2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 致︰我所愛的『你』
返回列表 發新帖 回覆
go

致︰我所愛的『你』 [複製鏈接]

致︰
     大家好,我叫丫偉,今日係我同佢分手第4日,真係幾漫長。4日既時間入面,經過左4日既痛,如果你問有幾痛﹖我可以答你,唔係好痛,而且係微痛,不過好長好長好長,當你一訓醒,呢種痛就係到一直陪住你,直到你再次入睡為止。,我仲嘆了無數無數次氣,一次比一次深,一次比一次長。我同佢拍左拖3年零13日,雖然我係到睇左一睇,發覺我3年真係係到時間唔算長,因為呢到有d 6年有d 8年,但係我既傷,我既痛絕對唔會比起你地淺。因為我『愛』得好深。

曾經有一個傻佬對天發過誓,『佢今生今世只愛你一人,如果有來生,我亦願意再次陪你,直到白頭。』當時個傻佬既女朋友笑了,笑了一笑,口中說出了一句︰『嗯』但係如今呢﹖為什麼在這誓言面前只餘下傻佬一個,你是否可誓言忘掉.....個傻佬經過4日既孤獨,只在口中念念有詞地說一句『只怪我不慬珍惜。』

以前個傻佬好自私,凡事只係由自己眼睛所睇到既,由自己心所感覺到既出發,從來唔會聽....唔會理人感受。就係咁佢所愛既人係呢3年入面,不知道被佢傷害過幾多次,不知道心碎過幾多次......個傻佬係3年入面仲可以傻下傻下咁過日子,一直以為佢所愛既人都算係幸福....都算係快樂。直到分手前十幾日先知道,其實佢女朋友一直都唔快樂唔幸福.....而且仲同傻佬過左半年冇感情既日子.....

佢女朋友一直比左好多機會比佢,但係佢呢﹖一次又一次咁浪費,就連最後一次機會都浪費埋。個傻佬好後悔連最後一次既機會都比自己一手摧毀。點樣摧毀﹖個傻佬居然忍心講出了分手呢兩個字.....

其實傻佬並唔傻,因為佢識諗一樣野,如果想佢女朋友幸福,就要自己去承受痛,如果想佢女朋友開心,就要孤單一個,佢終於都講左句分手,分手對佢女朋友係最好既.....最起碼.....佢女朋友唔洗再痛落去。分手之後佢冇喊到,因為淚水一早就流乾,真架,係巴士上面,眼淚不停咁流,由粉嶺開出,直到過左城門隧道先流完.....

琴晚個傻佬趁佢女朋友訓左既時候,send左個whatapp比佢女朋友,問下佢點樣,淨係想關心下佢,最後呢﹖直到依加都冇應過傻佬......不過傻佬冇怪佢,因為今日今日既一切,係傻佬自己搞成咁。傻佬知道佢女朋友唔會再返黎.....永遠都唔會再見到佢.....

最後.....請各位戀愛中既男人好好珍惜你既另一半,愛情走左係唔會再返黎,最後只係會餘下一個回憶比你,一個傷痛既結局比你。如果你女朋友話要走,我懇請你唔好諗咁多,唔好放手,千其唔好放手,因為女朋友話要走,佢會一句野都唔講就走,佢開口講,無非係想你挽留佢,係想比多次機會你。所以千其唔好放棄最後呢個機會,機會唔會再有,失去就失去架喇。相信一句,『愛情,係可以到白頭,只要你一直拖住佢隻手,幸福終會發生係你地身上。』

希望你放得下 時間會幫助你
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 01:43 AM , Processed in 0.024785 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存