2000FUN論壇

搜索
go

[閒聊討論] wvw lag 戰! [複製鏈接]

都未試過玩啲個 game 玩到咁激動! 禽晚就真係激戰兼 lag 戰。

响 wvw 被兩個大 server 夾攻, 打到連 garrison 都失守埋! 响 garrison 裡面啲紅名好似成竇蟻咁!
一路打一路退, 打到己經只可以响個傳送門兩邊走, 回完血又再衝返入去。 啲 key 又禁極都冇反應, lag 到喊, 真喺打到出曬火!
試過兜過去 water gate 根本就入都入唔番去, 啲紅名 player 企曬响傳送門另一面好似拍蚊咁, 出一隻拍一隻! 一路睇實 chat panel 睇下有冇召集反攻,  應該喺其他公會嘅 commander 响度猛咁打氣.... " gj, dont give up! "!

打到 garrison 轉番自己顏色之後同三四個唔同公會嘅 player 走去打游擊踩據點, 追住啲紅色名嚟打出氣!

果條 experience bar 爸爸聲咁升, 好似坐火箭咁! 幾個鍾都攞到十幾樽 karma, 新人可以試下去 wvw 玩, 一來可以 leveling, 拎榮譽章買裝備, 又可以幫個 home server 助戰。

--

朋友我建議你隔一隔行,一大段咁睇有D累,

anyway,多謝分享,lag到1技都出唔到,重回卡卡島血尿史

可能我專登去HKBN投訴過打WvW lag
佢幫我轉左IP之後, 就算係garrison入面激戰都唔係太lag
至少仲可以出技殺人同執袋
不過最後公會既人表示lag到玩唔到都轉哂去EB玩

Roc_Goemon 發表於 13-6-6 08:43 AM
朋友我建議你隔一隔行,一大段咁睇有D累,

anyway,多謝分享,lag到1技都出唔到,重回卡卡島血尿史 ...

哈~喺呀! 我自己睇番都覺得好煩! 而家應該好啲啦。

咁原來我都唔喺太差喎, 起碼都出到 1 技又 dodge 到。 不過就慢半拍! 我當時原來响 bay 度打緊, 見打咗一輪都仲未有人嚟支援就打開個 map 睇, 見到幾個 commander 堆曬响 garrison 度, 個 waypoint 仲 contested 咗添。  於是走過去睇下啦, 都未入傳送門都知裡面出咗事, 因為果時己輕感到有啲 lag!

一入到去見中間一大堆人全部喺紅色名嘅, 則邊又有好多戰友瞓咗响度! 第一時間一路出招一路移入去救人啦, 點知個 "F" key 仲慢! 有兩次睇見啱啱先跌低嘅正常嘅一禁 F 差唔多即刻可以救到佢企番起, 但果陣時就變咗企响佢隔離睇住佢 defeated 咗個  "F" key 都未有反應! 當時試過衝入啲, 不過緊喺瞓低埋啦! 但喺响跳 waypoint 之前睇到都好多戰友不斷响度插旗, 應該喺度想辦法保住個 keep lord 啦, 果陣真喺形勢非常惡劣!

哈哈, 不過覺得個 server 啲戰友真喺超勁, 咁都撑得住, 又夠義無反顧。 Good Job!

nys_king 發表於 13-6-6 10:08 AM
可能我專登去HKBN投訴過打WvW lag
佢幫我轉左IP之後, 就算係garrison入面激戰都唔係太lag
至少仲可以出技殺 ...

係咪打去客服? 點同佢講-o-

無聊設計對白(偏激版):
「唔該 , 我打緊一隻神game , 好正架 , 不過因為你地hkbn , 攪到lag哂!!!

你知唔知我係邊個呀?! 我打激戰2多過你食米呀!

咩話? 唔知激戰2係咩? 有冇讀書架? Knowledge is the greatest treasure!!

你快d同我死掂佢 , you break it i break you!!」

Roc_Goemon 發表於 13-6-7 12:06 AM
係咪打去客服? 點同佢講-o-

我地公會好多人HKBN, 狂投訴佢
跟住果面直頭買左隻GW2, 入去我地Server既WvW度做測試
所以之後既人打去講野Game名佢就一聽就知, 仲問我地係咪SOR
之後打去同佢講就會轉去個IP打, 好好多
不過可能有D地區性既問題, 有人轉極都仲係LAG爆

nys_king 發表於 13-6-7 10:35 AM
我地公會好多人HKBN, 狂投訴佢
跟住果面直頭買左隻GW2, 入去我地Server既WvW度做測試
所以之後既人打去講 ...

你地公會 PCCW D 人有冇Lag?

abccom 發表於 13-6-20 01:49 PM
你地公會 PCCW D 人有冇Lag?

尋晚WvW用PCCW既都LAG到喊
過左12點之後有部份人話好返D

十週年勳章(賀詞)

回覆 EErops 的帖子

新人表示唔識打WvW. 可唔可以教教?
GAME名: In The Shades     (9Lv)
我有RC的
我SOR ser的.

nys_king 發表於 13-6-20 03:19 PM
尋晚WvW用PCCW既都LAG到喊
過左12點之後有部份人話好返D

好反好多.

有時間過你公會玩下, 還收人?

和你們對戰中JQ. ^^

儲錢轉Server, 30 Gold....

EErops 發表於 13-6-5 11:26 AM
都未試過玩啲個 game 玩到咁激動! 禽晚就真係激戰兼 lag 戰。

响 wvw 被兩個大 server 夾攻, 打到連 garr ...

之前Send 左E-mail 比 Anet Support,  佢地話Skill lag 和 delay 係 "know issue" 同整緊, 我地只有等...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 01:16 AM , Processed in 0.032389 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存