2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 我終於玩到啦!而家綜合我所見既問題+解決方法 玩唔到既 ...
go

[疑難] 我終於玩到啦!而家綜合我所見既問題+解決方法 玩唔到既人請入黎睇下!!   [複製鏈接]

(一)

如果你係開左FEZ個主程式之後

不斷按 最新版本確認都係無效既話

其實你而家係官網download個個fez 入面個update係玩唔到架

即係話你係UPDATE檔有問題(一開FEZ FOLDER入面有個叫update 既組態設定)

咁你就去
https://www.box.com/s/m0vw8uauhsvtfziqz9ll

有位好心上UPLOAD左佢個玩到既UPDATE檔啊

只要下載完之後replace左你原本個個就得架啦

(二)

如果你係上面ok既

不過係按左 開始 之後無反應既話

就去

http://www.microsoft.com/zh-tw/download/details.aspx?id=35

裝番呢個野 就無問題架啦

(三)

如果你上面兩個都ok既

不過係入到大地圖之後,一入場即彈既話

咁就係你既data檔有問題(應該係, ps 官網下載個個data檔都係玩唔到架)

應該就係下載番呢個
http://www.4shared.com/archive/e2-eiOCl/DATA.html

放番入去代替番你原本個個

ps: 呢個檔因為樓主輕量化左,所以d圖質會好差

所以建議

先將自己個d

model_pc_m.pak 個類model開頭既檔backup左先

跟住放番新個個data入去

再放番自己backup左既pak

咁就入到場國戰到架啦!!

如果係豆豆有問題, 去#8

多謝咁多位有心人幫我!!

另外有一個問題想問!!

係beanfun按左fez之後無反應 要點樣解決?!!
已有 11 人評分威望 Good 收起 理由
小恆=] + 1 公起晒 你終於得左啦!!!
7B! + 2 THZ~~~玩到~~
kei2003 + 1 精品文章
ray530 + 2 辛苦了
╔wing41╝ + 3 岩岩無神神UPDATE檔出事用左(一)成功~感謝.
我係一個人 + 3 beanfun入唔到...
尐熹熹 + 3 玩得番終於 感激
mckh00 + 1 鼓勵
上海. + 30 勤奮的人出現鳥
◎康仔● + 3 希望多D人返黎港服玩

總評分:  威望 + 30  Good + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

咁其實係用咩AC入GAME?
升左BF AC既我入唔到GAME喎

夜烽 發表於 13-6-22 03:41 PM
咁其實係用咩AC入GAME?
升左BF AC既我入唔到GAME喎

你係唔係用左 AC去開你既BF AC??

即係:你用左ABC AC去整BF AC

用左佢黎GROUP晒你D GASH AC??

咁你應該用番你BF AC去LOGIN

十週年勳章(截圖)

最後幾日咋,有得玩好玩la!

玩過星曲WEB

鬼整你 發表於 13-6-23 10:30 AM
最後幾日咋,有得玩好玩la!

hk fez邊有咁多好似你咁諗ge人.

要更新MICROSOFT個個DX9.C 得新機先要,,

其他問題叫D FD SEND個玩得的檔比你米得, ZIP左FEZ個FILE 再用 GERENA 傳送就得..

delaynomo 發表於 13-6-23 01:00 AM
你係唔係用左 AC去開你既BF AC??

即係:你用左ABC AC去整BF AC

GASH AC升BF AC>GAME AC升晒做BF AC

用BF AC入GAME 但唔用豆就會咁

我就係想知
你係咪唔洗用豆
DOWN呢個
http://www.2000fun.com/thread-5403202-1-1.html
用BF AC就入到

d010000a 尼個係用"bf 開game" 至 "你開到fez 按開始遊戲" 的 時間間隔 太長, 先會出現

一般 尼個步驟所雖時間 30秒~1分中,, 多過2分中好似就會出現

judas2000 發表於 13-6-23 06:55 PM
d010000a 尼個係用"bf 開game" 至 "你開到fez 按開始遊戲" 的 時間間隔 太長, 先會出現

一般 尼個步驟所雖 ...

我用唔到粒豆開GAME,連唔到BROWSER

有冇方法唔用豆但入到GAME

1.你的問題係 用BROWSER 開豆登入GAME有問題吧,,

2. 以我所知, E家剩係得用browser 開豆入fez 尼個方法.

試下尼個方法
http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1213245.html

已有 1 人評分Good 收起 理由
夜烽 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

點解我用佐第三個方法 連D人物都模糊佐之後
都係入場就彈 T_T
(我REPLACE佐你方法二個DATA檔同埋方法三成個DATA檔)

專玩論壇活動 發表於 13-6-24 10:31 PM
點解我用佐第三個方法 連D人物都模糊佐之後
都係入場就彈 T_T
(我REPLACE佐你方法二個DATA檔同埋方法三成個 ...

有無DEL埋GAMEGUARD 檔?

我開頭玩3場都無事

之後就彈左一場

我DEL左呢個檔之後無再彈啦

如果係關於輕量化嘅問題
ふぇz 軽量化
有1/2 版 感覺無咁廢

放左原檔畫質都仲係好差0.0..

題外問句 禁數字鍵就自動放技既設定可唔可以CANCEL唔用?

http://www.sendspace.com/file/pwlay9

睇下呢個OK or not??

唔得就自己上wiki學

放返入去 C:\Program Files\Gamania\FantasyEarthZero\DATA

得左 Thanks so much
總算趕上最後一星期 / v \

好多謝樓主既分享!
當我仲覺得山重水複疑無路既時候
就發現樓主個帖
幫到我好多!
感激不盡

SASEKE 發表於 13-6-27 09:32 PM
好多謝樓主既分享!
當我仲覺得山重水複疑無路既時候
就發現樓主個帖

咁就好啦!!仲有幾日JA!!

十週年勳章(賀詞)

DL左都入唔到阿........................................

7B! 發表於 13-7-1 01:23 PM
DL左都入唔到阿........................................

你係咩問題??

係BF到按左冇反應?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 10:44 PM , Processed in 0.041558 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存