2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 無雙~評心而論!謝絕罵戰!
go

[玩家公會] 無雙~評心而論!謝絕罵戰!   [複製鏈接]

我由無雙係一個細幫到而家強大左都係無雙會員!平時有上rc,但小講野,小提問,小發言!可算係一個隱形會員,但我覺得我反而咁樣我一直處於半旁觀狀態,睇到聽到既反而更清晰!以下係我對無雙小小既意見同批評!純屬個人意見!唔係希望引起罵戰,只係真係有感而發,抽水者同扮代表勿近!

以前無雙rc好熱鬧,好多人講野,好有家既感覺,D人肯互相幫助!除左打交即幫拖之外,想搵人開光呀,做裝,打禁地,可以話出句聲就有,當然唔小得就係齊抽水活動啦!真係好開心!反觀而家?rc係有好多人上,但好多唔出聲既,唔識既人,唔好話抽水,想打個禁地都難.......可憐既係有幾個肯出聲搞下氣氛既都唔知點解走埋。有D一出聲又騎呢騎呢。阿天又同佢講經,老實講,我真係拒聽左佢。淨係得番打交幫戰rc先有野講,真係有D似係富士康返工既感覺! 究竟點解無雙會變成咁嘅呢 ?

其實呢個問題只是冰山一角,rc變成咁,因為好多以前無雙嘅人都走哂!以前無雙既人其實就係同無雙打天下既人,講真,佢地點解走?我唔知,應該係話想知都唔輪到我知!有人走左,有人會問點解走,但阿天,湘相呢D核心人物通常會好似好神秘咁,又話唔好講又話唔好提咁,之後又黎副幫九up打完場!到最後通常都有個好好嘅理由就係,佢地自己個人本身有問題而退幫,但係事實呢?

試問一個幫會D舊會員一個一個走,剩下既會員仲有冇心機留係度呢?

另外你哋唔好再抽水女仔水抽得咁過份啦!喺唔喺想點女仔走晒先安落呀?  

阿天你成日為咗留住D新會員,搞到其他舊會員都想走,但係有冇諗過果D新會員會唔會真心幫你買命,定係3分鐘熱度過後又成了失蹤人口,或者勁多分身係第二個幫度,自己做戰地記者呢?你最叻就係打禁地既時候收人,講到無雙好似好多禁地打咁,又講到D時間夾哂咁,但最多只係之後果幾日特登搵番岩岩收既新會員打下禁地!老實講!無雙而家已經好少人開禁地啦!係有人開既,不過唔係組番無雙自己人打!有無雙既人情願跟街團都唔打你開既團!而你最叻既修龍,都要打幾個鐘,我真係覺得入你團等於中伏!無錯!你曾經好叻!武林守軍你第一個帶通關!但係位就得果十幾個,打就有廿幾個有份打,你唔洗番工就話24小時打姐!我地唔係打24果D個個車輪戰一個接一個去雷,打既時候都唔知自己有冇份通關!好啦!通左關啦?咁又點?我唔覺無雙有開村民團wo!等你心情好開村民!你既打法已經過時啦!咁多人打仲用咁多時間!你問你自己點解你而家開團冇人入呀!真係要反省下啦。

至於!幫戰既野,我唔會多講,始終涉及到好多人,但我個人覺得想打埋So洲塊地真係冇乜可能!對面缐越黎越團結,加上第三勢力又開始發圍!自己內部問題又多!

呀天你真係要諗下究竟以前既無雙好定而家既無雙強大

點解我要係度講,原因係唔想次次係rc俾意見,你就同我講經,一個就情緒失控,一個就口水多過荼打完場,一個就一句起兩句止,一個就扮代表其實最自私!之後沒完沒了!我想你同埋真正為無雙好既人睇完之後,可以會心諗一諗,唔係點錯處果隻!希望你明白!

已有 1 人評分Good 收起 理由
jason321456 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

睇得出你真係好熟無雙亦都真係為無雙好

笑傲無雙

回覆 意冷冷乳WO 的帖子

睇到第2段 有小小共鳴!
之所以RC活動開始少  係因為每一個大幫背後都係逐小建立出來
以前因為細幫 愈細幫就玩得愈融洽  雖談不上是熱鬧  但一定無冷場
有講有笑~~~~

好啦~到最後一步一步展成大幫會  幫會開始一定會有小圈子  小圈子不謹是1個 而係3,4個!!!
最後表面熱鬧  但其實缺少左熱情  各有各玩

所以有時入細幫仲好  起碼有人會注意到你 大家既互動 絕不比大幫會遜色
問題不是誰錯  如果硬要找答案  錯在timing !

利申 : 多年玩online game經驗 及本人現是紅樓細幫會@@"
           順帶一提  想入細幫又想有幫地  可以入中華樓 長期時間20人樓下   

mie_花  :)中華樓都唔細架 不過係低調和平幫 之前入過幾好架  發表於 13-6-10 06:18 PM
family520  well said , but true :'(  發表於 13-5-16 03:33 AM

感觸良多...
謝謝樓主將佢講出黎!

我心明月...
何以矇矓?
sad..

無雙 好多新手既惡夢
星若暗 敵幫記名既dead massage
初雪,湘湘 杜絕敵人既附和者

本人唔係無雙人,
問過D無雙幫眾黷都話佢幫主好好人
咁話自己幫主好,我都唔質疑

但係政策上真係好?
對面敵人,邊D成日打你地,邊D參與戰鬥主力,
以你地收料/整理既能力,都應該有個List
更何況你地連人地分身有咩套路都起到。

真係有必要打一D唔關事既記名?
蘇州錢莊拎野,星若暗鏢鏢鏢鏢鏢鏢鏢鏢鏢,好勁?
比人打個個仲Load緊:邊位?識架?好似同佢無咩關係?

踢館等開場,星若暗帶隊
遇到神判,初雪,湘湘,成炸人打你一個,
同隊隊友唔敢出手,因為有都你地同盟線係到,
比人打個個又Load,3唔識7,咩事?

知你仇家多,但係主打邊幾個我唔信你無target,無list
對住人地記名 一個出神,可以一班所向捕佢,
(可能你信奉退幫保平安,但係你地咁做都同時做臭個名,好認真)
咁好難令人相信貴幫主係好人,一般人都會先入為主,係幫主下達既指示?

同時有好多玩家係識好多朋友
除左幫戰會係戰場上相遇,
其他時間都係一齊玩,私底下跟本無分敵唔敵幫。

其他抽唔抽水我唔知,我只知無品行為就係咁
行過,唔比
放倉,唔比
踢館,唔比
禁地,唔比
比武,執你最尾個下

重玩之後由同盟轉左去敵對線
我體會到既係用唔同既身份去睇同一個人都好唔同
佢可以係好幫友,但人地眼中佢可能係衰人
只係每個人立場不同而已

其實一個幫會, 有rc頻道, 只會加快幫會滅亡速度

我一向唔見議幫會有rc, 除左打架啦

因為rc只會加劇小圈子GE速度, 新人入會自然越少人出聲, 自然就覺得被遺亡, 就好自然咁走晒
FGFGAA + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

其實你地嘗試下著手搞個幫會就會明白嫁啦。

花無百日紅,打機都係求開心姐。做到自己想做既野就得,武俠GAME打打殺殺,我比人殺比人圍我都係就近復活。太多人覺得比人殺就要出頻鬧人。

豬豬靚爆鏡  係囉0.0 屎霖講得好岩..湊D小學雞真係好辛苦架~  發表於 13-5-16 05:58 PM

梁俊義 發表於 13-5-16 08:18 AM
無雙 好多新手既惡夢
星若暗 敵幫記名既dead massage
初雪,湘湘 杜絕敵人既附和者

我諗你所在既公會一樣有同樣事

記名幫眾唔係一個唔洗比人打既值口黎- -我諗公會有事d人去幫手無問題吧???

九陰賣點係pvp 周街可以打人= =奪書黑書都係賣點  其實可唔可以唔好禁小學雞= =比人打就出頻叼叼叼

我覺得就好似云峰禁 - -

你覺得唔想無啦啦比人打你咪入一d和平公會 好似中華樓禁 - -好多事都係因為公會 記唔記名都係禁話 下下個個話唔關事禁你入咩公會???你有權利享受副本 就有義務因為公會既事比人打

樓主又係岩哂果幾個條件    自稱無雙幫友,新論壇ac
過往post有得睇

其實如果你想個幫好你直接密佢啦= =唔洗搞禁多比人討論

= =你既用心表面上為公會好 查實咪又係敵幫做既野= =

都係果句你出呢dpost 出埋名 出埋幫 禁就型又威 唔洗鬼鬼鼠鼠
123451 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

其他抽唔抽水我唔知,我只知無品行為就係咁
行過,唔比
放倉,唔比
踢館,唔比
禁地,唔比
比武,執你最尾個下

如果你無公會就係人地錯 旦係你有公會就係你自己問題= =

總結因利益而結合,因利益而分開
各大幫會都係咁

siufung314 發表於 13-5-16 11:24 AM
我諗你所在既公會一樣有同樣事

記名幫眾唔係一個唔洗比人打既值口黎- -我諗公會有事d人去幫手無 ...

E家就係比無雙D人鬼鬼崇崇咁打。

梁俊義 發表於 13-5-16 12:34 PM
E家就係比無雙D人鬼鬼崇崇咁打。

你到底明唔明咩叫敵對..
你入個有戰事既幫,就預左比敵對殺  話知你新仔定神手
無論你呢一刻有冇參與幫戰,你將來都有可能直接或間接幫助佢地  
唔想比人打就入中立幫  又要入打交幫又要唔比人打? 你咪好著數?
你企咩道德高地?
只要你一日係敵幫,無論係屋頂跳落黎殺你,定係搵十個人魔手拉到你OFF   我覺得都十分合理
唔搞你係仁慈,搞你係道理

同埋殺敵對新手/掛機 兩條線都有,唔單止一個幫有做

人地野外殺人用迷魂鏢你就話人鬼鬼崇崇
咁係咁架喇,野戰最好用就迷魂鏢同爪   
唔通野戰用太祖長拳同你打?
你覺得佢嬴得你唔光彩咪開佢生死擂
123451 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

好老實
神判無雙最過份就系封人打造台
有d生活玩家入幫只系吹下水同組下禁地咁, 平時打交唔出席, 都比你地吹成團人去封.. 重點系退左幫都要封
依隻game汁粒真系多得無雙唔小
岩既, 天哥成日想稱霸九陰, 依家成隻game你玩晒啦

kelven14  你講依句之前唔該諗下一句說話 空穴來風必有因  發表於 13-5-16 07:35 PM
梁俊義  所言甚是  發表於 13-5-16 02:39 PM

笑傲無雙

Tszjai 發表於 13-5-16 01:27 PM
好老實
神判無雙最過份就系封人打造台
有d生活玩家入幫只系吹下水同組下禁地咁, 平時打交唔出席, 都比你地 ...

YES...神判無惡不作.....
離開你既道德高地..加入神判
神判歡迎你...

LILY字

123451 發表於 13-5-16 02:13 PM
YES...神判無惡不作.....
離開你既道德高地..加入神判
神判歡迎你...

Sorry我系正義使者

只可以講人情冷暖 樓主節哀順便

wiwyzz 發表於 13-5-16 01:20 PM
你到底明唔明咩叫敵對..
你入個有戰事既幫,就預左比敵對殺  話知你新仔定神手
無論你呢一刻有冇參與幫戰 ...

問題係無幫都搞,請問e種叫人情?歪理?
你到底明唔明咩叫敵對?
我做緊自由散人,就預左自己圈子玩,
加上我只係禁地生活人,
企既係時間高地,
只要我一日無幫,無論係屋頂跳落黎殺我,定係搵十個人魔手拉到我OFF   一切都係歪理

你不停話我有幫既話我都無辦法,我只好說我有一個幫,叫丐幫

梁俊義 發表於 2013-5-16 14:36
問題係無幫都搞,請問e種叫人情?歪理?
你到底明唔明咩叫敵對?
我做緊自由散人,就預左自己圈子玩,
加 ...

喂 隻game的設定係咁嫁啵
江湖係咁嫁啦 好出奇丫?

開紅game就係咁玩, 冇得怨

game姐, 比人殺咪比人殺, 你唔會小fk肉

睇開d啦, 我怕你遲d去跳樓
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-19 12:36 AM , Processed in 0.053628 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存