2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 各職業PK場優勢缺點分析,歡迎發問
go

[心得分享] 各職業PK場優勢缺點分析,歡迎發問   [複製鏈接]

由於見到有人問C9職業分析,所以我開個POST解答大家問題,PVE唔講,只係講PVP
劍聖-移動速度全GAME最快,PVP時也有兩招遠距離的攻擊作抽水之用,和勇士和守護者相比速度和攻擊比較凸出,在PVP時屬於一個不錯的職業,缺點是不能跳躍,在國服的經驗有些劍士在使用強閃後經常DOM時間等強閃冷卻後再狙擊敵人,一些比較強的劍聖都是玩硬值流,因為劍聖有三招技能都是把敵人打致硬值,在硬值當中不能強閃,被迫完全中了三招才可以強閃,在裝備懸殊的情況下經常被劍聖三招殺死

勇士-這個職業在國服PK場很小遇到職業,由於移速只在守護者之上的關系,和守護者一樣經常被拉打,招牌技能是盾衝,CD快,跑的也快,如果是高手勇士盾衝抓人成為了必修科,勇士技能主要在一擊耗血方面,中了一下扣十分多,但命中偏低,所以勇士起手多以盾衝起手,但在亂入方面十分強勢

守護者-完剋劍聖的一個職業,最高的血量最高的防禦,而且有霸體技能,這個不多說了

暗殺者-本人國服的職業,但上手極難,本人用這個職業在PVP場各種被虐...但過了黑夜總在曙光,技術上來後那身法比任何職業都飄逸,但新手用只有被人虐待的結果..這個職業強於瞬間無敵和體術(E抓等),招牌技能是瞬步抓,在和敵人近身時拼招經常處於優勢,沒有明顯優點,缺點是對操作者要求高

游俠-全GAME好射得既職業,但神槍手出現後明顯弱勢下來,這個不說了,拿弓射人的,自己想像吧(操作難)

偵察者-最猥瑣既職業,成日放陷阱,陷阱仲要係追蹤,近戰既惡夢,完剋守護者,招牌是空中柯蛋(係天空放陷阱,好似柯屎柯出黎咁)但被游俠完剋

道術師-新手惡夢,瞬間衝刺令新手接應不來,而且裝備需求很低,力量型的道術輸出很高,一瞬間就被殺了,而禁魔也是道術的招牌之一,法攻的道術經常在連技中用上禁魔把人一套殺死,如果是高手使用在PVP十分難打

幻術-比所有職業多一招反擊技能,攻擊多是瞬發和看不見的,國服很小這職業,

元素-分天元和地元,地元PVP較強,天元PVE較強,但在PVP場都有幾招殺人的能力,而且可以放召喚寵,唔夠攻殺隻召喚獸就輸一半

新職唔講住,因為未出   
歡迎發問

反而想知咩職係必練?? 因為我見升LV好似都唔難.  開幾隻玩都應該冇問題.

我CCB時玩暗殺者.. PVP  ..遊俠手太短 近戰明明出招先都俾人打番轉頭. 用弓有用難中.   我突進又俾人CUT技..   好慘...幾多LV先可以出頭天?

十週年勳章(賀詞)

death仔 發表於 13-5-27 03:29 PM
反而想知咩職係必練?? 因為我見升LV好似都唔難.  開幾隻玩都應該冇問題.

我CCB時玩暗殺者.. PVP  ..遊俠手 ...

暗殺者要後期才有出頭天

我見佢PVP 有個要唔知40LV先入得.. 果個有咩分別??

death仔 發表於 13-5-27 08:47 PM
我見佢PVP 有個要唔知40LV先入得.. 果個有咩分別??

果個PVP係計分既,要40LV以上先入得  入到去你會遇到自己LV+-5LV既人同你隻秋

夠分就可以升段位

暗殺者32LV學左瞬步先去練PK啦

遊俠方面你話佢手短  呢個係獵人既通病,善用你既半月斬,Q,迴避攻擊同埋跳A

另外冇話邊隻職必練   想玩你就玩啦 我國服都係得隻暗殺

遊俠點解唔練踢果招?
有招好似叫回旋踢,踢完再連(我都你靠呢招玩轉職考試)
不過踢唔中就gg,踢中之後點連就自由發揮
練下挑空連技啦...難D cut技

玩過星曲WEB

我玩過下國.勇士真係好少人用甘係吾係PVP吾夠突出?我見道術師同終結者PK好勁...

pk277pk 發表於 13-5-29 12:43 AM
我玩過下國.勇士真係好少人用甘係吾係PVP吾夠突出?我見道術師同終結者PK好勁... ...

首先勇士小人玩,冇咩人去研究點樣起手,所以國服大部份勇士都係盾衝一唔中就唔知點樣做好咁樣
但係當然高手勇士都唔係冇既,地烈斬同盾衝兩招簡單技用得好都可以好勁,不過係真係唔係好突出

道術本身裝唔洗勁都扣得多,而終結者PK的確係十分強勢,夾頭命中十分高,但缺乏遠攻,而且暫時港板未出

想知有咩技可以俾人連技時走到.. 連死好慘><

ledahdeath  Shift+W/A/S/D or 左+右鍵  發表於 13-5-29 05:25 PM

好多職簡..唔知玩咩好><

佢有個PVP榜 好似4X LV先有得玩 果個有咩用的?

十週年勳章(賀詞)

pspcssss 發表於 13-6-2 07:08 PM
佢有個PVP榜 好似4X LV先有得玩 果個有咩用的?

那個是排名賽

Ranked Game

小雲* 發表於 13-6-2 07:23 PM
那個是排名賽

Ranked Game

ranked game有咩特別?? 有獎勵??會唔會分season1,2,3果d?

睇黎呢隻GAME, 真係冇最強職業
一切都係睇個人操控, 唔多駛靠裝

一隻剋另一隻, 但又被再另一隻剋番
咁睇黎要練多幾隻角

回覆 money666 的帖子

國服我都識好多高手
佢地話如果覺得唔夠打邊隻職就去玩果隻職
當你了解你唔夠打果隻職既時候
你開番隻正身打就會識打

當然我冇咁多時間

童言童語  知已知彼 百戰百勝  發表於 13-6-10 12:14 PM

十週年勳章(賀詞)

death仔 發表於 13-6-2 07:34 PM
ranked game有咩特別?? 有獎勵??會唔會分season1,2,3果d?

高排名是有專屬稱號的^^ 加很多東西

小雲* 發表於 13-6-3 04:22 PM
高排名是有專屬稱號的^^ 加很多東西

有能力值加成?

正sssssssss!

點解唔講埋攝魂師,劍舞同守望者。
我諗緊邊隻用起先。
國服喪現緊攝魂師做正身
但睇睇下又覺得守望同劍舞都好勁咁。

一,一個岩岩先發現港服未開個職
即係唔駛玩港服,嗚~ 唔個幾時先開呢

雅爾* 發表於 13-6-4 05:35 AM
點解唔講埋攝魂師,劍舞同守望者。
我諗緊邊隻用起先。
國服喪現緊攝魂師做正身

你講呢D係二轉職黎架?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 08:16 PM , Processed in 0.037930 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存