2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 其實係唔係過份左呢???職業失衡??
go

[閒聊討論] 其實係唔係過份左呢???職業失衡??   [複製鏈接]

大家覺唔覺得隻GAME D 騎士同狂戰 等等有D失衡呢?????

騎士 一身+15 高防就當然啦........唔係洗咩一身加15呢??  

但係有冇人試過7-8個人(70戰) 打一個全15裝騎士打唔死呢(佢冇俾人回血另外冇用Z鎚~全靠自己)?????? 利申:小弟10000物攻先知

我知道我咁講~好多人又會話 唔俾人高防咩...技術唔夠等等等等.......

唔係唔俾人高防~但都唔洗1個頂7-8個呀..

好啦~加下仲出埋唔聲唔聲出埋戰騎......係冇減防精裝的情況下= =到底有幾多個可以打得死佢呢...?

其實代理有冇諗過佢地每次出一樣野~係會有機會令某職業能力大增.........
你地可以話:遊用戰騎一樣好煩......但煩極都可以圍得死(2-3個人)  
一隻戰騎騎士 係 冇減防精裝下= =如何能打?? 結果只要俾得起錢...就打造好多 防暈 高移速 比鑽石仲要硬的超級騎士.......

其實幾時先可以出減防精裝呢??

70級到75級騎就係咁屈機,
以前果個情況仲衰, 五十個人都打唔死一個騎
而家情況算好左

仲有遲下就愈出愈高級,騎會冇咁坦得,隨時被幾個刺客,法師瞬殺,
未來刺客,法師仲坦得過騎, 你信唔信?你一定要信,唔信你上,youtube 尋找下求期一般71-80級,81-90級既戰場, 騎係好易死, 主要原因係其他職業多左減防技能,同埋扣血效果, 吸mp劍,吸mp杖,封技,
你話70級到75級騎勁就係一定, 你可以玩下, 但之後再升上去, 反而係其他職業天下

你見到而家都開75級,好快騎就會日落西山,
因為81-90級戰場一定有至少一個刺客出奧義扣血技,元素有招灼傷,扣騎一定好傷, 我敢講,絕無一騎可以防到呢一招, 任何+15至+18, 1萬,2萬,3萬最高防既騎都要死 ,我賭條命都得,呢一點我向大家保證

暫時忍耐先

wrtootiu 發表於 13-6-11 03:22 PM
大家覺唔覺得隻GAME D 騎士同狂戰 等等有D失衡呢?????

騎士 一身+15 高防就當然啦........唔係洗咩一身加1 ...

而家未有減防頭- -

你 7-8個物理職業打唔死 唔出奇= =

wrtootiu 發表於 13-6-11 03:22 PM

騎士 一身+15 高防就當然啦........唔係洗咩一身加1 ...

先知 打聖騎玩仗會比較好@@!

個人認為 冇必要俾騎士係70-75輝煌到咁= =
騎士本身已經係一個好搵錢的職業 基本上~黃武最大供應者~~

真係要做到錢俾佢搵曬~ 戰場~ 俾佢玩曬咩?????

老實課金誰不會 但係課金 做到絕對無敵......對其他職傷害都幾大......

唔係,暫時性係佢玩曬,之後,等我講下賺錢情況

高lv先知會帶曬所有百凰塔,黑炎,因為普通技術都帶到好快, 其他職業帶得慢,冇競爭力
高lv 遊,刺都可以快帶百凰塔

呢3隻職搞到騎唔夠力搶客

你話合黃武, 去到高級已經好多職可以單刷異化副本
果d 異化副本係要清完小怪,先有王出, 咁樣防止d騎一開始就衝埋隻王度殺,跟住拎料狂合黃

騎連呢一個競爭力都冇埋

戰場,騎又開始被人瞬殺到, 等於一個廢棄物

未講完,到係高級副本,83級既哭泣水手號, 其他職都坦到, 唔洗騎阻住曬,

到最後90級, 騎會好慘,除左防高, 真係冇咩用, 玩左咁多年經驗

當然,我成日提專業騎士,係極可怕既怪物, 佢地玩到好勁,唔可以用職業黎形容佢, 但一萬人只有二,三個人可以做到,你話 騎士之後有冇可能玩獨裁,壟斷市場

帶副本,刷副本,戰場,合黃武 都冇騎份, 但有專業騎士份,但佔0.0001% 果d 出現率

先知,遊,刺 就係帶副本之王
死靈,元素  就係戰場,單p 之王
魔鬥 打高級副本,即係83級哭泣水手號,88級死獄島之 王 , 攻擊力好鬼高, 帶副本都係副本之王
賢者唔洗講,佢有身勁裝,係戰場副本補人血就好開心,通常有個情侶養佢,好甜蜜

至於騎士, 有咩用? 防禦力之王? 收啦, 90級騎士俾人減防瞬殺架, 減完防,又係得幾千防,同其他職業d防禦力有咩分別????唔理你點玩 ,最多咪俾你有二,三個騎士玩得特出d,一萬人只有二,三個,到時又多左人放棄玩騎. 諷刺

乜...騎  到後期 咁冇癮嫁:(

仲未講完, 我假設出左80級至90級 , 咁好多唔同職業既人升曬80級至90級

咩到時70級至75級 既騎士 仲可以 夠膽同 80級至90級 唔同職業 既人 鬥合黃武??? sorry ,冇你份,因為我 80級至90級打王實快過你, 刷料又快過你

到時一出80級至90級 , 70級黃武會平曬, 65光石又會變得冇價值到時果d 70級至75級 既騎士 一定唔會合, 被迫升 到80級至90級, 但80級至90級 係騎士既衰落期, 你話??? 佢地係咪被迫退出

佢地係70-75級冇賺錢能力,一味打戰場, 但係咪一直打70級戰場?? 而唔升80-90級學新技玩新鮮野?? 相信好少騎會咁做, 但升到最高90級又換黎咩命運???

有玩開舊板就知  所以好多舊人都會玩騎/刺
65-80天騎不嬲係無敵職業    攻/守集一身    開技加拎1%鎚掛係度都唔會死
其實邊洗成身+15   成身+7都夠哂玩  拎個ZZ鎚都無人想打你
就算你唔愛殺人   淨係主要你肯開齊技去吸晶  已經夠哂硬   轉下法器一頂十都無難度
天騎既輝煌會去到85左右    其後90 就多左無視防既技能 毒之類啦 另外刺客精王技加傷個d
話就咁話  其實90你識玩都係比較難死 你預死都係你做最後死   係殺人明顯真係難過70-80     

其實你可以留意下D game入面既大佬/串既多數都係D天騎黎   , 我諗你依家明點解啦

回多樓主少少   輝煌唔止70-75   係65-85    遲d出吸你魔 有情水+普通水其實夠用   -防精裝對騎都無咩用   
殺騎靠既係灼燒個類既技能(增加敵方所受到傷害)  你可以留意下
同埋有時十幾個人圍騎  都比不上3-4個人圍騎有殺傷力  (原因係解負效裝/技,有時愈多人圍反而愈硬)

淨係講90LV戰場   
元素/刺客都勁正     跟住死靈/賢者都正   狂/騎普通     最慘係先知同遊     舊樂章經驗

不過台板就出(6轉)好多野講唔埋既!

如果你裝備的能力勁,你做任何事都好輕鬆,
可惜我天生打機根本就係廢,趁早離開唔洗煩,
反正有人離開GF online都唔會影響地球轉動

唔洗太傷心,後期就算加十防具同武器,冇加十五都可以玩到,唔會有廢柴既出現,只有普通玩家,普通玩家夠打副本同戰場有特,只不過有部份玩家特出少少,果種人唔洗理, 學唔到

我唔信你80級-90級仲用用緊加五武器,點樣賺一日遊戲幣都夠加九,係精靈樂章我從未見過咁離譜,除非智商得80左右

正如而家普遍人都係中六畢業, 不過有d人讀到大學或更高, 中六都唔差

睇得出你應該無玩舊版   
騎士不嬲都好強

其實係一堆對遊戲無咁認識既玩家係到亂打隻騎
先會顯得幾10人打佢都唔死
騎一堆裝都係被攻擊時發動xxx 例如:回血 -100%魔法傷
特別係攻速快但低攻既遊/騎打騎/唔用69lv毒既刺/武器沖得唔高既人 打佢既話
攪到原本可以打得入佢既法師/專用69lv毒打騎既刺 變到完全殺唔到佢
因為一堆本來打佢唔痛既職業係到幫佢開buff同回血
如果識玩就3-5個人用毒/魔攻技 攻擊次數少既招打騎
你會發現隻騎扣血速度比幾10人打佢既速度扣得快
因為佢發動唔到buff 就唔會咁坦得 有時都要講d運

先知用物攻打騎已經知你勁

回覆 ~和~ 的帖子

你條友~9唔答8~

我只係得把+15 70黃鎚~~唔用10000物攻....轉用4XXX魔攻打佢????
佢全身加15  魔防會少????  鬼唔知用魔攻痛D?    姐係用魔攻痛就唔可以用物攻打???? 咁弓手唔洗打啦~

你識字???我地7-8個人打佢~  梗係有人破佢防啦~
仲以為自己好勁~
我E個帖意思係7-8個人 破埋佢防都打佢唔死~

騎仲要有招打佢會加血既技- -
次次打到去就死果陣騎就會用呢招;
明明死硬,用完變返full血

~和~ 發表於 13-6-12 09:10 PM

唔該你話人之前用下你自己個腦先
知唔知聖騎有個70法器 係可以減100%魔法傷?
戰場比人圍好快就發動到
所以聖騎只能說暫時無得打=)

~和~ 發表於 13-6-12 09:10 PM

笑鳥

只能說 物攻唔打佢 你有幾隻法同補c補住d法
法唔係武器太廢既都會殺到騎
如果一堆純玩物攻既打佢 只會顯得佢更勁
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:24 AM , Processed in 0.035030 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存