2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《Field集中討論區》今次更新既變化
go

[消息情報] 《Field集中討論區》今次更新既變化   [複製鏈接]

鑑於版上出現大量有關於Field大更新後的帖子。
故此更新此帖為集中區,以免影響版面風氣。
麻煩以後有關問題請在此帖子發問/討論,謝謝。

如在此更新後還有類似帖子將會扣10分及以關帖處理。

版主-糟糕君 上

今次F化除左更新原野
仲有唔少細節都更新埋

例如終於完整更新成S2

成晚無訓 諗住訓之前睇下上唔上到
咁岩就開左SER
於是就係即時體驗一下更新左d咩

以我所知 同埋網上所睇

1. 完整S2 技能跟進下修  天懲 核心通通下修  沙暴RJ到不能再RJ 旋風車輪全中仲高傷過沙暴

原本我天懲最高打到6萬6 依家得返5萬6  5lv核心原本我打到2萬幾  依家最多紅字1萬4

利申: 我既DW同RF都係+10時絕

感覺就係  rf同dw仍然係好暴力  不過輸出的確係降低左
核心應該比較明顯低傷左

VC招火海重疊傷仍然未改  所以火海仍然有得威 只係傷害低左d

另外 技能下修所影響既 只有紅技 如mp1 2 3  橘技係唔受影響
所以分分鐘出現橘技打得仲痛過放紅技既情況
而且 mp1下修既幅度無mp2 3咁大 所以相對起黎 mp1既傷害無太大既變化

2. 天懲bug修正

天懲係施放期間比人打斷 出光環  2轉橘技 或者倒地 就可以引爆
令原本打斷左既天懲再次施放  尤其係用2轉橘技引爆 仲會出現超高傷害
例如打出20幾萬   不過依家修正左

3. 復仇稱扣魔效果變更

復仇稱同吹波膠配搭埋一齊既話 以往係先扣魔 再加吹波膠既mp量

例如300魔  以前係先減33% 變成201 再加吹波膠既30mp 變成231mp
依家改成 先加30mp 再減33% 於是就得返221

不過港服用復仇稱既人幾乎係無 解到稱既人 暫時只係見到兩個

4. 信箱樣貌改變

變成左韓服早前開放7城時所改既版本

5. 部分特殊字眼會消失 或者變成其他字

例如乄  灬  呢D字眼 有時會消失 有時會變成其他字 每次重on見到既都唔同
呢個問題就唔知幾時再修正

6. 黑rank仲未修正

7. 據說正式pvp追加左d新野 不過依家無人排 所以仲未試過係點

8. fps上限終於鎖定  

基本上現時fps最高都係80左右 我最高既一次都係85
而且即時降返落去80

9. TT招MP2 機動領域 隊友既回魔效果唔再減半
跟進韓服現時既版本
所以咁多位TT玩家 不妨多D放呢招令隊友受惠

聽聞dc好似偷偷地上修左d野 好似係3面具覺醒之後既buff

10. 符文既月神扣魔效果跟進左新版本 即扣對手mp上限既50%(5lv)
例如對手300mp上限 就固定扣150mp  400mp上限.......

11. 據說風行既2轉mp2跟進左韓服既版本 即除左回血 加攻速呢d之外 仲回埋覺醒
好似話自然之力都跟進左新版本
同時女神發動2x霸體效既bug就修正左

12. 寵物背包突然多出一隻紅圍巾噗魯
以前活動送過一隻紅圍巾噗魯 當時活動結束之後 好似無解任留底佢既話 就會刪除
當時我無解任 但係今日上線 寵物背包突然彈左隻紅圍巾噗魯 仲要係我以前幫隻已經刪左既噗魯改既名黎....
姐係同一隻

13. sss既圖案終於改成新版圖案 唔再係之前好逼好醜既舊版圖

14. 唔知係我問題定係點 打字既時候 如果禁到方向鍵 人物會跟住郁....

15. 道具效果跟進韓服
例:霸體章改返做10秒
德萊歐特的憤怒 唔再受地屬影響 500地照樣鎖
不過中道具可以斷魔 同以往有分別
巨人藥水支援天懲傷害  即使用巨人藥水時 施放天懲 傷害會再乘1.5

16. 藥水類物品(中藍,全水 水晶球)變成100支1set 但係中藍CD仍然係30秒
無跟進韓服既1分鐘版本  可說是副本友既喜訊

17. 以往活動刪唔到既道具 都可以禁裝備丟棄黎刪
系統會問一次係咪真係刪 然後輸入丟棄兩個字 就可以刪除
不過有部分道具仍然係刪唔到 丟棄既時候會出現空白對話框

18. 選項搵唔到關閉顯示ED同經驗值獲得既選項
如果有熟悉系統 搵到選項既人 請回覆提點提點

解決方法:

對話框上面的 全體 組隊 公會 密語
按右鍵可以tik取消顯示
不過要逐個弄

19. 劍之道已跟進上修  變得更加易儲
艾仔大福音   
不過詳細都係要等專家測試
我同千億就咁測試 感覺上係易儲左
至少1SET出活力 或者接近開到活力都唔係難事

經證實 劍之道未跟進韓服版本  韓服比現時更易儲劍道

20. 轉職送既職裝追加左套效
韓服好耐好耐好耐好耐好耐之前 職裝就追加套效
而且套效十分強力 2轉職裝既套效好似就有10速 10暴 100屬同埋唔記得咩

21. +11武器追加新特效
+11武器發綠光 但係韓服既閃電特效仍然未有

22. 末日超過20速 >>^zx會追加拳頭既判定
>>^zx追加拳頭判定之後 空中拳頭hi中都有傷害 而且落地有兩hit
用黎接技回魔高 易接

23. 守護既鎖1 種子陷阱改成受地屬性影響
抗地愈高 種子捆綁時間愈短
唔清楚係bug定係韓服改成咁

24. 艾登稱號效果變更
狂鋒NPC 艾登稱號 Born to Blood
被攻擊時 令對手陷入流血狀態(無得跑)1秒 改成5秒
唔清楚係上修定係bug

PS.頭先一上線 多得千億提醒時空榜清空晒 於是趕係6點前打左場  順利入手時挑每周第1名稱!!

PS2.我發現Tiya個名突然係排行上消失

PS3.終於有多個同伴陪我一齊無排行了!

PS4.有傳話今次更新之後 血量魔石失效  呢樣經測試之後 證實係假   流言破解
應該只係因為改左血量顯示方式 唔再係超過某個血量就顯示滿血 帶比人反差 產生錯覺

今次一次過跟進左唔少野 只係bug仍然未修正好晒
打漏左既野 歡迎提出 我再加上去
已有 7 人評分Good 收起 理由
香醇濃厚 + 3 (翻滾
benyim001 + 3 加油 核心下修幾好
thomas2011ma + 3 精品文章
伊藤麗子 + 3 有神快拜
holun246 + 3 一齊冇排行
糟糕君 + 5 精品文章
hj1op2 + 3 精品文章

總評分:  Good + 23   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

對我黎講PS2先係重點

我都係覺得舊好似好D
簡潔D,但而家我想知道既係,我想睇下有咩人開左咩場應該點禁?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

仲有冇得關左經驗同ed訊息
之前仲有得關左佢
而家唔知點關左多

Tiya個名突然係排行上消失

笑傲無雙 玩過星曲WEB

超遠視距睇到我眼花

回覆 天使長 的帖子

ed同經驗顯示方面 又真係搵唔到關閉既選項....

melt 有得改制?

Meritnam  更新完之後追加左改鍵既系統  發表於 13-5-16 07:46 AM

改左之後最高lv係幾多

Meritnam  仍然係60 今次更新無開放等級上限  發表於 13-5-16 07:48 AM

9. TT招MP2 機動領域 隊友既回魔效果唔再減半
跟進韓服現時既版本
所以咁多位TT玩家 不妨多D放呢招令隊友受惠

岩哂
聽聞dc好似偷偷地上修左d野 好似係3面具覺醒之後既buff

被動????

10. 符文既月神扣魔效果跟進左新版本 即扣對手mp上限既50%(5lv)
例如對手300mp上限 就固定扣150mp  400mp上限.......

爽死

11. 據說風行既2轉mp2跟進左韓服既版本 即除左回血 加攻速呢d之外 仲回埋覺醒
好似話自然之力都跟進左新版本
同時女神發動2x霸體效既bug就修正左

一係唔改一改就s3,幾時上修埋舊職,元素啊

eyesbook 發表於 13-5-16 07:25 AM
我都係覺得舊好似好D
簡潔D,但而家我想知道既係,我想睇下有咩人開左咩場應該點禁? ...

只有組人/排黎等

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

職裝有套效by龍鳩

hok55 發表於 13-5-16 08:04 AM
只有組人/排黎等

咁哩次真係新不如舊
咁樣好唔方便

eyesbook 發表於 13-5-16 08:13 AM
咁哩次真係新不如舊
咁樣好唔方便

但係係任何地方都打到副
唔使3城打3城副,5城打5城副要走

e+傳送用ed就ok
距離自身愈遠愈貴

仲以為仲有得升見d人係甘打怪
同d怪好似有bug甘

我想講一下e+用喇叭講野重登
都睇到之前既對話

hok55 發表於 13-5-16 08:17 AM
但係係任何地方都打到副
唔使3城打3城副,5城打5城副要走

如果係搵時空隊,要搵到幾時先可以打到4場?
3場你好彩可能同一隊人打連打,咁第4場呢?
其實哩樣好唔方便

eyesbook 發表於 13-5-16 08:25 AM
如果係搵時空隊,要搵到幾時先可以打到4場?
3場你好彩可能同一隊人打連打,咁第4場呢?
其實哩樣好唔方便 ...

一係喇叭招人
一係公會/fd/野外組人
一係......................慢慢排

6. 黑rank仲未修正

哭了
又多一個星期無石洗。

多謝橙橙改field比我地玩,
有field就feel
五洗買對戰石lu(怨念

14. 按坐下可避免
21. 聽巴哈講開到第11隻角色
(我未更新完check唔到)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 09:43 AM , Processed in 0.039518 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存