2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 魔門vs約瑞科
go

[英雄心得] 魔門vs約瑞科   [複製鏈接]

魔門凱薩同約瑞科..我霖緊買邊只
魔門後期輸出高..就算比人壓都可以用Q+E技順利農兵
約瑞科可以不停風箏敵人..E技仲有得補血
大家覺得邊只賴綫勁d同對團戰幫助大d?

仲有...魔門可以打top同mid...咁約瑞科又可唔可以打mid或者jungle?

笑傲無雙

約瑞科 主要係上路 , 因為上路大多數都係歸大男角 ..
佢大多數都會出水淚 ~ 所以要持續放技打兵 線上既壓制佢比較好~~
如果你要約瑞科 打mid , 可以用黎反制 中路潘森果類  但係上路要配番隻 全輸出比較合符團隊效益~~~
約瑞科好易比 突進 暴力角打爆 ~ 中路對住 阿卡莉  飛斯呢類6 lv 爆發角  可能會比人1波就帶走

唔係叫魔門 係魔鬥

無盡的雪 發表於 13-5-30 12:21 PM
唔係叫魔門 係魔鬥

正字專家出現了

回覆 kuRt` 的帖子

多謝你既意見..甘約瑞科又可唔可以jungle?   魔鬥你又點睇?

魔鬥不解釋

咁快又出新英...魔門

推一推
已有 1 人評分威望 收起 理由
Kuso-小光 -5 內容觸犯版規

總評分:  威望 -5   查看全部評分

玩過星曲WEB

魔門緊係要搵道/佛門黎打XDXD
===========================
魔鬥可中可上,不過AOE微調左之後又少左人玩
食屍多數都係拎黎打上路既
中同JG都較少見

魔門!!!!Op

魔門唔通係明教

笑傲無雙

Johnlababy 發表於 13-5-30 05:32 PM
回覆 kuRt` 的帖子

多謝你既意見..甘約瑞科又可唔可以jungle?   魔鬥你又點睇?

我試過魔鬥好奇怪既裝備 ,, 我分享一下 ~
只係試過用黎打NG ,, 因為想試下有咩成功同敗點 ,,

我玩既魔鬥係 符文 ( 大紫 魔攻  紅色  物攻/魔穿    黃 / 藍   固定物防  成長魔防

我既早期出裝係  吸血槍 > 蜥蝪長老  魔穿鞋

中期  >  槍刃  > 長老  > 魔穿鞋  >  冰杖 / 寒冰拳  
( 原因係魔鬥埋身肉博 係非常缺乏控技 , 只係純輸出技 往往好易比人拉打 ~ 好似EZ  果類咁機動性  當然出咩裝都會比人拉 ~ 但係會戰時 總會有少少控力 , 再加上 Q技 + 閃耀劍 ~ 其實輸出的確十分可觀 ,,  而冰杖再加R 既減速就唔需要多講 )

後期  槍刃 >  長老 > 魔穿鞋 > 冰杖 / 寒冰拳 > 好戰者 >  ?

其實一場NG 我諗都幾難捱到大後期 ~ 有以上既裝備  魔攻 物攻 已經過200  如果有埋好戰 就已經有約2千9血 ~
如果真係可以出埋最後一件裝我諗都係要睇團隊需要 ~ 究竟係出 需要+防 +魔攻  定係+血 ,,

以上既打法其實岩上路多D , 因為始終呢套都係半坦半輸出既打法 , 上路若非係 秒殺能力強既英 , 我相信 佢有護盾 同吸血槍係到  好難單挑殺死  ~

另外 , 裝備方面 點解要有物攻  因為我係主升佢既Q技 , 佢既Q技係AOE 方面係食足 裝備1物攻 ~ 同0.6魔攻 (好似)  
而佢既Q技 亦係法術傷害 ~ 所以吸血槍 效果會更可觀  

蜥蝪長老 ( -CD  配 魔鬥既所有技 都有真傷效果 )
寒冰  ( -CD , Q技有閃耀效果 + 結界 , 魔攻 同防 絕對岩魔鬥變半坦 )

以上都係小弟 無聊既試法 ,, 但試過幾場 , 遇到對方有好多機動性 或者放風箏既英 , 魔鬥就好易比人打爆 ..
如果對方全部都好似 係蓋倫 阿卡莉 機動性差少少既角色 ~ 魔鬥既發揮就會相對地增加 ~~

魔鬥主Q 再加佢如果有-CD 40% ... 佢既Q技 CD  只係2.84 (好似 ) ,,  玩物魔雙修既話  佢既輸出真係好大 ~

物魔雙修既話,打上路可能有d用既,
但係正常你冇咩時間去a人,而且技能都係ap加成
都係玩返ap好,其實ap裝已經夠坦 因為你1,2技cd得快 你係不停出技吸血 仲有你唔好唔記得你個護盾
團戰玩返ap好D

笑傲無雙 玩過星曲WEB

魔鬥走上路廢架= =唔好比人昆.....

早期又軟又冇爆發又冇CC

即使到中期 冇CC都會比人係咁拉打磨死~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:22 AM , Processed in 0.045734 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存