2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 婊揚刃刃的回憶錄(文長) 附上N團舊論壇部份內容 ...
go

[其他] 婊揚刃刃的回憶錄(文長) 附上N團舊論壇部份內容   [複製鏈接]

見最近咁多人打回憶錄 令我都想分享下玩FEZ咁耐而來架心得同一些歷史
除此之外也會婊下出名的輪孕外

初出矛蘆: 一開始會玩都係因為FD介紹 咁就係佢公測個時玩啦
一開始係7仔想買個垃圾18元架新手包 光環個包就賣曬 之後就買左個精靈耳防具架
都算係絕版野來(不過GAME都汁啦 日服就好易有) 然後一開始打怪無位 50個人會係一個1星地圖搶蜘蛛
咁班FD就叫我去打國戰坐水比水人 係個時都係出下騎唔知做乜 試過出騎係咁打對面據點以為個據點比我吉爆左.....

升LV入團: 然後玩左1-2星期 開始叫做識點玩同埋個時暑假狂升LV 就開始有得係國戰玩下無雙同埋考慮入團 咁當時就入左個團係六道輪迴這個人開的 不過個團名係咩我都唔得記了....
入面起碼大家都高LV 出去虐菜會爽D 也會比較有得打團戰
初時都算同佢地有傾有講 同埋都有自己架FD入左去 都叫玩得開心
不過一段時間後 個團開始有人亂玩 弓手普攻食技啊 亂吹啊 無召啊 種種問題出現
加上個時QML堀起 特別係紫國架人經常會出QML炸城反勝(紫國當時經常比打爆)
而有一場團戰 係打紫國一個團 個場係國王介入時期架地精(中間有座山仔)
一開波都贏唔少 贏擴贏壓步兵殺到死靈 但就是一隻騎都無....咁我估都估對面會出QML行來炸
已經去水晶坐水 奈何得我1個人坐 個時出騎又要40水 然後我係個團叫人來幫手坐水出騎 而佢地則繼續壓...
到QML真係行到來主城無幾遠啦 而佢地架做法係全自殺來守1隻QML....
最後就因為殺人太多 而OB又比人打爆而反輸 所以都幾心灰意冷咁走左團 去搵第二個團

H團: 咁走左團之後 我就去搵下有冇其他算係大團收人啦 而個時H團都係個大團來
人多LV高 的確係虐菜3000+ 甚至入一個打左10分鐘架5 0 場都可以反勝
而我架LV都唔低 佢地都收左我 而個時架團長無記錯應該係死亡生啦
D個團雖然個時好多人都覺得只係贏人多贏LV高 不過我自己實際係入面打 同埋有上個地VENT
其實D人都好NICE下 加上擴建同出召上面都有重視 同埋有機會同幻影等大團打 算係一個我玩得好爽下架時期不過到左後期 好似佢地架幹部有D人出走左 人又少左 之後我都記掛住六仔個團架FD 就退團返去
不過入返去無耐之後 就係分享下係H團架得益時 就同一條友吵 條友架名我唔太記得 不過佢架內容我好記得
佢話偷OB當然係打左佢隔離支AT先啦! 你知唔知道支AT打我地遊幾多血啊!而我當時係話偷OB就專心打完支OB就走人 然後條友無神神話我係度離間個團 :0 咁我聽完都灰左機 加上個時一齊玩架FD都走左好多 咁我就無就玩一排鳥 而轉左去玩百變恰吉

AC架裝無曬:話說我無玩一排之後 FEZ就更新出左輪盤之時 然後我本身有套點裝同埋武
而我有個FD就知我無玩好耐 就問我可唔可以比個AC佢回曬D星戒去抽輪盤 :0 咁我當時都無諗住會再玩
就比左個AC佢啦 然後佢就回曬星戒去抽輪盤 幫我中左一堆牛水返來:0 特此係度婊揚下佢
佢名寒叫夜 其朋友有個奸都不行的奸商獅M仔 如大家有興趣認識獅M仔 可以另外PM我詳談

重玩篇: 咁當時玩百變又玩到悶 然後之前班FD又唔知點解轉返玩FEZ 咁我就無無聊聊又開左隻弓來玩 個名係當時百變恰吉一個好屈機架裝備 有隻外星人係後面用激光劍個個
然後個時重係大法師時代 火法入石扣400 雷法陣無雙 然後之前無咩玩過弓 就諗住去2KF睇下弓點玩
之後就見到個POST教: 弓遊如何呃高傷? 內容大約就係: 自己個邊有隻暈肉 唔洗諗咁多 係咁9射精準打行埋去架法!
而當時得17LV的我完全信了 所以一有自己友被暈 不是用吹來救 而是狂射狂射的精準
不過又因為個時真係法師橫行 射精準打到佢地燒唔到地火又隨時救到自己友 咁就幾乎場場出去打都係精準無雙

到重點來了! 咁又唔知咁點打打下升到30幾LV 又想繼續玩下 就係2KF開左個POST尋人
當然比人好快封左POST! 不過封之前有個紳士 不 是個好人 名叫麟刃 答左我佢係N團 :0
咁我就上FEZ搵個叫做麟刃架人話想入團啦 而這位紳士好人的麟刃都加左我入團 然後就開始左我第二個FEZ架人生

N團都算係我留得最耐架團 而係入面都識左唔少人 同埋第二之架同網友團聚都比左佢 :0
雖然我入團算遲 入面的確係有自己架圈子 不過有幸紳士刃同埋天川妹妹這2位副隊都沒有排斥我
咁我就算係長期加入了 而係N團入面都見證左唔少恩愛情仇 而仇架部份就唔多講啦 本篇主題係婊揚輪孕的

係D度都係講下我係N團比較印象架人團戰
團戰來講 N團好合我口味 D人肯出召同擴得來又有水平 而我人生中有得玩架強推QML去炸都係N團先做到
而有1場國戰係N團40幾人打烏合40幾人 兩邊打得難分難解 而N團某幾位隊員同我本來出左騎
然後一殺完對面隻QML之後就即沖去對面後場解騎拆搭 最後贏唔係好多 不過真係有打國戰團戰架FEEL

而有1場團戰 係同紫國V團打 話說有位隊友出左QML行到去對面主城了 不過佢唔小心冰多左下 就GG了
不過真係唔怪得佢 打團戰時出隻QML係好大壓力 特別係要去炸佢主城時壓力更大._.
而我自己係N團出隻QML要去炸時都係手心出汗 心跳加速 因為QML好講求技術下

而有一次 個時應該係有個守地打分架活動 而我其實都算係半個所謂的指揮能來 不少時候會係黃頻出聲
係未入N團之前已經有咁做過 而個時N團自己架人未完國戰等緊齊人 咁我就係黃頻洗頻叫人一齊去守某塊地
而奇蹟係居然有人聽完來守(當然都有比人小叫我唔好洗頻) 以一個指揮能來說已經好開心架啦~.~

而之後N團因一單事變就散左 變左A團同K團啊 新N團啊 杜奧巴啊 同埋唔再玩的人都大把
依家去日服有長玩架人都唔算好多 不過N團都係我最有印象架團 同埋最爽架時期

咁講下D人物啦 唔少得架當然係麟刃啦!
麟刃:紳士,好人 身高160以上 型英帥 有基友3000+
被人人說為好色 另有別稱色刃 最為出名的事件為佢同死神仔架關係
而引用當時的副隊長洛基為佢澄清:麟刃已同死神仔再沒有關系啦 麟刃不應吃回頭草 要找另一片新天新地
而對於FEZ就汁 麟刃還是好糾結於紅團立花係重擊怪獸有同死神仔打架記錄
據他本人所說 佢話MY的閒雲感情良好 而就霉妹架典故可見 閒雲此人與MY有說不清的基情
所以麟刃是否真的是有一堆基友還是普通的機友成為一個大疑問

天川妹妹:N團另一副隊 黑歷史應該有唔少 但無謂詳談
傳聞中有人真的相信佢是天川妹妹 而出去團聚 曾經在其生日時收到木野哥哥的神秘禮物
令我最為佩服架係 無論我之後隔一排無玩 每逢夜晚9點都可以搵到佢來一齊打
可以說係一名最強的隊排副隊 雖然會因有自走炮腦弱不合作而發火 也因為其打字簡單的習慣
作為隊員仔要估下佢想做乜同埋自己應該做乜 不過佢都係FEZ來講我尊敬架人
所以特地開了隻分身以佢為名

木野珍禽:在綠國其名桃醉 好多人認為佢係女的就9沖想加佢FB
不過就我同過佢數次團聚的經驗 以及同團架證言 其實佢根本係個男人
經典之一就是身為哥哥買左本O靚模寫真集送比天川妹妹做生日禮物
以及有奶電腦手機MON中圖片的習慣 現在據方間消息 他正在女王之刃落地生根
女的? IMPOSSIBLE......

啤酒: 其中一位我最婊揚的人物之一 有毒啤毒酒之稱 其毒力在他的17個AC中睇到
熱愛免仔裝 可惜在港服汁粒 佢分身同裝要拍照記錄
也名野血收集商和野血供應者 N團時期唔夠野血用可以向佢採購

百年紅酒: 其2KF係邊個唔多講啦 記得之前入N團無耐 自己都重細時同佢有過誤會
依家係度同你講多次SOR~ 大佬對唔住 其事蹟佢自己有講過再不多談

鐵布里: 不能被UN的孩子 多度宣言再UN就退團 好肯出召擴建 因此絕對記得

5號仔/紋: 平時多見到佢在RC掛機 感覺沉默寡言 其金句係:你都唔明女角有幾好J!

天川易肛: 分身 外表極樣衰 另有變態聲優卷 事原以前難民無銀用隻法師 樣衰無比 印象深刻
而自己都想開返隻差唔多樣來玩下 而臨汁FEZ之前架裝平同埋出左變態聲優卷
就特地整來玩同笑下 而起此名的原由就是夠大仇恨值 可試下比人VIP架快感同埋比人容易D發現
試過一出城門口無耐比2隻遊介死 同埋一見面就比人打獲先
一開始加入了好人鴨仔的團 裝備也是向好人鴨仔買 所以鴨仔絕對是個好人!

蒼月英: 此大佬不可不提 A團金英

而其他人物眾多 提唔曬啊 如果你識我 我又識你 你覺得我唔講你而嬲嬲豬你可以要求我婊揚埋你
最後係FEZ到唔多唔少都會有得罪人啊 大家唔LIKE啊 聊交打啊 聊團戰打啊
不過都係玩隻遊戲姐 都係笑下過下隱 唔好太在意啦 :0 而得罪左架 都係度講聲SOR
最後架結束 我會用2句來總結
麟刃是紳士 鴨仔是好人

另加: A團:由薯仔開架團 算係N團散左之後架另一個團啦
薯仔乜水? 都係型英帥聽講重要有錢 160以上 詳細不太清楚
因為初初開團時我都無玩一排 加左入團之後就無再玩住
然後到後期無聊上線玩下FEZ啦 就見到A團重係有個屹立不倒天川翼光係度打緊
咁之後再玩返一排到佢話汁粒為止

Z奶:要求要受到婊揚 咁佢最近就係咁比人抽水啦
抽佢又睇BL啊 重口味等等... 然後經常唔一齊打國戰去搵囡囡啊....
成日夜晚12點幾話肚餓落街去7仔啊 去成個鐘先返 明眼人一睇就知咩事啦....
咁就有次係木野哥哥生日團聚出過來見下 160以上 型英帥唔再多講
係FEZ入面玩弓好準下 強射KS力強 唔多蓋技 已是好物
聽聞有夾BAND 而被木野哥哥發現原來都是同行

新增: 以前N團有個無乜人上架討論區仔 奇蹟地係到依家都未關門大吉
要搵自己YAHOO下 入面有帥哥刃BB上O網架連環圖 係度就唔POST出來
金句--->我唔夠你大碌呀,洗唔洗用魔法跳台陣啊? da bin da bin
同埋入面有個開POST者就係我都幾想搵返一齊打國戰架人
此終都係我初初入團架好戰友 好熟就唔夠膽講啦
雖則到左最後都有見到佢ON架時間 不過都短暫而不再像以前架啦
雖然有D離題 不過FEZ汁之前TPA就正式完全收得皮 5大將由拿到冠軍未夠一年走到得返1個
其實都係打機一個好實寫架寫照 玩玩下大家講88正常就會係咁
雖然係會傷感但係都無可奈何 不過到依家都重叫有少少FD底架人就要好好珍惜下啦
最後睇完搓音實況表示見唔到300磅光頭肥佬表示難過 Q_Q
已有 3 人評分Good 收起 理由
Mi1kii奶孑 + 3 我呢我呢我呢我呢我呢我呢
Miya* + 3 T-T哥哥不要這樣對妹妹好嗎
Ding_xD + 3 /

總評分:  Good + 9   查看全部評分

獅M仔  應該係micheal ?

忍影世界 玩過星曲WEB

肥刃  你看看你 哈哈哈哈哈

麟刃  躺著也中槍  發表於 13-6-27 08:10 PM

delaynomo 發表於 13-6-26 11:31 PM
獅M仔  應該係micheal ?

YES 有人幫我講埋全名真好

dream0 發表於 13-6-26 05:49 PM
見最近咁多人打回憶錄 令我都想分享下玩FEZ咁耐而來架心得同一些歷史
除此之外也會婊下出名的輪孕外

原來大家都識六仔 :0)

下半PART笑左

點解你要咁做......

donald02hk 發表於 13-6-27 03:15 PM

鴨仔不要太傷心

Miya* 發表於 13-6-27 07:14 PM
點解你要咁做......

我都係講出事實架真相姐
會唔會影響到你收男兵女兵

0分重作

dream0 發表於 13-6-27 07:33 PM
我都係講出事實架真相姐  
會唔會影響到你收男兵女兵

我收唔到兵點算
本身打機已經無 難得慢慢keep番好個形象 無啦

dream0  紳士刃咁講又完全無錯  發表於 13-6-28 12:17 AM
麟刃  根本就男人形象...扮咩x_x  發表於 13-6-27 08:12 PM

Miya* 發表於 13-6-27 07:43 PM
我收唔到兵點算
本身打機已經無 難得慢慢keep番好個形象 無啦  ...

咁快D去搵鬆弛熊頭大師求佢出返條 香港收兵法上集頂住先

Mi1kii奶孑 發表於 13-6-27 07:41 PM
0分重作

小奶子你咁想我講你 我遲下加埋你啦

做乜9
平時抽我水就算啦抽到上黎2000fun

麟刃 發表於 13-6-27 08:08 PM
做乜9

麟刃是紳士
紳士  紳士 紳士 紳士 紳士 紳士 紳士 紳士 紳士 紳士   
想給我抽幾耐.-./

麟刃  日日都比你抽架啦=.=  發表於 13-6-27 09:42 PM

麟刃 發表於 13-6-27 08:08 PM
做乜9

我都係同出面架人一樣打回憶錄姐
刃哥係大佬 點可以不提

dream0 發表於 13-6-27 07:54 PM
小奶子你咁想我講你 我遲下加埋你啦

好耶好耶好耶好耶好耶

終於見到我個名
100分
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 01:45 PM , Processed in 0.046574 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存