2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 港服轉入陸服 超超超詳細教學兼宣傳及FAQ (內有加速器教 ...
go

[其他] 港服轉入陸服 超超超詳細教學兼宣傳及FAQ (內有加速器教學)新加陸服商店圖   [複製鏈接]

港服就係早幾日汁左啦  大部分人過晒日服啦
總有人會想去陸服既 好似以下某某人的感想(借用的 未經當事人同意)

日服個國戰係正……活動係正~
但係睇唔明、唔敢講野、用VPN好似偷渡咁場場提心吊膽、唔知自己有冇P甲影響人、唔知自己幾時俾人舉報、冇得紅頻、冇得強勢登場、冇得VIP人,因為根本唔岩岩打果個係咩人……
真係冇咁好玩,唔係果種感覺

咁所以呢就係度再開一個宣傳連教學的帖
第零步 入我地團的QQ群 :152264230
入面有部分港服既人 同埋我個團的陸服既人~~

港服轉黎陸服的最後一班船要開啦!!!!

第一步 唔洗講啦 申請ac
http://www.polchina.com.cn/register/?type=signup
溫馨提示:呢個官網經常性死機 如果上唔到 請等待一小時後再嘗試
緊記 身份證號碼請確保已年滿18歲 否則選擇人物時會出現錯誤

申請左易玩通ac後呢 仲要激活Fez的ac架wor

選擇幻想大陸

請選擇南方電信=序曲 我地團係序曲綠國

申請ac係呢度正式完結 進入下一步
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
第二步 download game
陸服同港服一樣 都係唔可以直接入game 要用另外一個程式既
唔好係呢度down主程式 舊版黎
http://www.polchina.com.cn/staticHtml/download.html

呢度先係最新版本 3.1
http://www.fantasyearth.com.cn/kehuduan.htm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
第3步 安裝
安裝左易玩通平台之後先可以再裝fez
先解壓左岩岩down落黎既易玩通平台

跟住安裝 (P.S 如果打開之後發現係亂碼 為左將來的方便 請先暫停安裝 直接跳落下面FAQ)

之後開始安裝FEZ

安裝完之後 下一步 進入遊戲
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
第4步打開易玩通平台

按下一步

我地既團係序曲 所以就簡序曲啦 再按下一步

呢個時候打埋 你既ac同pw 會彈一堆野 全部同意 再搞好setting
再禁多次下一步

黎到呢一步 恭喜晒 你已經可以入game玩了
FAQ
Q:點解我打開/安裝易玩通平台果陣 全部都係亂碼黎既?
A:請係控制台 語言果到較做簡體

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Q:點解我一入GAME佢突然間彈個視窗出黎既(如下圖)

A:係因為佢讀取唔到個路徑 請跟下圖指示進行更改
首先將幻想大陸的file改名做Fantasy Earth Zero

跟住再將個file由易玩通個file拿返出去Program File

呢個時候已經變成全英文路徑 但係大家可能有問題啦
點解唔直接將易玩通file轉成英文呢
咁係因為會影響將來用唔用到加速器

下一步 係平台上從新添加遊戲

Q:我經常性爆P 有咩解決方法?
A:方法好簡單 用加速器就可以解決問題
http://www.ipmana.com/index.php
注册完之後仲係要激活的

跟住就係下載同埋安裝
安裝完後登入會出現以下畫面 請手動添加遊戲

雙擊圖示後就可以進入遊戲
Q:點解我簡人物果時佢話我人物選擇失敗既?
A:你開易玩通AC果陣用左個未滿18歲既國內身份證號碼 需要重新申請過
P.S 第一次進入遊戲先勿使用加速器及請用平台進入
聽聞會影響更新

入到遊戲 請加入序曲綠國 我地既團係 蒼龍de逆鱗
下面係一D我地部隊既圖

國服商店圖

已有 2 人評分Good 收起 理由
紫夜乂魚 + 1 解決了我的問題 感謝
AABBCC007 + 1 有心啦

總評分:  Good + 2   查看全部評分

伸手黨問題mode:

會唔會比人報串之後封ac嫁?
打唔打到字(win7速成)嫁?
一套頂防點裝要幾錢嫁?
信用卡買唔買到點嫁?
同日服有咩唔同嫁?
多唔多人上石嫁?
輪盤要幾星嫁?
有冇活動嫁?
國商開嫁?

我編不下去鳥...

過去的夢想  比人報串唔會封ac 打到速成 唔係幾多人上石 有活動 冇輪盤  發表於 13-7-8 02:29 PM
alex1440  得淘寶呢個途徑@@  發表於 13-7-8 01:16 PM
AABBCC007  雖然d裝唔係最新,但應該豐富過日服  發表於 13-7-8 04:26 AM

哇你國服70PING渣-.-?

有咩- - 你見到我國服70PING咩- -
不過用完加速器好少LAG

momo须有  30hkd=4500寶石,差吾多這樣  發表於 13-7-12 11:31 PM
Siuwai0x0  點數兌換比率係點咖 1:1?  發表於 13-7-12 12:39 AM

alex1440 發表於 13-7-7 06:12 PM
有咩- - 你見到我國服70PING咩- -
不過用完加速器好少LAG

有呀   你第2張圖囉

AC唔係我的 BTW 係城入面70PING要高啦- -

sorry 收返岩岩果句- - 事實係幾低既

我的ping

alex1440 發表於 13-7-7 06:30 PM
sorry 收返岩岩果句- - 事實係幾低既

我的ping

你套裝點有架-.-

之前有個戰國大穿越活動~~ 我入點買左4套 勁靚~~
本來之後有戰國武賣 點知咁岩電腦壞左 整返好就完左x_x

過去的夢想  1至15LV做新手任升 15LV搵果個新手培訓npc做任可以做到25LV 25LV好似送武器 20LV佢就會送套頂防既魯克斯比你 但係得三千九耐  發表於 13-7-8 02:26 PM
alex1440  假髮 入點自己整就得 唔洗抽唔洗盛  發表於 13-7-7 07:12 PM
黑乂雲  問多個問題 請問你地D假髮點有-.-我想要銀馬尾!!!!  發表於 13-7-7 07:06 PM

點解2個服D假髮同埋聲卷都要買/口\

alex1440  後面個句當冇講過orz x_x  發表於 13-7-8 06:13 PM
alex1440  假髮係用點買 聲卷用星介/活動拿 團長岩岩話活動送假髮  發表於 13-7-8 05:40 PM

玩過星曲WEB

中國的 會 XX

alex1440  唔鍾意可以唔入黎  發表於 13-7-8 05:39 PM

笑傲無雙

商店一套裝幾$$??  (港紙) 用咩點卡?

alex1440  一套裝大約70蚊 武器就40蚊 係淘寶上面買點卡既 所以會有小小出入  發表於 13-7-8 07:48 PM

送假髮A_A?我沖入黎玩
話時話1張聲卷要幾多星介/G/依家活動有無

BEN617776  點解我唔知...  發表於 13-7-8 08:22 PM
黑乂雲  點解你知架  發表於 13-7-8 08:07 PM
BEN617776  你係唔係唔知邊個細佬@_@?  發表於 13-7-8 08:04 PM

之前打唔到中文名,原來要set番語言

alex1440  而家返黎xdd  發表於 13-7-8 10:07 PM

其實國服高峰時段有幾個100人場??
有空試玩

alex1440  3個到  發表於 13-7-9 01:47 PM

我们现在在卡萨多利亚国,序曲。一起加入我们吧,平日qq群线下聊天,线上有yy(rc语音这种同类型)。qq群152264230,yy11318589,打有组织的战场,和其他国家的大团一战,希望有一些愿意打胜利战场的来帮忙。陆服序曲,进入战国时期。

回覆 post 的帖子

4-6夜晚7-11點

十週年勳章(賀詞)

听人說磨刀石要用點先買到係米真?

alex1440  買點lol 唔貴 比起港服舍得買好多 至少唔洗抽  發表於 13-7-9 10:03 PM
lamalanrockman  sobad,對於唔愛打怪又只愛玩戰士的我來說真係壞消息。  發表於 13-7-9 09:13 PM
alex1440  55 冇錯 不過唔係好貴 而且可以同人收既 6龍魂=1  發表於 13-7-9 08:50 PM

次次上唔夠10mins就斷線有無方法ga?

alex1440  應該係個ping太高 你用加速器就得  發表於 13-7-10 09:23 PM

玩過星曲WEB

陸服多吾多人挽..
想入下

momo须有  夜晚有4-6百人場!  發表於 13-7-12 11:32 PM
alex1440  人數應該冇日服咁多 但係夜晚3個百人場都有既  發表於 13-7-11 01:17 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 07:56 PM , Processed in 0.038787 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存