2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 平心言論 有請2000fun會員momo入黎
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 平心言論 有請2000fun會員momo入黎   [複製鏈接]

本人代表Syner創隊人身份誠邀你進行一場善意交流
你同我地隊員之間有咩私怨點解要拉曬我地成隊野落水?
加上件事發生係大概半年前.而個時你我地現任隊員有私怨係咪應該當場解決?

以下係 會員momo係facebook inbox同我地Syner現任隊員既對話內容

事發起因
半年前有日我地現任隊員 即係舊Soul車隊既創隊人-baby燁少
同Soul某位隊員去北角Gameworld打機
咁baby燁少當時無打灣岸
見到momo此人 無故向Soul某隊員落技,攬飛機位
而當時Soul隊員無作出任何反擊.
你咁大口氣話我地on_車隊
點解見到我地車隊既人聊你攬炒你未掂到我地車尾就縮到廿幾米呢請問?
如果你係咁大口氣話我地on_車隊既話 而家我代表Syner全員誠邀你打交流解決呢件事
如果我地請槍 我地全部當場剪卡及立即解隊

而事後momo有私下同燁少傾過
但燁少唔清楚或者唔記得momo有冇約佢過交流.
就算你有約佢交流都好,點解你唔當時追究要係半年後翻舊帳?
仲有點解要拉埋我隊Syner落水?

唔該你本人企出黎同我地Syner解釋翻件事

多VIP=請槍咩理論請問?
仲有請你解釋下咩係 又條ON_車隊???
請問你識唔識尊重兩個字點寫?
你話完我地車隊之後而家反而惡人先告妝?
如果你行得正企得正 怕咩我PO你出黎?
你自己識講係私人野 咁你識唔識分咩係車隊同埋私人?
你而家係(無肉)緊我地成隊車隊WOR
你有咩私怨講當時人一個就夠喇 洗唔洗拉埋我地落水先

請板大如果要關POST的話,可唔可以等我呢件事搞掂左先LOCK?
因為我唔想到時又俾人話我地走數..3Q

又係momo

MO哥你仲差我一週交流呀幾時打?

grandv30460 發表於 13-5-20 06:35 PM
又係momo

SOSAD 半年前既事都翻舊帳
又唔搵當時人傾...要係FB INBOX私聊發洩 喊出黎

KiT★★ 發表於 13-5-20 06:36 PM
MO哥你仲差我一週交流呀幾時打?

燒傑BB你唔好聊佢打交流住喇\./
人地而家擺到明係搞我喇\./你遲下先喇PK

如果本人言論令本車隊名聲受影響,
我momo係到道歉,但你地隊員味經本人同意上傳其交談內容,是否侵犯個人私隱?
半年前既事,依家遘番都廢事,口同鼻遘,死沒對證。
重有一句本人言論不代表車隊
交流我會親自聯絡你

我希望到時一筆清曬我和你之間既磨擦

tomlaw18 發表於 13-5-20 06:38 PM
如果本人言論令本車隊名聲受影響,
我momo係到道歉,但你地隊員味經本人同意上傳其交談內容,是否侵犯個人 ...

係無錯.你同佢既對話係私隱 但係拉埋我地隊野算唔算係自己既私隱?
我地冇權知既? 一個人意外受傷既話.私穩問題係咪唔可以通知有關既親屬或者朋友?
洗唔洗俾私隱尊員公處電話你打去問下我地算唔算侵犯你私隱?

私 隱 專 員 公 署 熱 線 電 話 : 2827 2827
你 可 以 用 電 話 查 詢 個 人 資 料 (私 隱 )條 例 或 私 隱 專 員 公 署 的 工 作 。

私 隱 專 員 公 署 的 查 詢 熱 線 在 下 列 時 間 為 市 民 服 務 :

星 期 一 至 五: 上 午 8 時 45 分 至 下 午 5 時 40 分
星 期 六、日 及 公 眾 假 期 :  休 息

傳 真 號 碼 : 2877 7026
你 亦 可 以 用 傳 真 向 我 們 查 詢 或 投 訴 。

親 臨 公 署 或 郵 寄
你 可 以 郵 寄 信 件 給 我 們 或 親 臨 公 署 索 取 資 料 或 投 訴 , 公 署 的 地 址 如 下 :

香 港 灣 仔
皇 后 大 道 東 248號
12樓

投 訴 表 格
你 可 以 利 用 私 隱 專 員 公 署 的 投 訴 表 格 提 出 投 訴 。

電 子 郵 遞
你 可 透 過 電 子 郵 件 enquiry@pcpd.org.hk 查 詢 對 條 例 或 本 公 署 的 工 作 。

當 值 主 任 服 務

當 值 主 任 於 辦 公 時 間 內 提 供 以 下 服 務  :
‧    解 答 對 條 例 或 私 隱 專 員 公 署 的 工 作 的 有 關 查 詢 ;
‧    協 助 投 訴 人 填 寫 投 訴 表 格 (OPS001)。

資料來源:私隱尊員公處官方網站 yahoo 打關鍵字第一個就搵到

車隊唔係一個人既事 係一班人既事
咁請問你話我地車隊唔通我地班隊員無權知道嗎?
咁樣你會唔會覺得對我地既隊員好unfair?
已有 1 人評分Good 收起 理由
賓尼._. + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回覆 Syner.. 的帖子

我和佢遘野都係吹水野同個人意見,
傷到你地感受,我感到十分抱歉!
我遘咩都沒用,我唔夠你遘。
重有唔該曬你個香港個人資料私隱專員公署既資料
交流方面我已經inbox左燁少

笑傲無雙

學野時候又到喇……

霸氣syner

我都係syner 既,你話syner on x,即話d隊員都on x啦,咁我代表Oliva向你提出交流,睇下邊個on x

billyng2423 發表於 13-5-20 09:03 PM
我都係syner 既,你話syner on x,即話d隊員都on x啦,咁我代表Oliva向你提出交流,睇下邊個on x ...

好撚勁咩?我代表本人向你提出100周攬抄交流

你而家係(無肉)緊我地...

慢慢的變成這樣了...

約好單聲……我想出嚟觀戰!!!

Baby燁少邊個黎
Baby燒少我就聽過

行得喇

又到我尼d新手學野時間

RE: 平心言論 有請2000fun會員momo入黎

billyng2423 發表於 13-5-20 09:03 PM
我都係syner 既,你話syner on x,即話d隊員都on x啦,咁我代表Oliva向你提出交流,睇下邊個on x ...

理直氣壯講歪理?

人地明燒我地
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 11:21 AM , Processed in 0.037955 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存