2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 WebGame綜合區+附助程式區 《龍吟三國》試玩評測
返回列表 發新帖 回覆
go

《龍吟三國》試玩評測 [複製鏈接]

一直以黎,我都好鍾意玩三國類型既遊戲~點解?無得解,係男仔都鍾意三國架啦!有無數既英雄、有可歌可泣既故事、仲有超多引人入性既故仔!呢個就係三國既特色!本人尤其愛好諸葛亮,因為佢精忠報國,無一刻有一己私慾,係我既偶像黎架XD,現實上我當然唔會話人聽啦!一陣話我宅男就唔好啦!

呀…講番先,我要番工,打工仔一名,呀頭坐係我隔離,真係成日都好悶,好想搵野玩!但又唔敢玩,呵呵!俾人鬧死~尋日係FACEBOOK見倒[此內容已被過濾]入面有隻岩岩新出既遊戲《龍吟三國》,見佢D公仔好靚好得意,仲要係我最愛既三國故事背景,緊係即走入去玩啦!玩落覺得呢隻GAME真係幾好,我非常之鍾意佢勁得意既人物模組,超可愛,埸景又靚,最重要係,個系統帶住我玩,而且係回合制RPG遊戲,唔洗花我咁多時間,又唔會俾人發現我玩,SO GOOD!最緊要係,勁多人玩!

官方對遊戲的介紹:
《龍吟三國》是一款以三國題材為背景的大型RPG網頁遊戲,遊戲採用多種時下最先進的技術,同時擁有豐富的武將系統,陣法系統和獨特的回合制玩法,讓玩家體驗在那氣勢磅礴的三國時代,統領全軍,攜帶心腹衝鋒陷陣的感覺。
---------------------------

《龍吟三國》裡面有3種職業,分別為刀將、槍將、弓將,呢幾張係我在佢地FACEBOOK入面DOWN落黎既圖:

而裡面更有超多武將可以收服,所有武將根據能力不同,按顏色劃分,依次為,綠,藍,紫,金,橙色武將。
刀將:強力坦克職業,近戰,血多防高,攻擊偏弱,出手速度較慢。特點:部分武將擁有縱排攻擊技能。
弓將:DPS職業,遠程,血少防弱,物理攻擊強,出手速度較快。特點:部分武將擁有群攻技能。
槍將:均衡職業,近戰,血量,防禦,攻擊均為中等,出手速度中等。特點:部分武將擁有橫排攻擊技能。
軍師:輔助職業,遠程,血少防弱,策略攻擊強,出手速度極快。特點:與眾不同的攻擊方式,部分武將擁有加血技能。

哈哈,我第一隻軍師:蔡文姬....

另外一種最吸引我既就係坐騎系統,點解吸引?唔係隻隻GAME都有既咩?NONONO~佢最吸引我係好超得意,勁可愛..哈哈哈:

普通坐騎:
坐騎對隊伍內所有出戰武將進行相應加成。
加成效果由坐騎等級決定。
坐騎到達相應等級,可解鎖下一階段形象。
坐騎無法直接獲得經驗,需通過銅錢,或高級飼料餵養,才能升級。

特殊坐騎:
活動或其他途徑獲得的坐騎道具,使用後可獲得相應坐騎,及特殊坐騎的加成屬性。
遊戲裡面超多關卡副本打!你想自己打又得!用道具打都得,得左,方便快捷!

雖則我呢家唔夠高LV,陣中武將很少,唔夠華麗,但我見好多玩落左既都超靚架!

人地玩落果D,已經好鬼正XD,好有以前玩回合制一齊洗怪既FEEL!

呢句說話,我係官網抄落黎,我覺得幾正,同大家分享下:
如果你和這些三國群雄豪傑們生於同一時代,你在亂世中會怎麼做?你會成為曹操般的一代梟雄?還是關羽一樣的仁義武聖?還是諸葛亮一般智謀超群的聖人?還是將他們盡收囊下,為你效勞。這都取決於你的選擇。

最後,當然要話樣正野俾大家知啦,就係新手登入即有超豐富獎勵序號送呀@@快D入去拎,一齊玩啦!
我角色名叫:希原,SERVER 1:單刀赴會,入到黎add我一齊玩啦^^

多謝分享,又有一隻三國的遊戲。

玩過星曲WEB

謝分享,已玩了幾天感覺不錯
拿了新手卡了
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:47 PM , Processed in 0.027635 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存