on9仔.

笑傲無雙

我就係比人雷d到轉雷法既人

反正fez都無救了,sor,我真係唔會再選擇做比人虐果個

leungjp 發表於 13-5-3 09:13 AM

打手出現鳥!

玩過星曲WEB

不嬲都建議 雷D箭雨再減低攻D.......
btw  到汁笠仲係為人傷果班人真係好可憐

笑傲無雙 玩過星曲WEB

都執笠啦,比你場場人傷s又如何

雷法真係好玩咩?

戰士刀遊好玩過雷法多多聲啦

點解就執都咁多傻仔嫁

所以我覺得香港fez執左一d都唔可惜

利申:冇過日服

只會係A石充足既情況下玩雷法
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:00 PM , Processed in 0.037603 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存