2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 閒聊 - - - 特朗德
go

[閒聊] 閒聊 - - - 特朗德 [複製鏈接]

笑傲無雙

小弟係一個 RK 唔上唔落既金牌仔
等左好耐 , 終於等到特朗德呢隻怪物重制

佢既技能大部份不變 , 只係w 同 R  帶黎既分別令佢變成 6級後極恐怖既大魔王

因為我唔識+圖 ,, 如果唔係我都好想分享埋佢既心得 ,, 所以將字眼改一改 ,, 變閒聊大家吹下呢隻英就算XD

小小字海 願意睇先睇啦 ,, 都係果句 唔好怪冇圖 /_\

-  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  -  -  --  -  

優點 - 會戰強大既回血能力 上路對線既續線力 ,  6級後好突然既爆發力

缺點 - 極怕遠攻 (( 只係對住有少少遠程技能既近戰 都可以令特朗德 打得好痛苦 , 慎 / 達瑞斯 之類 )

個人認為佢既無論佢既順風或者逆風 , 都必要 有一件王者劍 + 振奮甲  

以上補充 - 因為小弟符文 紅係全攻速 , 紫係攻擊 , 後期開 w 高達1.86攻速   , 被動技 連 甲 , 係後期會戰 基本上 , 對方死一個玩家 士兵  炮兵 等 回復50-300血 ~  死小龍  巴龍  約補400-900血   會戰配合 R 技既持續偷血 + 防 令你硬上加上  攻速再加上你既Q技 偷攻   再有王者劍  令你有足夠既輸出

裝備方面  除左以上2件 之外 , 另外我會配搭 寒冰拳 令你有小小既洗兵能力 , 連振奮甲  有30% 冷卻更有效出Q  同緩速能力 ,, 當然仲有物防令你更坦 .. 另外大多數既坦裝 我覺得都係大同小異 , 睇環境而配 ~~

亦試過九頭蛇 + 王者 呢2件既輸出基本上真係令你洗兵時極級回血 , 每秒連打兵 + 死兵真係連100-200血以上冇難度 。

另外提及佢6級既爆發係邊到 ,, 就係佢既殘血引誘 , 先偷對方20%血 再+40%物魔防 , 然後配合攻速符文 + W技 同你既 平A 再Q 雙重攻擊  (對線近戰效果更佳) ,  已經數10次 試過單挑中 大約自己既半血 , 對方滿血  
結果都係到對方死亡既時候 , 我只係大約冇左半血再2份1 - 3份1 到  (配R技點燃)  

SORRY --  字太多 , 只係感想分享 ,, 冇圖都係果句 , 抱歉 :)  

隻英改變之後我相信好多人好陌生 , 玩上路既朋友仔  不訪試下 6 LV 時候用特朗德 SM下人 , 真係會令人地啞口無言
我6級通常會有一把比爾乜乜特彎刀 ; 原因係對方同你換血既時候 , 係佢估計唔到你半血以下時既爆發力
時候  用黎配合 E 技既減速 再配埋彎刀既主動技 追殺效果極佳 )

多謝睇哂字海    

未見過爆發型特朗德@@
樓主可否願意留下你LOL的ID?
等我睇下特朗德點樣爆發

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 03:21 AM , Processed in 0.029623 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存