2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 [怨恨/抱怨/嬲]覺得自己仲係諗吾化 心結一直係度 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[怨恨/抱怨/嬲]覺得自己仲係諗吾化 心結一直係度 [複製鏈接]

事由是這樣的
係我中一果陣(我現在中四升中五)
我鐘意左中四既人(下稱a君)
果陣同A君示愛
一齊左(呢加諗番根本就係我一廂情願)
初戀係盲目的 我睇到個問題但我一直無視
呢加睇番 A君好有問題
A君竟然計佢等果個一見鐘情既女仔幾耐
大約自己甜(?)左兩個月 A君話學校訓導知道左
A君係blog度話比我知 我地分手啦
果陣心都痛死
我都吾記得我果陣點
日復一年 雖然搵到男友 但心底十分依賴佢 有咩事都想搵佢解決
因為我以為佢好成熟
到左2012年12月31日 A君搵我同埋一位同學倒數
我咀左A君 (正確黎講佢feel到我郁佢就咀落去)
feel到果種感覺番哂黎 証明到我係舊情復燃
好吧 我朋友幫我開始cool煲
先發覺A君思想十分有問題
基本四年黎我冇忘記A君
A君話 等你入到大學先同你一齊番
好吧我果陣感性攻心我覺得佢好成熟為我地將來諗
然後...我問我d朋友(A女AND B男) 你對果條友點諗
B男話
好冇責任心
有傳言話佢有女不過吾係我
果陣想同A君做朋友但係佢良心當狗肺

A女就寫左好多野 以下總結
A君默認話佢吾係鐘意我但係都咀左落去
果陣搵到個男朋友因為佢做D野傷到我 佢話果陣有需要就溝番我 之後話再甩多次
將來會再次離開我

重點係A君打左呢個動態FOR我朋友
好怕有一日某人向我報復
打扮到好索 以為自己過得好好
之後黎到我面前帶埋佢果時口中既"條仔"
話比我聽佢過得有幾好 有幾快活
想我後悔當日冇簡佢
然後我或者會諗
如果我當日同佢係一齊
可能佢一世都同當時一樣 純真可愛......
或者到果時佢都會後悔
諗返起過去純真既自己
後悔走上左一條不歸路

果陣已經係DEL左佢BLOCK埋佢 我吾明點解佢會打呢D動態
A君一打呢條我真係火都黎
佢真係當自己係邊個?
我本身份人完全吾會著果D 「索」衫(吾著露膊 剩有肩帶既衫 基本著到密實先出去)
雖然我成日去MK但係我一D都吾MK
我真係覺得佢係睇電視劇睇得太多

你睇完之後
我必須強調 A男係大過我= =
吾明白點解佢個思想可以幼稚到甘

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

件事既然都過左去,何必仲要記係心到呢,,

你個心境要放開d,好多真正關心你既人會支持你的,

唔好放棄,人生總有成功同失敗既過程,

只要你人生正面以正面既想法去諗,自然會諗通好多野,,

加油吧,唔好再去諗呢d過去左既事!!

Alta活動勳章 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 Yungbabii 的帖子

件事都過左咁耐了, 何必仍去計較呢~

初戀是肓目的<---我認同
但係愛情並冇對錯之分。

兩人相愛 係你情我願的。
人只會在唔愛佢 / 分開 / 失去時,先會去挑對方的錯處。

當你地拍拖時, 旁人可能已經有話過你聽一d問題, 但你係唔會聽的。
當要分開了, 你先會發現個d問題原來係真的。
e d 係人的本性。

放開吧~
就算e段文字比a君睇到又點, 難道你會覺得a君睇完會後悔?
冇可能!!!
所以嬲黎都冇用, 盞氣親自己。

初戀確實係令好多人難以忘記.
但我個人認為其實每一段戀愛結束,嗰個人都會儲於你最深的位置.
一切都真相大白,A君根本就唔鐘意你,可能係見你鐘意佢.
佢又想搵個人陪下/玩下,就接受咗你.
加上佢搵咁多藉口黎逃避你,同埋係BLOG度打度咁白.
佢無指名道姓,只係想表達一下感受.
佢既做法真係唔成熟的,如果成熟既話就唔會將所有野打出黎比人睇到.
你已經知道個事實係會好嬲,但唔係經過呢件事你都唔會認清呢個人.
你依然會繼續傻傻咁鐘意佢,等到大學先同佢一齊.
其實我覺得兩個人一齊好簡單,鐘意就一齊,唔鐘意就唔好搵咁多藉口去掩飾令到自己好下台.
從呢件事中你應該要好好呢次既教訓,舊情復燃呢4個字,係我自己本身感覺上就無可能成立.
除非只為好小事嘈左交提出分手,冷靜幾日呢啲都還可以接受.
如果分左手一段長時間了,你依舊鐘意都係記住以前同佢一齊既感覺,並唔係而家又突然間又鐘意.
可以離離合合既愛情不是好有壓力嗎?好似掛住個計時炸彈,擔心唔知幾時又會爆炸.
所以「經一事,長一智」吧,無謂為左呢種人嬲太耐.
你年紀仲細,仲有大把路要行,首先做好而家需要做既事就係應付學業既事.加油!!

戀確實係令好多人難以忘記.

狂諗都唔會化,因為你依然CARE

笑傲無雙 玩過星曲WEB

不如入單身版個wts app  group傾計修補情傷

又A又B 有冇CDE

回覆 31d659b 的帖子

是lo 文章有沒再亂d

喂 一是直接傾,不好用文筆,要的短信

咪係諗多又唔係唔諗心又羅羅亂~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:16 PM , Processed in 0.029165 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存