2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 APB Reloaded OSMAW noob ? 用R.P.G.算唔算屈槍?
go

[閑聊討論] OSMAW noob ? 用R.P.G.算唔算屈槍? [複製鏈接]

小弟初入行時玩賊
唔洗講,一定係由撞貨開始
有一次啲差佬一捉我,就隊一舊水比我
嗰下爆炸,好唔憤氣

正所謂:已所不欲,弟日施於人。自此就以火箭炮為目標……
後黎入左警團,轉左玩警
一路升升升,到到解左嗰一刻,真係超興奮!
拿拿臨買黎打多場,打完仲五星響街到見人就炸
之後仲玩到用龜車加磚頭&爆炸加強,射一飛值兩舊水

不過,OSMAW入手不久,就改制了
1.8秒真係唔識玩,花左好耐去習慣……

對我黎講,OSMAW係我嘅一切,最多會換榴彈砲,非常情況下先會玩一般槍
但我依家玩到唔識用一般槍(其實不嬲都唔識玩,就算玩連散埋身都經常地打晒一排彈打唔死人
同埋久唔久會有啲人密我OSMAW noob,係咪指責我屈?
其實好多時火箭炮係零作為,以前啲隊友真係會抽插叫我換槍
而且我覺得用火箭炮係Non hack嘅表現,亦係種技術

同埋火箭炮唔一定要解NPC架@#$@%@!$ !!!!!
最近先醒起,Joker Shop賣2500 J point +  $1xx,000 !!!!!
升槍枝咁解都得 !!!點解依牌先諗到!?!?!?
本來愁緊賊冇RPG,宜家解決了 !!

不過冇195技真係影響好大……

希望大家提出一下意見、心得、R水吹

OSMAW is a retarded and scumbag weapon during the car delivery mission ONLY
otherwise it is a crap

回覆 damnknight 的帖子

你吾只吾識用槍,你連RPG都吾識用,琴日玩fighting club比你tk左吾小次,無TK都比你害到死
我都就想密你話你noob......不過算啦....

tt125 發表於 13-7-8 12:18 PM
回覆 damnknight 的帖子

你吾只吾識用槍,你連RPG都吾識用,琴日玩fighting club比你tk左吾小次,無TK都比你 ...

LOL

回覆 tt125 的帖子

不如話 打FIGHT CLUB都用火箭炮有冇腦丫

印象中,昨天我全日都玩賊
冇左195高倍狙鏡係有啲唔慣

而且玩爆炸槍好多時唔係我同你攬炒就你地一獲熟
加上昨日為左升槍技真係唔理咁多,有殺就殺

explosive weapons真係個人覺得只係岩爆車任玩
試諗下, PVP 成隊cop拎osmaw, camp樓頂, 果時做crim係樓下真係無奈到...
再加上而家有埋car surfer, 真係對未unlock到呢d武器&mod既人唔公平, 亦因為係咁係官方forum都有好多人插osmaw+ car surfer呢個組合
另外, osmaw除非你真係完全唔識用呢把野, 唔係既你多數都可以一炮就殺到人, 呢樣我覺得唔係G1所希望既野, 由N-HVR唔可以一槍殺死人呢個setting就知
當然你可以話osmaw限制左行動力, 要有技術先用到, 但係用佢黎同game入面任何一把武器比, 技術要求個人覺得同nfas差唔多, 只不過係你要有預計既能力
小弟未用過osmaw, 但係憑住我對左不下百次既osmaw player, 呢d係我既睇法
p.s. osmaw既普及造就左我既dodging skill LOLOLOLOL

tt125  榴彈仲屈 :(((((((  發表於 13-7-10 12:00 PM

damnknight 發表於 13-7-8 06:32 PM
回覆 tt125 的帖子

不如話 打FIGHT CLUB都用火箭炮有冇腦丫

通常我會追住果個人打

lchakfung 發表於 13-7-9 10:56 PM
explosive weapons真係個人覺得只係岩爆車任玩
試諗下, PVP 成隊cop拎osmaw, camp樓頂, 果時做crim係樓下真 ...

其實Alig+car surfer仲kai (爆車之父)
我岩岩就解鎖到呢個組合 (永久Alig 3洞+car surfer)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 04:20 AM , Processed in 0.029339 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存