2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 應該無人睇的回憶錄
go

[其他] 應該無人睇的回憶錄   [複製鏈接]

前言
我係一個唔出名的人 ~~雷王之雙手 , 我玩左fez 1年多d , 一年來我都改變左好多 , 慢慢由正義lun 變花生友 , 玩得一年+唔出名應該沒咩人睇吧

正文

其實 . 我都唔記得詳細玩左幾耐 .. (欠打
新手階段 (其實依加都係xd
由於我的朋友櫻野xx夢 , 我開始玩fez ,我一開頭係玩大劍的(雷王奧斯) , 9沖 亂泥 , 長期在死榜
入團次序為invisible (iv) > t團 >豆腐聯合戰線 >p團 =ga=a (一日就被人踢左)> eu > a >eu(ot)

前期iv , t團, 豆腐聯合戰線 我都係唔識玩 , 常駐死榜
直至去到p團個陣 , 我轉左玩雙手戰(雷王之雙手) 從至e隻就變左正身 , 個陣p團有分1隊同2隊 , 我係1隊的人 , 但其實永遠都係我出召 , 要咩我就要出咩 .. , 個陣我識左2隊的啊草 , 由於p團的分裂 , 產生左eu .

eu前期會員
會長:啊草 <<團眾所認同的gay佬
副隊: 秋日 (原P團) , 神手 (人稱印尼華僑) , 我  , 園城  ,sunday ,細細夜
會員: paper , 影影 , zelip , 鬼影笨文 ,狼小友, 牛丸 , bitch ,時代
唔知點解我唱森林個陣被人錄音 , 從此就變左團歌.___.
eu中期會員
會員:paper, zelip , 狼小友 ,  秋日 , 明步 , 柒蕉 , 啊圖 , 賓賓 , daniel (金魚) , 破心 ,夜天乂紅蓮(肥婆) ,牛丸 , bitch ,鬼影笨文 ,時代
比較特別的事件係靜夜詩小隊 同 我第一次出團聚 , 唔知有咩玩帶左佢地去tm爬蟲館

eu後期會員 (ot)
會員: 虹影 , 聖女nana , daniel , 夜天乂紅蓮(肥婆) ,狼小友 ,明步 , 硝煙 , tim仔 , zelip , 柒蕉 , 鬼影笨文 ,paper ,
紫桃 , 深雪 , 雪玲儿, 丹爺
比較特別的就係後期有幾次重開團 , 因為我狂收人 !?
其實到中後期 ,我變左汁雞mode .. , 5人頭大約都係3千傷

我都知以上係好悶的內容.. .
如果我曾經係fez得罪你地請多多包涵.
最後祝大家搵到一隻同fez一樣咁好玩的game

完
已有 3 人評分Good 收起 理由
亂影虛無 + 3 致團聚冇左杯凍朱古力既雷王
segawa + 2 原創內容
淺藍色 + 2 感謝分享!

總評分:  Good + 7   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

雷王之雙手
我識,我重寸過你,話我係雷王本人     咁上下啦
你講既團我唔識
人只見過笨文

點解有印象?因為個名字夠特別囉

其實我只係路過呃一分咋

已閱      

十週年勳章(截圖)

字海無興趣!幫你推!

雷王護衛隊?

玩過星曲WEB

雷王之雙手.
有印像.
搞散個P團班人呀麻.

-`我竟然會出現系雷王個回憶錄到XD:)

仙人SH 發表於 13-6-23 03:28 PM
雷王之雙手.
有印像.
搞散個P團班人呀麻.

點解一定係P團俾人搞散,  可能係P團自己入邊有問題先有人走?

對於一個去到日服仲要搞風搞雨, 事後話要吹雞令到人地出唔到屋企門口的小學雞團長

我覺得佢絕對有能力自己搞散個團囉

jeffrey1025 發表於 13-6-24 06:03 PM
點解一定係P團俾人搞散,  可能係P團自己入邊有問題先有人走?

對於一個去到日服仲要搞風搞雨, 事後話要吹 ...

詳情請求

玩過星曲WEB

jeffrey1025 發表於 13-6-24 06:03 PM

搞散即係話有P團有班核心成員走左團.
間接令到P團散左.

"對於一個去到日服仲要搞風搞雨, 事後話要吹雞令到人地出唔到屋企門口的小學雞團長"
who?童子?

BTW.講左先.我唔係d咩核心成員.只係1個有圑ge街人.

另外.hk fez就收皮都唔放過我w?

P團全盛時期係幾咁和諧
個個吹住水打下國戰,係我最享受既FEZ時期
我唔認為P團有咩問題,更加唔覺得個團長有咩問題
去到日SER,高PING係難免既,而且去到日SER又收左D新人
P團係日SER開團都只係想同一班港SER遺民組織個團
冇諗過話擾亂日本人既秩序,只係由於語言既障礙同埋PING值問題
先同日本人引起沖突,唔係想係日本搞風搞雨

另外關於P團係點樣散
我只係知道P團最開心既時代係隨住EU既出現而消失
我敢講,個團長一直都有心搞好個團,打好國戰
但無奈係會有D人制止左呢D發展

回覆 仙人SH 的帖子

你乜能都五知真系五好出聲啦,你所講既核心人員全部系自願走的:)

十週年勳章(賀詞)

試過入p團玩一排,係幾痛苦既經歷。
起初係個fd拉我入,見人多好似幾好咁,
點知一打國戰就中伏,比人點黎點去,要我坐水就坐水,出召就出召,坐邊粒水都管
一場出去掂下人既時間都唔夠三分一,想邊坐水邊睇網又唔得
唔係話唔想幫手,但場場都係咁真係好難頂,想打場開開心心都唔得,
打前線又唔肯認真夾下練下先,衰左果陣先黎罵...

玩左2個星期唔知內部分裂定點就乘機閃水
打機姐,打工咩?合則來,不合則去

kerberos  後期都有D咁軍團制部隊,真係少見~  發表於 13-6-28 03:03 PM

求詳情
補字

Prueminer  http://9gag.com/gag/aPvwpyQ?ref=android 搵到  發表於 13-6-29 02:45 PM
Prueminer  咁多人對我簽名有興趣 BTW我只係係FB Copy的 唔記得來源  發表於 13-6-29 02:44 PM
傻x薇薇  你張SIGN我覺得好獵奇  發表於 13-6-29 03:48 AM

Prueminer 發表於 13-6-27 04:02 PM
求詳情
補字

今晚番黎打

十週年勳章(賀詞)

jeffrey1025 發表於 13-6-27 04:07 PM
今晚番黎打

又有料爆~~!!

好, 以下花生爆料, 不過大家有心理準備會係字海

其實係港服正式出通知話會結束之前, 我同某幾位My成員已經開始兩邊玩, 當然個陣時仲係主玩港服啦

出左結束消息之後, 咁其實我地都私下傾過下, 有部份人就唔想再玩FEZ, 可能玩左五年都悶啦, 不過平時食飯聚會都一定見到佢啦, 呢個題外話啦

結果就由我帶左一部份My成員進軍日服再打拚, 希望同日服高手較量下

好好彩去到日服冇耐就係個邊結識到一班志同道合的香港玩家, 識左兩三日就已經開始兩團夾打國戰, 之後好快就已經傾好兩邊一齊合團, 平日國戰依然都係由我帶

兩邊合團之前上線人數其實都唔多, 因為我最初都只係帶左幾個人去, 合團後去到今時今日集合暫時20隻到, 我地現時係慢慢訓練同埋人數提升緊, 同樣都係題外話

同時我一向都唔會去管我的成員會唔會兩邊玩, 多重身份 etc, 我只要求佢地以My為重就可以

某一日有手足話俾我聽, P團個大佬, 者係童子, 無啦啦同佢講, 話岩岩睇sns見到我地俾日本仔吊, 其實我同呀鬼 (另一邊大佬) 合左團都好希望可以係日本人口中囉到好評價, 因為咁我地訓練比My個陣更多更嚴

聽到呢個消息當然係想了解清楚, 咁我就叫我手足問童子囉條Link了解下, 點知番黎話我知冇Link, 咁我就心諗, 岩岩睇到但係冇Link? 你老吹定作大呀? 咁我就叫我手足傳話, 可唔可以叫童子去我RC話我聽發生咩事, 因為講到日本仔吊我地, 我地都比較重視同緊張, 但結果就話唔過, 我就開始著著地, 之後佢地團有人放我入去佢地RC

入到去, 我當然係一開始就直入主題, 問到底係咩事情啦, 點知佢就同我講下唔知架, 我睇到估架者, 我就正式著到爆, 我就開始吊

好簡單, 叫你俾Link你唔俾, 問番你又話唔知, 你又同我D細講我地俾日本仔吊

我地最初岩岩去日服佢拉我D人走以為我唔知, 點知俾佢拉個個一早講番哂俾我聽

我深信好多人都知我咩格, 我同我班細, 真係做錯野你吊唔緊要, 但如果你吊完, 原來係9up, 我就一定吊到你暈

依壇野, 佢亂吹完又唔敢認, 我問番佢冇Link係咪者係根本冇呢壇野, 佢夠膽死同我賴落日本仔度話可能佢地睇錯

俾我大踢爆完我吊鬼個陣又要死頂, 仲要話我地廢

OK fine, 講到咁咪團戰囉, 我一聽到就約團戰

去到呢個位, 連呀鬼我過埋黎RC個邊聽

跟住我好直接問童子, 團戰幾打幾, 佢同我講, 我出幾多佢出幾多, ok, 咁者佢大把人啦, 咁我立即同佢講, 你講得出呢個, 咁你直接開個人數之後就約時間打, 點知佢又同我loop多次話我出幾多佢出幾多, 咁我就好奇, 就問佢: 你都講得出咁樣, 者係就算我出50隻你都囉得出架啦, 點解你唔直接出個人數俾我? 點知佢今次再同我loop多次話我出幾多佢出幾多

去到呢個位, 我就已經知道, 呢條友根本囉唔到人出黎係度"大"我, 我就當堂冇哂心機, 等呀鬼同佢傾

重點黎啦

個個19童子, 對住我聲大夾惡, 咩我出幾多人佢出番幾多人做低我

點知到呀鬼再問佢團戰個陣, 佢同呀鬼講話知打唔嬴我地, 含能啦唔該

之後呀鬼同我一樣, 咬死佢唔放約團戰, 佢發現呀鬼同我都係咁強硬要同佢打個陣, 佢又帶呀鬼遊花園, ok fine, 連呀鬼都頂唔順番番我地rc同我講

我一聽到就吊, 你唔夠人, 唔夠抽, 就唔好聲大夾惡大我啦, 佢一開始亂up24, 俾我踢爆, 講聲睇錯咪算囉, 又同我左賴右賴遊花園

我本身諗住已經完啦

點知過多陣, 有人cap左佢地rc對話俾我, 意思about係:

我當初係港服因為怕個團散先唔搞佢, 依家係日服怕乜?
一個電話佢(者係我)聽朝屋企門口都唔洗出

呢一刻, 我心諗, 你係先好講呀, 小學雞

首先, 你係香港個唔知乜柒P團, 當年合團個陣聲大大, 又話想搵我地My合作夾場打又乜又西, 點知講完之後兩日我地40隻My就係主城食住花生睇住你地解團玩分家, 仲要分出黎個班多人過你地留低個班, 笑唔笑死我? 呢D團憑乜野要我哂時間搞散你? 唔搞你都散啦先生

有人話咩P團全盛時期係幾咁和諧, 和諧? 和左幾多日? 開完個P團, 人多左兩星期都唔知有冇, 就分左個EU團出黎
全盛時期原來就係兩個星期, 又真係幾全盛, 幾和諧呀

仲有, 你由港服就開始拉我D人, 你估我唔知? 我廢事同你計較, 你拉完人, 轉頭人地同我講番你拉佢走, 你柒唔柒D? 你要搞新團你就搞, 想做大你就做, 拉我D人走, 係我頭上動土? 仲要去到日服仲拉人? 你估你係日服我就冇你計? 一聲團戰你咪又係淆哂粒水, 收皮好冇

另外, 說好的一個電話我出唔到門口呢?
含能啦唔該, 唔俾我出門口

其實本身件事好易解決, 我地緊張日本人評價, 你講得出呢D消息我地自然緊張, 追問之下原來係你自己9up流料我地白緊張一場當然會著

我地全部人上你RC同你對數踢爆完你老吹你其實一開始講聲誤會又好, 講錯又好認左佢咪好地地, 賴落班日本仔度都算, 嘈下嘈下又要串我地廢

好啦, 我地唔服要打團戰你又同我地遊花園, 事後先黎認衰, 得, 你要樣衰我地點會阻你者

得啦, 到我地諗住結束哂諗住完啦你仲要係自己RC打飛機話打個電話唔俾我出門口, 點知打飛機打上腦連我D人未走哂都唔知, 結果又俾我睇到哂

你話柒唔柒, 低唔低能

當當團長做到你咁樣衰, 仲全盛時期, 全盛到要搵個外人掛住其他團名入黎幫你帶隊, 你個團長都唔知長D乜

專長打電話吹雞唔俾人出屋企門口? :donno:

呢粒差唔多過期花生依然好有花生味

話說我都有聽講過MY係SNS俾日本仔鬧

donald02hk 發表於 13-6-27 11:01 PM
話說我都有聽講過MY係SNS俾日本仔鬧

係呀, 就係因為咁, 我地係sns

用我地個團名不停咁search

結果....

什麼都沒有

他媽的

我又真係好想知到底俾日本仔吊咩呀

但係我search左成日乜柒春都搵唔到
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 07:29 PM , Processed in 0.038382 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存