2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 新手加入GW2感想 + 請大家入來到官網聲援繁中介面 ...
go

[閒聊討論] 新手加入GW2感想 + 請大家入來到官網聲援繁中介面 [複製鏈接]

聲援繁中介面
https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/suggestions/Chinese-Language-Interface

自從WOW玩到悶
斷斷續續玩左4~5年
玩過WOW之後 對GAME要求真係高左
本人玩ONLINE GAME種類唔多 因為要求高
之前玩過TERA
對現今無鎖定既ONLINE GAME有興趣 要求又高左
同時發現無鎖定未必係好事
好似TERA咁 其實佢係用準星鎖定
對於用遠攻角色 PVP係好冇著數
不過玩過GW2 佢個半鎖定真係好好
之前玩過AION 都唔覺佢可以同WOW比
而GW2就真係可以同WOW比

見你咁講, 咁 WoW 真喺好好玩咁喎!
睇過佢啲 screenshots 啲人物可以騎恐龍嘅, GW2 就應該出啲乘騎工具比啲角色代下步, 唔使成日淨喺靠對腳走來走去咁悶啦!
騎下啲牛牛同大鳥夠好啦。 最好改大啲 mini pets 大到可以用嚟騎, 橫掂啲 mini pets 都冇乜人會放出嚟咖啦。

EErops 發表於 13-7-5 10:56 AM
見你咁講, 咁 WoW 真喺好好玩咁喎!
睇過佢啲 screenshots 啲人物可以騎恐龍嘅, GW2 就應該出啲乘騎工具比啲 ...

用腳行真係好痛苦lol
不過有teleport都算係咁

其實GW2入面D人真係冇野代步架
可能成個世界都好多waypoint, 開哂就唔使點行
打扙用既工具反而仲有D, 好似Charr既坦克(唔知點解wvw入面冇得用)
asura既golem(呢部就係wvw入面成日用)
不過有野騎的話, 移動速度唔增加就好怪
會永久增加速度的話就會人人都騎, 到時又平均化冇咩分別
最大問題就係會影響wvw既戰爭速度
因為兵貴神速, 速度好多時會影響到一個城攻唔攻得下
平時要增加速度既代價都唔低
要專登去裝某D武器或者技能去放幾秒加速, 或者要用符文/特性去增加加速時間
甚至係WvW入面要用好大資源去推個waypoint傳送去加快速度
所以有好多平衡因素要考慮, 唔係話加就加咁隨便
樣樣野都亂加入去的話, 平衡破壞哂又會變成一隻廢game

唔記得講mini pet遲D有用架啦
可以用來玩mini pet戰鬥比賽(寵物小精靈?!)

我淨喺諗代步同娛樂果方面咖咋! 當然更加會限制入 WvW 啦, 唔喺咪變咗騎兵。
我諗嘅只喺針對响 PVE 嘅世界, 好似把飛行掃把咁, 橫掂都喺用對腳走來走去嘅不如搵啲嘢出嚟騎下娛樂下啦。
而且騎咗上去嘅就出唔到招, 到非要戰鬥果時, 都喺要落地應戰咖, 比如中途比怪攔截咁。
如果純粹喺趕時間嘅就更喺 teleport 啦。

又講起啲 mini pets 真唔慌唔怪! 走得超慢下下都要玩 hyper jump 去跟番上個主人, 睇見都煩!
唔比啲新用途比佢地真喺淨喺等响度做 collection!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:36 PM , Processed in 0.026646 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存