2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神兵玄奇Online 玩過台服,4萬1戰力氣皇,分享不花錢戰力提升方法 ...
go

[心得分享] 玩過台服,4萬1戰力氣皇,分享不花錢戰力提升方法   [複製鏈接]

嗯嗯,對的,當你地港服岩岩開始個陣,台服已經要汁啦,6月6,唔駛6月6,而家都變鬼服,還好
前2個禮拜,新生天晶最強家族[絕色風雲]派金元寶+自己合共花了4萬金元寶係原地復活上面,
將潛龍世界boss[[[[大魔龍王]]]]]殺左啦,廢話唔多說啦,在此分享一下氣皇的戰力提升方法吧~

其實戰力一開始唔駛話要升到幾快幾快,我玩個陣,40lv有7500,50lv有1萬3到就ok架啦
一開始既強化石,唔駛強化裝備,因為升lv好快,話咁快就換裝架啦,裝備有無雙就最好,無既
完美也可以用一用,一切戰力,等60左再升就得。
但係有幾樣野一開始就可以沖定先既,就係鬥魂同靈玉靈鑽啦,因為鬥魂你用左變異雙無雙後多數都
唔會轉架啦,靈玉靈鑽又可以拆落黎,所以呢2樣野可以一開始就可以花錢落去。
先講鬥魂,記得!!一定要買有8技既鬥魂,因為如果你自己升到8招技再學8技,係唔花錢既情況下係無可能,
而且我都升過2個鬥聖,1個有8技,學左6招,12星,戰力有6887,而無8技,一樣6招,12星,戰力只有6561
所以係到就睇到有8技係多幾多戰力啦,而氣皇,我推薦用草將,木尊,樹聖,遊盪花神(因為桃神太樣衰)
當然你都可以用桃神,因為氣皇唔似月仙有盾,所以要撐血。
而星陣,就插風紫甲/風橙甲,無錢就買紫一定唔好用藍,因為你升到60,賺錢唔難,所以記得用紫星魂,
而點解要用風?無錯,氣禦係好型,但係當你60個陣,你會發覺好弱雞,而且放3次再用1次氣箭好麻煩,
所以就用風星魂,我67個陣,氣箭只要1秒,變身唔駛1秒,+上星陣既氣箭-抗,其實勁過氣禦好多好多,
打怪1下2萬,爆擊3萬8,而用甲唔用根骨,因為靈玉靈鑽升左上去,+好多血,變左身成13萬血,用根骨撐起黎
個幾千血,要唔要都罷,反而甲就好用,坦迷霧0紋戰將都無問題,當然有坦最好啦,
到最後講靈玉靈鑽啦,呢個唔駛問都知,合得高,效益就越大,1個8級玉,可以+7百幾戰力,而插既裝備
順序係上衣,褲,肩,頭,腰帶,鞋,配飾,其他就用低1級既玉就得,5級玉開始裝會發綠光,6級藍,7級紫,8級黃
9級紅,10級白,不過我都只係合到全身8級,再合9級太有難度,你唔花錢真係無乜可能,咁點黎錢同靈玉靈鑽呢?
異界係1個好選擇,如果你係氣皇,戰力有1萬5到,就可以去低級異界,去最大既房等王,你去其他房打足半個鐘
都唔夠你打個王多,而平時可以打0玉王~4小時出一次,玉海亭幾萬血,人多真係秒咁滯,極寒同冥域有1萬5戰力
都打到,絕域既0玉王會放技,等2萬戰力再黎啦,而一開始既時間,其實可以去掛地牢刷魔主,如果你有2萬戰力,
當然可以自己殺啦,如果無,可以約埋朋友去刷,唔好組隊,通常刷半粒鐘就出1隻魔主,再組人合力殺,10萬書,再自己
分,好快就修為滿,而修羅界就6小時出1次王,上層左邊既鬼獄得45LV,好易打,不過得1粒4級玉,下層血浴都唔難,
仲有5級玉同4技書出,如果殺到血浴輕鬆,咁機關0將都唔難架啦,係難在去個條路上面= =""一開頭無坦開路,你只可以原地復活死過去,其實玩得岩,D錢唔係花左係錯既野到,戰力要升上去唔難,而戰力上到2萬,就記得約好人去打潛龍0紋,因為必出2個紫0紋,有小機率出箔金0紋,如果有人搶王,記得組陽魔/月先,因為王係唔係你既,係計所有人打王既第1下扣最多既血既技,陽魔出招快,一下星蝕計埋又扣得多,多數都搶到,
先講到呢到,請等PART2~

玩過星曲WEB

多謝分享
但這篇野好似過早post出來了 -.-
因為以現在港服出左1個月唔到既時間來講
唔洗個 5 6 7 8 千港紙
是很難做到你個要求的

你覺得要做到包魔主又唔比人封殺真係咁簡單?

40LV 7500戰???  連50裝星陣未開 點上7500ar?
50LV萬3戰已經係接近HKD戰士囉
唔好玩la

我只想問火雲挖巨蟹卡的神秘地點在哪-.-
挖神兵經驗有屁用

順序係上衣,褲,肩,頭,腰帶,鞋,配飾,其他就用低1級既玉就得?順住會高戰力D?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

不花錢?  入到黎淨係見到要花錢既心得

回覆 蘇黑兒~* 的帖子

最主要其實係睇你有無打齊波波同異界,因為0玉效益好高,而計你就算返學返工都好,都應該有時間打到2次0玉王
開左1個月係唔長時間,但係玉海亭同極寒0玉都唔多血,只要你去等,同埋王一出就即打,玉海同極寒都有可能出4級玉,就算無,合埋都有1粒4級玉,就算同裝,5級0玉比6級玉都少成百幾戰力,11件裝就差唔多2千戰力,唔計武器,而且特別係宗主,坦2萬1王,血就要有15萬,台服有D2萬6,7戰力既宗主都坦唔到,因為0玉低級,撐唔到血

回覆 yup0123 的帖子

魔主而家多人係1樓打,你咪去2樓刷囉,又唔係出定點,你1個殺唔到,組好人去2樓,自己1個打怪,會出既機率係好高,出左再組你搵既人,封殺?花錢既又唔會理你個幾本書,唔花錢既,你咁玩,戰力好快會高過佢地一層,你怕咩

回覆 HELLOQ2020 的帖子

你無玩港服你唔知道~_~魔主獨食係會引到成班人封殺(包括玩錢既)
獨唔獨食到都係另一個問題...如果比人見到你打緊魔主,你又唔組人
就會比人拉王走...就算你好彩無比人見到,都會比人封殺(包括高戰力個班)
因為魔主唔止得4本書,係有每人一萬既修維
所以已經係不成文地要組頭24個申你既人...
咁樣加埋有25萬修...魔主既獎勵去到最大
另外,如果個個都獨食咁其實反而唔會多修
基本上依家個個有魔主都係分享出黎+埋既修仲多過你自己獨食一隻
真係個個獨食邊有咁多隻比你自己獨食

仲有人玩架咩?......我冇玩半個月...笑左...應該走左8成人...

冇乜啦,D元寶價係咁升,物價係咁跌,都唔知D人點諗,搞死隻GAME

好勁WOWOWO

想請教一下.氣皇靈紋又應該點上法~

有咩可能做到阿!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:59 AM , Processed in 0.039804 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存