2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 有冇人教pvp- -
go

[疑難雜症] 有冇人教pvp- -   [複製鏈接]

何是技術 15場win3場
有冇咩技巧嫁 你地可以走得咁快 又有時我打中佢又唔硬直 打返我又冇得走  教下d新人啦
我覺得好唔公平曪- - p場又小人 個背包又小

唔要放棄,加油

practice makes perfect

相信拍片上來, 會有大大指教

可以封頂先慢慢練啦。。D技多先易上手

本人嫩嫩劍聖...
PVP10場..輸9場...-.- 技能好多 我都手亡腳亂....

kenji2011 發表於 13-7-10 06:09 PM
本人嫩嫩劍聖...
PVP10場..輸9場...-.- 技能好多 我都手亡腳亂....

咁專用幾個連先囉
要贏, 連技係必須

你玩咩職, 拿劍既, 入團戰真係勁廢- -...
唔難見得出, 團戰無劍士既影子

sunnylimax 發表於 13-7-10 07:00 PM
你玩咩職, 拿劍既, 入團戰真係勁廢- -...
唔難見得出, 團戰無劍士既影子

點會牙...
我係YOUTUBE睇人用劍係可以用屈機泥形容,
高防高血,三個2轉好似都有技沖去打遠攻,BTW我未玩過PVP

hihi34boy 發表於 13-7-11 01:57 AM
點會牙...
我係YOUTUBE睇人用劍係可以用屈機泥形容,
高防高血,三個2轉好似都有技沖去打遠攻,BTW我未玩過P ...

只要對方集中幾條友, 你劍衝埋去只會被SM, 咁有咩用...?
範技又小(而且無霸體)
自問PVP好一般, 多數殺=死
玩C9同樣做到呢個情況, 但感覺劍就係無咩SO..

sunnylimax 發表於 13-7-11 07:31 AM
只要對方集中幾條友, 你劍衝埋去只會被SM, 咁有咩用...?
範技又小(而且無霸體)
自問PVP好一般, 多數殺=死 ...

加防lo一係唔好玩,我睇個個好似係車輪戰咁打唔係圍嘔

hihi34boy 發表於 13-7-11 10:01 AM
加防lo一係唔好玩,我睇個個好似係車輪戰咁打唔係圍嘔

加防=.=? 即係點?

你講果個係接力

我講果個係死鬥, 本人比較好群戰(死鬥)

以我所見, 死鬥16人場, 不出4劍(任何職)
所以我應該會練下其他職-.-

琴日同個聖騎士打, 玩盾對其他物攻職, 真係幾強= =

十週年勳章(賀詞)

我戰績得30勝29敗 之前唔識玩比朋友隻戰神屈
我上youtube睇外國pvp片先開始知點玩
加油吧

上網睇多D 自然勁~

聖騎同劍神我可以教下0.0 雖然唔算好神,但試過1挑4,除非係神手先輸

sunnylimax 發表於 13-7-11 10:35 AM
加防=.=? 即係點?

你講果個係接力

撞到人腦震盪
幾LV可以PK?
我e家因為係金無玩
睇下遲d有無機會玩

hihi34boy 發表於 13-7-11 02:11 PM
撞到人腦震盪
幾LV可以PK?
我e家因為係金無玩

2X 唔記得了

我玩緊暗殺 好難連擊有冇人可以教我- -

冰俊 發表於 13-7-12 04:47 AM
我玩緊暗殺 好難連擊有冇人可以教我- -

上網睇多D片~ 暗殺要高LV齊技先易連

本人35攝魂 試過同27LV戰神連P 5場 ,扣唔到少少血!!!!我吊你老母>口<
比人打飛左個頭 就直接死 ,係閃得一次!!!!一比佢打飛左就禁乜撚野都冇用
我打番同職 ,都好D ,扣血都扣到一半血 ,不過都係輸,
打元素使 ,我比佢召隻野打到飛飛下 ,佢隻野又難打得死 ,佢個人又走黎走去 ,我一打
召怪佢就係咁車技 又GG ,我仆....
跟住打神箭 ,唔屎講 ,走黎走去 ,成日射我落水跌死 , 埋到身佢又反擊到 又GGGG
目前我只打嬴過暗殺 ,可能係因為難用 ..........so sad
e加 4x lv 喇............

我P 7x場 先嬴得唔夠十場   我嬲到DEL撚左隻GAME
我認隻GAME係好玩, 不過刷副好悶 ,隻game又主打pvp ,我呢d上班族 又冇技術真係唔岩玩
我有燥狂 ,回頭是岸............

笑傲無雙 玩過星曲WEB

雖然我c9唔系高手,不過我之前玩左好長時間既瑪奇英雄傳,所以我唔多唔少對呢類遊戲有深入瞭解。我以前一向打機都系想隻秋,後來發覺無敵是最寂寞,於是乎 變翻一個和平人~  
以下為個人多年pvp經驗:
1.冷靜
不冷靜者,敗也。先死為狂怒者,心靜者勝也。先勝於心,斯勝於術。
簡單黎講,你唔冷靜,一開始pvp好緊張,已經輸左一半,唔好唸輸同贏,只系唸:點樣可以令到對手行都行唔到,點樣可以控制對手。一般如果你個對手唔系高手,正常距比你控制住起下風,距一定會心亂,呢個時候你只要專注起場pvp,勝也。如果你個對手系高手,距比你控制住都可以唔驚,仔細觀察到邊D位同時間要反擊既話,甘你要好小心,因為小小位距都可以反敗為勝。
唔好一味一開始打就出盡技能狂砍對方,甘樣系好容易比對方睇到你既破綻,除非你可以強到無限連技一路控制到對方行半步都行唔到。
2.觀察
仔細觀察。敵不動,我不動。
如果你技術好,識得兜圈,睇一次對方既攻擊模式,你就會知道距既漏洞。
假如距無攻擊模式,亂出技,甘重簡單,先發制人。
不過要好好好小心,少數高手系唔會有攻擊模式,你識得觀察,距都識觀察。所以你必須要懂一樣東西:

你夠快,快到距都唔系到跟得切黎觀察,甘你就贏左一半。
你睇外服既c9高手,距地有兩種攻擊模式: (1)單刀直入:你比距hi到兩野都唔使旨意走得到,因為接下來,距會連技,連到你死為止。
(2)質質博,唔多覺:距會唔聲唔聲行黎行去,走黎走去,其實系拉緊近個距離,到到適當時機,單刀直入。
3.相通
呢樣系三樣裏面最難,系好難。
你要熟悉所有職業既每一招技能,系每一招技能。再唸下你用乜野職業,距既職業有乜問題,無一個職業系無弱點。然後唸下:你既職業技能邊招系克制緊距既攻擊、移動。再去youtube睇人地高手既pvp影片。例如你用神箭,對方用獵魂,你就search 獵魂師既高手pvp影片。將套片睇好多次,慢鏡睇,然後你就會知道距當中系點樣出技、連技,距個職業其實有乜弱點。最後,睇埋距對手既移動,究竟距對手系弱智?定還是距對手有乜野做錯左?→→→改善距對手做錯左既野。
最後,練習。不斷練習。不怕輸,只怕沒勇氣輸。
一個高手表面比人話勁,實際做高手之前輸左幾多次,你永遠想像唔到。
點解距會做到高手?點解可以100場100勝?系因為距既練習。
距知道你一定有破綻,只不過要時間睇。距睇得好快。
以上經文為本人經驗所得,大家不妨看一看。

已有 1 人評分Good 收起 理由
brianyy + 3 講得好好:]

總評分:  Good + 3   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:53 AM , Processed in 0.044756 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存