2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 乾旱髮質問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[髮型-產品] 乾旱髮質問題 [複製鏈接]

我D頭駛又乾又旱,有D咩方法可以補救?

做下焗油lor

raoll 發表於 13-6-10 02:15 AM
我用緊呢隻洗頭水,有透明質酸可以補水,用左之後,頭髮順滑左好多

"有透明質酸可以補水" 我都有D興趣
夏天一到, 洗頭都會密D
洗得多, 又怕令到D頭髮乾

如果你唔係經常去SALON焗油...你應該去髮品店買支焗油用...平平地60-80蚊都夠用...買返屋企...用完洗頭水就用隻焗油....大約幾分鐘就沖得...每隔兩日一次...你既頭髮就會有改善...記住焗油唔好塗落頭皮到...因為會好油...咁樣個頭就好易油...唔洗理個售貨員講咩...平平地就得...如果想效果好D既...就買隻3.1既3號仔黎用...3.1既3號仔好潤...不過塗完擺既時間大約要10分鐘...沖完出黎既感覺...你既頭髮會軟晒...好容易梳通...希望幫到你啦^^好多人都有依個問題...用謢髮素係解決唔用依個問題的....因為頭髮有酸鹼度...洗頭水係鹼性...所以每次用完洗頭水....感覺都會好X(唔識打果個字)而謢髮素係用黎中和返個鹼性...無咩營養俾個頭髮...所以先會有焗油依樣野...所以每次用謢髮素轉成用焗油產品...這樣效果會好好多....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 02:20 PM , Processed in 0.033751 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存