2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Puzzle & Dragons 信不信由你之「神up抽蛋」之「1分鐘理論」 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 信不信由你之「神up抽蛋」之「1分鐘理論」   [複製鏈接]

睇完大家既留言搞到我好有心想打多一次成篇野,再次提醒以下人士無需拜讀此帖:
1.覺得此帖只是心理作用
2.不相信數學人士
3.相信人品而自己不是10抽10金既人士

此外,此方法對於嚴重不幸者,係有機會10抽都係星蛋

結論!!!!!!!!
1.一分鐘內最多連續得3隻金蛋
2.中左星蛋之後唔好強行連抽...要過幾耐就自己諗喇

------------------------------------現實論------------------------------------------
如果大家無興趣睇小弟既理論,可以直接skip左去下面方法。
雖然人品無得量化,但有一點可以重申,人品唔係每次都一樣。

係神up或無論咩時候,課金抽蛋只會出3種蛋,星,銀,金,
我們可以視佢為3分1既概率。

------------------概率論------------------
在數學既立場既講,假設3種蛋抽到既概率係衡等既時間,要同時達到3隻金蛋既概率,係(1/3)3 =0.037037…姐係抽一百次先有3次係成功。
同樣地,衡等既情況下,星蛋既概率係一樣。

「無限課金社長」係1600萬神祭抽左1100回
twitter.com /oronain1919 /status /356313546985971714 /photo /1
「無限課金社長」係1600萬神祭抽左900回
twitter.com / oronain1919 / status / 356092594335391744 / photo / 1

「無限課金社長」係1500萬神祭抽左1100回
twitter.com / oronain1919 / status / 351296588066480128 / photo / 1

!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
可見金蛋既出現真係近似3分1。
而這次得出既結論係蛋的出現率係「近似衡等」。
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
------------------次序論------------------
由於上面大額抽蛋的情況下,大約證明左抽蛋係「近似衡等」,但同樣地我們唔係有幾千粒魔法石,都係想以最少既石抽到最多既金蛋。

1600萬紀念50連抽
youtube.com / watch?v=TSF_OmI3ZQQ
1500萬紀念120連抽
youtube.com / watch?v=I1jdImohGhM
1300萬紀念100連抽
youtu.be / ZGbLUaEaQz4

我們分開兩段片一齊講
1600萬時係6:29連續7次無金蛋
而最多連續係連中2隻金蛋

1500萬時一開始17秒後連續6次無金蛋
而最多連續係連中4隻金蛋

1300萬係2:00,7:20分鐘果陣連續12次抽唔到金蛋
而最多連續係連中4隻金蛋

當然不是只用3條片要令大家相信什麼,最基本希望令大家知道
!!!!!!!!!!!!!!!!
金蛋「連中」可能性真係不高,最多都係4-5隻。
要不然必定有人曬命連中10隻金蛋果類既片流出,
而星蛋就連中12次也算是家常便飯。

如果你真係已經連中左4-5隻金蛋,
我建議你收一收手,要不然中了「必不中金蛋1次」就怪自己都無謂,
等第2後時間先抽過喇。
!!!!!!!!!!!!!!!!

------------------時間論------------------
其實什麼「1分鐘理論」,基本上暫時仲未有人肯花時間去check幾多時間才會「refresh」個出金蛋時間。但當你睇到LE度,表示你都信左我大半,所以要等幾多時間你自己決定。

1分鐘係大多數遊戲基準,60s,90s,180s,270s,360s基本無人知。
錄親片既都係IOS,無奈得不出什麼。
------------------------------------方法------------------------------------------
1.只限神up時間

2.睇住自己個手機/玩pad device個時間變左59秒變左0秒
eg.14:00:59-->14:01:00(下午2點00分....變左下午2點01分時.)

3.開game抽魔法石蛋

4.開出第一隻決定之後要點做(盡可能1分鐘內完成)
情況1 開出星/銀蛋-->等1分鐘先再抽(eg.14:01:59-->14:02:00(下午2點01分....變左下午2點02分時.))
情況2 開出金蛋-->係未變成14:02:00前抽-->如抽中星蛋-->等1分鐘先再抽

註:金蛋最多連續出3隻...如果你3抽3金蛋後繼續抽...你自己考慮風險...btw...我最近神up係2金蛋後就星蛋...我將會下次神up再試

5.完
------------------------------------例子(1)------------------------------------------
ios手機 現時由下午2時01分轉到02分

內容                       時間對照
開啟遊戲                   14:02:01
按到抽蛋畫面           14:02:05
按抽魔法石蛋           14:02:07(le個係主要考慮時間)
得出金蛋                   14:02:15
再按抽魔法石蛋       14:02:17
得出金蛋                   14:02:24
再按抽魔法石蛋       14:02:26
得出金蛋                   14:02:35
*由於已經出左3隻金蛋等過左14:03:00先再抽下一次

------------------------------------例子(2)------------------------------------------
ios手機 現時由下午2時01分轉到02分

內容                       時間對照
開啟遊戲                   14:02:01
按到抽蛋畫面           14:02:05
按抽魔法石蛋           14:02:07(le個係主要考慮時間)
得出金蛋                   14:02:15
再按抽魔法石蛋       14:02:17
得出星蛋                   14:02:24
等待到0秒                 14:03:00
再開啟遊戲               14:03:01
按到抽蛋畫面           14:03:04
按抽魔法石蛋           14:03:06
得出星蛋                   14:03:14
*再等待到0秒如同「14:03:00」後的步驟

------------------------------------後記------------------------------------------
你不q信我都無計,一早叫左你唔好睇又要睇,係咪自己羅尼。
但係我用自己的經驗話你知成效

1800萬紀念(2金4銀1星)

1700萬紀念(1金2銀1星)

50萬twittier紀念(6抽3金2銀1星)

1600萬紀念(ios:7抽4金2銀1星)
ac1:火埃,4星火焰守護者,代行者,3星水奶,
ac2:戰女神,光埃,4星水守護者
1600萬紀念(android:4抽3金1星)

1500萬紀念(ios:6抽3金3星)

1400萬紀念(ios:7抽5金2星)

簽名被屏蔽

洗咩用咩方法呀
根本就係自己心理作用
我咩方法都唔洗用都未係照樣3抽3金
係你就係你既
唔係你既你點抽都冇用囉

認同樓上+1

如果真係work既話,咁神up既金蛋比率唔會再係1/3

chrismak888 發表於 13-7-1 02:13 PM
首先自己利申...本人係無課金玩家.....IOS用家...由於自己無安卓系統既野....所以自己測試唔到..

番去本帖 ...

多謝大大的分享~~~~~

我認為果d話係可以高機率抽到金蛋既方法唔會有一個真係work.
抽蛋呢d野跟本唔會計得出黎,可能比你撞中一次兩次.
但都只係巧合.如果真係有得計出黎既話咁好多game都運作唔到.
每次一出新既神就人人都有啦.

十週年勳章(賀詞)

一切都係睇人品

人品係無法永遠3抽3金~.~
岩岩一次神抽用完1分鐘理論
7抽4金2銀1星
ac1:火埃,4星火焰守護者,代行者,3星水奶,
ac2:戰女神,光埃,4星水守護者

而且如果一切都係講人品的話...點解仲未有片係10連抽10金蛋呢!?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

chrismak888 發表於 13-7-13 09:32 PM
7抽4金2銀1星

哇 抽野唔講人品 而係有理倫 真係睇到眼都凸
咁姐係話個公司特登整D理論比你地自己摸索睇下發唔發掘到出黎咁解?
好似3秒抽金蛋咁 間公司特登整個模式係如果比你發掘到呢個方法既話就比個再出金蛋既加乘獎勵你
真係不得了

其實抽蛋都係隨機
邊有可能有方法
呢d野都係睇樣架姐

笑傲無雙 玩過星曲WEB

一切都係機率運氣 坊間各種神怪方法就如買六合彩一樣唔通特定時間買 或者去指定邊間馬會買會中獎機會高D
程式機率一早設定好 如果係1分鐘連抽,連按,指定時ETC理論 成立 個程式設計員真係傻既搞埋D咁白痴既野
但係如果程式設計真係咁 有佢一定定律 呢D一早就可以証實..但而家...
我亦深信一個課金遊戲 將佢設定為當你連按畫面20次提升金UP 3% 或者更奇怪既野...根本唔可能 不如諗下佢有乜理由咁設定
如果你話係BUG 隻GAME RUN左咁耐 佢有乜理由唔修復

過去一次神UP我同事6抽4金又話教我點樣等幾秒 唔好連抽抽幾倒幾金就停,我完全冇理佢連抽13次都9金
其實如有抽獎賭博都一樣 每一次都係獨立計算 并唔會比上一次影響 開左13次大之後第14次大細的機率依然一樣 當然有D遊戲會將你失敗之後加個幸運值提升你失敗後成功機率 呃你不停連抽落去 但有呢D設定遊戲公司一定會公開

辣椒王  agree! 咩抽蛋方法只係一班傻孩子既心理作用  發表於 13-7-16 08:30 AM

人品才是皇道,挽呢Dgame講真真係同六合彩冇咩分別

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

心理作用

假設如果呢個方法中金蛋機率係高d@@..之後個個人都用呢套講法去抽蛋
咁原有既個堆星蛋 會去左邊

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

chrismak888 發表於 13-7-13 09:32 PM
7抽4金2銀1星

你一句 人品永遠抽唔到3抽3金

咁我試過5抽中5金又點呢

又試過4抽中3金又點呢

又試過8抽只中星同銀又點呢

你有冇做過改GAME??

SET任何機率都係 點數後有2~3個位??

又每個機率你知唔知都係獨立計算???

而令到機率等同六合彩攪珠咁 每次出黎既數值唔同呢

真係咁都俾你計到  開GAME間公司早已經關門大吉

同埋你都可以轉研六合彩10期中8期發左啦

☆魔鬼皇☆ 發表於 13-7-17 07:37 AM
你一句 人品永遠抽唔到3抽3金

咁我試過5抽中5金又點呢

le位大大要相信人品我無辦法

但我想重申幾點:

人品永遠無法「保證」3抽3金
>>>>無人保證必定抽金蛋
雖然我無法保證有d咁既人,如果有既,果個人已經一直post左片同唔會睇le個帖

我都有試過5抽5金,那又如何?那可以表示什麼?

大大你有無諗過你那「8抽只中星同銀又點呢」的那次,你等待金蛋的期望有幾高,之前5中5金,你仲不停連抽都係抽到都係銀同星。
我相信好多人都同你一樣既經歷,所以我先想分享比大家。

你等多一分鐘又唔會死,又唔係用多你幾粒石,有利而無害。
你當佢係有一種信仰又得,一種方法又得,一個實驗都得。

我當佢係一種「實驗」,
我連續4次神祭都有一半係金蛋,我會繼續「實驗」去。

另外.

遊戲我係有做過,但你想講既係數學尼。

係一個無限既蛋的池有三種蛋
係入面抽一百次,三種蛋既數值抽出尼數值會非常相似。
姐係都係非常近似三分一。

而我上面討論既唔係出咩咩咩神,而係單純出金蛋既有機會「次序」。

係一個衡等既情況下,獨立計算當然存在。
從商業角度去講,對於一個有得課金既遊戲,你做遊戲都唔會比佢「衡等」。

再者,六合彩攪珠唔係一個無限既「蛋」既池,佢係有得計到中頭獎既「機率」,所以有「全餐」既存在,大大唔可以用兩者作比較。

最後最後,我唔係計出尼,我係還在試驗。
科學既推斷需要5個步驟:
提出假設-->實驗-->驗證-->反覆驗證-->結出結論

大大如果可以把自己下次抽蛋既時間對照及影片send條link比我作為參考便更好

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

chrismak888 發表於 13-7-17 02:34 PM
le位大大要相信人品我無辦法

但我想重申幾點:

但係你既論文 都無法證明D乜野

如果你講都有數計 咁好應該有一份詳盡數據睇下啦

好簡單之麻  你都反正搞咁大編野出黎力證自己

不如我建議你 反正一個都2~3次神UP

每次神UP 反正家下遊戲介面睇到時間既 咪拍低抽蛋過程

集左幾次神UP 抽蛋情況  你真係10抽中一半都係金既

我相信依到人人讚你  

到時連我都幫你高亮個帖同精華都得啦

十週年勳章(賀詞)

睇完段野真系O哂咀
抽蛋有數計?!
你估你呢家去扭蛋可以偷睇下隻中乜咩

人品好自然抽金強

首要條件都係人品架啦
但係人地都係用數學去分析個機率,又冇話一定岩
人地都講左
提醒以下人士無需拜讀此帖:
1.覺得此帖只是心理作用
2.不相信數學人士
3.相信人品而自己不是10抽10金既人士

唔信咪唔好睇囉,人地都係分析下姐,洗唔洗咁~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:05 AM , Processed in 0.035195 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存